Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

XI. SUSRET UDRUGA OSOBA S TJELESNIM INVALIDITETOM HRVATSKE - „BJELOVAR 2018“

I

DAN OTVORENIH VRATA UDRUGE TJELESNIH INVALIDA BJELOVAR

održan je u petak, 11.05.2018. godine, s početkom u 9,00 sati, hotel Central, Bjelovar, V. Lisinskoga 2.

Skup je službeno otvoren himnom Republike Hrvatske, nakon čega je uslijedila pozdravna riječ domaćina, predsjednika Udruge T. Novosela, prof.
Prisutne je izvijestio o radu i postignućima Udruge; udruga broji 925 članova, 2017.g. u Udruzi je radila 31 osoba zaposlena na ugovor o radu te je 21 volonter ostvario 1173 volonterska sata, iz analize postignuća Udruge po značajnim područjima djelovanja u razdoblju od 01.01.2017. do 31.12.2017. godine proizlazi ukupni broj sudionika – 5.594! To znači da je značajan broj članova sudjelovao u više od jedne aktivnosti što upućuje na zaključak da su aktivnosti dobro odabrane i da su našim članovima od koristi!

Dan otvorenih vrata
Dan otvorenih vrata
U okviru XI. susret udruga osoba s invaliditetom Hrvatske obilježen je i Dan otvorenih vrata UTIB uz prezentaciju EU projekata: Mobilnost osoba s invaliditetom – nabavka prilagođenog kombi vozila (donacija CNF CEE) i projekt OA ESF „Osobni asistenti – bolji život osoba s invaliditetom!“ financiranoga od strane Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020, te prezentaciju svih ostalih projekata i aktivnosti udruge.

Više na:

http://utib.hr/invalidi-akcija/

http://utib-oa-esf.hr/

Dan otvorenih vrata
Dan otvorenih vrata
Skupu su nazočili gosti; Damir Bajs – župan Bjelovarsko-bilogorske županije, Ljiljana Strčić − referentica za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Bjelovara, predstavnice Centra za socijalnu skrb, Domagoj Brunović i Dejan Plentaj – djelatnici Instruktažnog centra Križevci koji za troje članova UTIB-a, u prilagođenim automobilima „Mercedes“ i „Tojota“ provodi aktivnosti autoškole za vozače „B“ kategorije.

Dan otvorenih vrata
Dan otvorenih vrata
Župan Damir Bajs pohvalio je rad udruge, istaknuo potporu županije i partnerstvo u projektima koje udruga provodi s ciljem osiguranja bolje kvalitete života osoba s tjelesnim invaliditetom. Polaznicima tečaja informatike svečano je uručio svjedodžbe o završenoj edukaciji.

Dan otvorenih vrata
Dan otvorenih vrata
Dan otvorenih vrata
U 2017.g. u okviru trogodišnjeg programa iz područja socijalne skrbi za razdoblje 2014.– 2017. godine pod nazivom “Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s invaliditetom“, financiranoga od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, organizirana je akcija prikupljanja sredstava „MI ZA JOSIPA, JOSIP ZA HRVATSKU“ za nabavku potkoljenične proteze i stopala za Josipa Slivara, paraolimpijca u bacanju kugle. Ovom prigodom T. Novosel svečano je uručio protezu Josipu Slivaru, koji se zahvalio udruzi i svim donatorima te izrazio želju da se nabavka ovakvih pomagala u budućnosti pojednostavi i olakša.

Dan otvorenih vrata
Više na: http://utib.hr/invalidi-akcija5/

Gospođa Ana Kozić je prezentirala skorašnje otvaranje dućana “Happy and healthy life“, specijaliziranu trgovinu za nabavku ortopedskih pomagala, zdravih i ekoloških pripravaka uz naglasak na ponudu domaćih OPG-ova, didaktičkih pomagala i svih ostalih proizvoda koje osobe s invaliditetom zbog svojih potreba i zdravstvenog statusa teško nabavljaju u udaljenijim gradovima u RH i inozemstvu. U budućnosti spremna je zapošljavati osobe s invaliditetom!

Dan otvorenih vrata
Svi zainteresirani mogli su sudjelovati u zdravstvenom savjetovalištu kojega provodi stručna suradnica Udruge, Nada Bilek, s pomoćnicom Darinkom Marković.

Dan otvorenih vrata
Za sportska natjecanja nadležan je bio Mladen Rajković, voditelj sportskih aktivnosti Udruge.

Dan otvorenih vrata
U sportskim igrama, uz domaćina, sudjelovali su i gosti iz sljedećih udruga: Udruge invalida Križevci, Udruge osoba s invaliditetom, distrofije, cerebalne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnih invalida grada Siska, Udruge osoba s invaliditetom Daruvar, Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Grada Koprivnice, Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije, Gradskog društva osoba s invaliditetom Đurđevac, Udruge tjelesnih invalida ILO Ivanec, Udruge osoba s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije, Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec, Udruge branitelja liječenih od PTSP-a Grada Bjelovara, UHDDR-a Bjelovar, Udruge tjelesnih invalida “LIO” Ludbreg i Udruge OSI − osoba s invaliditetom Kutina.

Dan otvorenih vrata
Dan otvorenih vrata
Susret je posjetila predsjednica Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida, gospođa Jozefina Kranjčec sa suprugom. Pozdravila je skup i ukratko informirala o novostima u području zakonodavstva i propisa za osobe s invaliditetom. Pozdravljena je srdačnim pljeskom!

Dan otvorenih vrata
Nakon sportskih natjecanja uslijedilo je proglašenje pobjednika i zabava do kasno popodne uz grupu STOP.

Dan otvorenih vrata
Dan otvorenih vrata
Dan otvorenih vrata

PODIJELIMO ZNANJE

Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, u okviru odobrenog programa Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku “Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom”, pokrenula je ciklus radionica pod nazivom „Podijelimo znanje“.
Teme radionica: životne priče osoba s invaliditetom uz prenošenje iskustava i informacija drugim članovima kako bi se potaknuo razvoj samopouzdanja, razvoj sporta, zapošljavanje, socijalizacija i uključivanje u aktivniji život zajednice.

Sudionici: članovi Udruge tjelesnih invalida Bjelovar

Prva radionica održana je 27.04.2018. godine u 13,00 sati u prostorijama Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, Bjelovar, I. Gundulića 1.

PODIJELIMO ZNANJE
PODIJELIMO ZNANJE
Svoja iskustva, znanja i stavove iznijeli su Josip Zima, sportaš i paraolimpijac koji je nastupio na Zimskim paraolimpijskim igrama u Južnoj Koreji kao prvi predstavnik Hrvatske u disciplini sjedećeg nordijskog skijanja i Ivan Šola, trener, profesor kineziologije posebno kvalificiran za rad u skijanju.

Josip Zima predstavio je nordijsko skijanje, način na koji je ostvario normu za olimpijske igre, nedostatke i poteškoće u treniranju zbog nedostatka zimskih uvjeta, skijaške staze, pravih skija, neiskustva jer su prvi u Hrvatskoj koristili ovakve „bob“ skije; borbenost koja ga je potaknula na bavljenje sportom i zavidne rezultate koje je postigao u rekordno kratko vremenu.

PODIJELIMO ZNANJE
Trener Ivan Šola prenio je detalje sa početka njihove suradnje, pojasnio svakodnevno treniranje i potrebe održavanja visoke razine fizičke spreme, skijanje za osobe s invalidetom je vrlo zahtjevno pogotovo za sportaša koji u Bjelovaru nema odgovorajuće uvjete, u godinu dana treniranja puno su naučili i stekli iskustvo koje mogu prenijeti osobama koje se odluče baviti ovim sportom. Sada se posvećuju pripremama za iduće Paraolimpijske igre u Pekingu.

Kao uigrani dvojac zrače zaraznim optimizmom koji su prenijeli prisutnima i potaknuli ih na razmišljanje kako su naoko nepremostive barijere samo u našim glavama, a snovi mogu biti ostvareni uz puno truda i upornosti ali prije svega volje.

Stoga pozivamo sve članove koji žele naučiti nešto novo i podijeliti svoja iskustva da se prijave na sljedeću radionicu.

RADIONICA „SVAKODNEVICA STRESA“

Dana 26. 4. 2018. godine, četvrtak, u prostorijama Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, Gundulićeva 1, održana je, u organizaciji Hrvatskog saveza za rijetke bolesti, psihološka radionica „Svakodnevica stresa“. Radionicu je vodila gospođa Marija Stojević, psihologinja Hrvatskoga saveza za rijetke bolesti. Aktivnost je provedena u okviru trogodišnjeg projekta „Centar podrške“, financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, koji je fokusiran na pružanje izvaninstitucionalne psihosocijalne podrške oboljelima od rijetkih bolesti.

SVAKODNEVICA STRESA
Radionica je namijenjena odraslim članovima/korisnicima Udruge tjelesnih invalida Bjelovar kroz interaktivno okupljanje i razmjena iskustava, uz stručnu podršku i vodstvo. Na radionici su obrađene teme: stres u svakodnevnom životu, povezanost zdravstvenog stanja i stresa, strategije suočavanja sa stresom te kada i kako stres prelazi naše kapacitete suočavanja.

SVAKODNEVICA STRESA
Sudionici:
- članovi Udruge
- zaposlenici.
„KAD JE ŽELJA SNAŽNA, DOB JE MANJE VAŽNA”

Dana 26. 4. 2018. godine (četvrtak) sa početkom u 10:00 h, u prostorijama Udruge invalida Bjelovar, Gundulićeva 1, održana je prva od četiri predviđene radionice za starije osobe sa invaliditetom i starije osobe bez invaliditeta u sklopu projekta: „Kad je želja snažna, dob je manje važna“. Projekt provodi Hrvatski savez slijepih u suradnji sa Udrugom slijepih Bjelovar te financijskom potporom Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike.

KAD JE ŽELJA SNAŽNA, DOB JE MANJE VAŽNA
Tema: Kroz ciklus od 3 radionice za starije osobe s oštećenjem vida i njihove videće vršnjake i završno događanje u svakoj od ciljanih županija (Bjelovarsko-bilogorska; Sisačko-moslavačka i Ličko-senjska županija) predstavljat će se i razgovarati o temama koje su relevantne za sudionike te će radionice omogućiti vrijeme za međusobno druženje i razmjenu iskustava, kao i praktična rješenja i informacije za rješavanje problema vezanih u stariju dob i oštećenje vida.

KAD JE ŽELJA SNAŽNA, DOB JE MANJE VAŽNA
Opći cilj: projekta je potaknuti i omogućiti socijalno uključivanje, sudjelovanje i zastupljenost starijih osoba s oštećenjem vida u društvu u kojemu žive, na razini koja odgovara njihovim željama i potrebama.

U ime Udruge tjelesnih invalida Bjelovar radionici su prisustvovali članovi Izvršnog odbora gospodin Vlado Benčak i gospodin Antun Majurec te članica gospođa Branka Kolar.
TROMJESEČNA EVALUACIJA – SUPERVIZIJA

U sklopu provedbe dvogodišnjega projekta (za razdoblje od 2017. do 2019. godine), usmjerenog osiguravanju usluge osobnog asistenta osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, pod nazivom

OSOBNI ASISTENTI – BOLJI ŽIVOT OSOBA S INVALIDITETOM!

održana je tromjesečna evaluacija – supervizija.

TROMJESEČNA EVALUACIJA – SUPERVIZIJA
Supervizija je, u organizaciji Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, provedena u utorak 17. travnja 2018. godine u prostorijama hotela Central, V. Lisinskog 2, Bjelovar.

Supervizija primarno služi razvoju pojedinaca i organizacija. Ona unaprjeđuje ponašanje ljudi u njihovim profesionalnim ulogama u određenom institucionalnom kontekstu uzimajući interaktivno u obzir osobni, organizacijski, društveni i politički aspekt.

Tromjesečna evaluacija – supervizija namijenjena je osobnim asistentima i korisnicima.

TROMJESEČNA EVALUACIJA – SUPERVIZIJA
Evaluaciju su proveli:
1. Tomislav Novosel, prof. – voditelj projekta
2. Nada Bilek, med. sestra – koordinatorica projekta
3. Ivana Toncer, bacc. oec. – edukatorica/evaluatorica projekta.

Tema: evaluacija rada osobnih asistenata – osvrt korisnika, osobnih asistenata i članova projektnog
tima na prvu godinu povedbe Projekta.

Sudionici:
- osobni asistenti
- korisnici usluge osobne asistencije
- zaposlenici na projektnim aktivnostima.
12. EVALUACIJA RADA OSOBNIH ASISTENATA

U okviru provedbe projekta „Osobni asistenti – bolji život osoba s invaliditetom!“ financiranoga od strane Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., održana je 12. evaluacija rada osobnih asistenata.

Evaluacija je, u organizaciji Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, provedena u utorak 17.04.2018. godine u prostorijama Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, Gundulićeva 1.

12. evaluacija rada osobnih asistenata
Evaluacija služi za vrednovanje i procjenu učinka, utjecaja, isplativosti, određene aktivnosti, skupa aktivnosti, projekta, programa i ostalih društvenih intervencija, a cilj evaluacije je povećanje kvalitete pruženih usluga.

Evaluacija je namijenjena četrnaestero osobnih asistenata.

Evaluaciju su proveli:
1. Tomislav Novosel, prof., voditelj projekta
2. Nada Bilek, med. sestra, koordinatorica projekta
3. Ivana Toncer, bacc. oec., edukatorica/evaluatorica projekta.

12. evaluacija rada osobnih asistenata
Teme:
1. osvrt na prvu godinu provedbe projekta
2. praćenje rada osobnih asistenata
3. plan korištenja godišnjih odmora OA
4. evaluacija rada osobnih asistenata.

Sudionici:
- osobni asistenti
- zaposlenici na projektnim aktivnostima.
UGOVOR S GRADOM BJELOVAROM ZA FINANCIRANJE JEDNOGODIŠNJEG PROJEKTA

„POVEĆANJE SAMOSTALNOSTI OSOBA S TJELESNIM INVALIDITETOM“

Potpisala je Udruga tjelesnih invalida Bjelovr dana 12. 4. 2018. godine (četvrtak) u 9:00 h, u prostorijama Velike vijećnice Grada Bjelovara, Trg Eugena Kvaternika 2.
U ime Grada Bjelovara, Ugovor je potpisao gradonačelnik gospodin Dario Hrebak, dipl. kriminalist, dok je u ime Udruge tjelesnih invalida Bjelovar Ugovor potpisao predsjednik gospodin Tomislav Novosel, prof.

POVEĆANJE SAMOSTALNOSTI OSOBA S TJELESNIM INVALIDITETOM
POVEĆANJE SAMOSTALNOSTI OSOBA S TJELESNIM INVALIDITETOM

Projektom će se povećati samostalnost osoba s tjelesnim invaliditetom u provođenju aktivnosti dnevnog života i produktivnosti, (re)integrirati u zajednicu, smanjiti ovisnost o tuđoj pomoći razvijajući postojeće mogućnosti te učeći i stječući nove sposobnosti.
Opći cilj projekta je doprinijeti poboljšanju uvjeta pružanja socijalnih i obrazovnih usluga osobama s invaliditetom.

POVEĆANJE SAMOSTALNOSTI OSOBA S TJELESNIM INVALIDITETOM
IZBORNA SKUPŠTINA HRVATSKOGA SAVEZA OSOBA S TJELESNIM INVALIDITETOM

Održana je u subotu, 7. travnja 2018., u Omladinskom hostelu Zadar, s početkom u 10.00 sati.
Na Izbornoj skupštini za predsjednicu HSUTI ponovno je izabrana gospođa Jozefina Kranjčec.

Delegat Udruge tjelesnih invalida Bjelovar na Skupštini, predsjednik T. Novosel, izabran je u predsjedništvo HSUTI-a.

IZBORNA SKUPŠTINA HRVATSKOGA SAVEZA OSOBA S TJELESNIM INVALIDITETOM
IZBORNA SKUPŠTINA HRVATSKOGA SAVEZA OSOBA S TJELESNIM INVALIDITETOM
V. SIMPOZIJ ZA VODITELJE UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM

Održan je u organizaciji Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom, od 6. do 7. travnja u Omladinskom hostelu Zadar. Raspored tema i predavača vidljiv je iz plakata:

Simpozij za voditelje

Riječ je o projektu unutar trogodišnjeg programa Zajedno u zajednici financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Program Zajedno u zajednici je usmjeren razvoju priroritetnih izvaninstitucionalnih usluga socijalne skrbi s ciljem prevencije institucionalizacije i povećanja socijalne uključenosti korisnika. Spomenuti program uz Simpozij za voditelje udruga osoba s invaliditetom još sadrži aktivnosti Informativnih radionica za roditelje osoba s invailditetom i Ljetni kamp.
Simpozij su uvodnim govorima otvorili Ljubica Lukačić, zastupnica u Hrvatskom saboru te Jozefina Kranjčec, predsjednica HSUTI-a. Udrugu tjelesnih invalida Bjelovar predstavljao je predsjednik T. Novosel.

Simpozij za voditelje
SASTANAK S POLAZNICIMA OSNOVNOG TEČAJA INFORMATIKE

U utorak, 20. ožujka 2018. godine, u prostorijama Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, I. Gundulića 1, u okviru Trogodišnjeg programa „Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom“ održan je sastanak predstavnika Udruge s polaznicima Osnovnog tečaja informatike koji Udruga organizira u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Bjelovar, kojeg predstavlja ravnatelj gospodin Slobodan Kaličanin.

Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom
Sastanak je vodio predsjednik Udruge, gosp. Tomislav Novosel, prof., sa suradnicama.

Teme:

1. predstavljanje Programa – usluge i aktivnosti: organizacija edukacija – osnovni tečaj informatike, tečaj ECDL, web dizajn, sustav e-Građani
2. intervjuiranje sudionika – potrebe polaznika, problematični segmenti, razmjena iskustava
3. profiliranje usluga.

Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom
Ciklus Osnovnog tečaja informatike počinje u četvrtak, 29. ožujka 2018. godine sa početkom u 10:00 sati u prostorijama POU-a, V. Nazora 9, Bjelovar.

Sudionici:
− korisnici/članovi
− predstavnici Pučkog otvorenog učilišta Bjelovar
− stručni tim Udruge.

RIBOLOVCI UTIB-A U LOVU PASTRVE NA JEZERU GRANEŠINA U ZAGREBU

Na poziv ŠSP Zagreb, naši članovi kluba ribolovaca Zdenka Šorša, Josip Cimerman, Dragan Jerotić, Božidar Kranjec i Vlado Benčak, sudjelovali su 30.03.2018. godine u lovu pastrve na jezeru Granešina kojim gospodari Udruga sportskih ribolovaca invalida domovinskog rata RH Zagreb. Odaziv ovom revijalnom kupu po riječima domaćina (112 sudionika) premašio je sva očekivanja.

RIBOLOVCI UTIB-A
RIBOLOVCI UTIB-A
Oblačno vrijeme i poneka kap kiše kvarili su početak ribolova ali kiša je prestala i ribolovna sreća i znanje učinili su svoje. Prema pravilu maksimalan broj ulovljene pastrve bio je 10 primjeraka. Desetak znalaca završio je lov ribe prije polovine ukupnog vremena u kojem se vršio ribolov, 10,00 - 12,00 h. Broj ulovljene ribe po sudionicima se kretao od jednog primjerka do deset. Samo jedan sudionik nije imao sreće i on nije ulovio ništa.
Naši članovi koji su i prošle godine sudjelovali na ovom kupu Zdenka Šorša, Josip Cimerman i Dragan Jerotić po broju ulovljene ribe bili su u gornjoj trećini sudionika što je svakako uspjeh za pohvalu jer se ova plemenita riba ne lovi u našem okruženju. S ulovom su bili zadovoljni i Božidar Kranjec i Vlado Benčak, 4 i 3 ribe, za prvi puta sasvim dobro.
Susret završen fiš paprikašem, zahvalom domaćinu i pozivom da se vidimo na našem kupu u Tomašu što je domaćin i prihvatio riječima „vidimo se!“
TISKOVNA KONFERENCIJA POVODOM AKCIJE PRIKUPLJANJA SREDSTAVA „ADRIANIN KORAK“

Dana 28. 3. 2018. godine (srijeda) s početkom u 11:00 h, u prostorijama Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, Gundulićeva 1, održana je tiskovna konferencija u okviru provedbe trogodišnjeg programa iz područja socijalne skrbi pod nazivom “Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s invaliditetom“, financiranoga od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Tema: Udruga tjelesnih invalida Bjelovar organizira akciju prikupljanja sredstava „Adrianin korak“ za nastavak fizikalne terapije i neurorehabilitaciju robotikom za našu članicu, petnaestogodišnju Adrianu Krog, koja boluje od cerebralne paralize i koristi invalidska kolica.

Adrianin korak
Klub američkog nogometa Bjelovar Greenhorns, organizirao je prvu humanitarnu akciju “Darujmo radost, igrajući se“ u kojoj su prikupljena sredstva uplaćena za osmotjedni period neurorehabilitacije u Poliklinici Glavić u Zagrebu krajem 2017. i početkom 2018.godine.

Takvom inovativnom terapijom ostvarena je samostalnija pokretljivost, postignuto je povećanje opsega pokreta na donjim ekstremitetima, bolja aktivnost mišića ruku, smanjenje spazma i poboljšana kontrola trupa. Učinak robotski asistirane terapije je trajan.

Uz pomoć lokomata (najsofisticiranijeg robotskog uređaja na svijetu) Adriana je ponosno i hrabro napravila svoj prvi korak, sada se uz veliku odlučnost povremeno kreće uz pomoć hodalice i napokon se može sama obući bez mamine pomoći.

Adrianin korak
Adrianin korak
Pozivu na tiskovnu konferenciju odazvali su se predstavnici institucija; u ime Bjelovarsko-bilogorske županije pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb gospođa Jasmina Radojčić, u ime Grada Bjelovara gospođa Ljiljana Strčić i u ime Centra za socijalnu skrb Bjelovar gospođa Sanela Mlatilik. Predstavnici institucija podržali su ovu akciju te obećali svesrdnu financijsku i svaku drugu podršku.

Sudionici:
1. Predstavnici Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije
2. Predstavnici Centra za socijalnu skrb Bjelovar
3. Voditelji aktivnosti i zaposlenici udruge
4. Korisnici – članovi Udruge
5. Članovi upravnih tijela
6. Sredstva javnoga priopćavanja

Donacije možete uplatiti na račun Udruge:
IBAN: HR7824020061500020301
poziv na broj: 14050271668
s naznakom „Donacija za Adrianu Krog“
POTPORA UČENICIMA I STUDENTIMA, ČLANOVIMA UTIB-A

Sastanak učenika, studenata te njihovih roditelja održan je 27.03.2018.  u prostorijama Udruge, I. Gundulića 1, u okviru Trogodišnjeg programa „Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom“.

Teme: Razmjena iskustava; potrebe; problemi; prijedlozi

POTPORA UČENICIMA I STUDENTIMA, ČLANOVIMA UTIB-A
Prisutni su iskazali interes za sudjelovanje u aktivnostima udruge, potrebe za instrukcijama iz matematike, fizike i kemije u osnovnoj i srednjoj školi te na fakultetu, potrebu za financijskom potporom u financiranju rehabilitacijskih tretmana te veliki interes za mogućnost osposobljavanja kandidata različitog stupnja tjelesnog invaliditeta za vozače B kategorije u prilagođenom vozilu.

POTPORA UČENICIMA I STUDENTIMA, ČLANOVIMA UTIB-A
POTPORA UČENICIMA I STUDENTIMA, ČLANOVIMA UTIB-A
Gospođa Ana Kozić je prezentirala skorašnje otvaranje dućana “Happy and healthy life“, specijaliziranu trgovinu za nabavku ortopedskih pomagala, zdravih i ekoloških pripravaka uz naglasak na ponudu domaćih OPG-ova, didaktičkih pomagala i svih ostalih proizvoda koje osobe s invaliditetom zbog svojih potreba i zdravstvenog statusa teško nabavljaju u udaljenijim gradovima u RH i inozemstvu. U budućnosti spremna je zapošljavati osobe s invaliditetom!

Sudionici: učenici, studenti, roditelji, predstavnici udruge.

PREDAVANJE DR. STIPE BRZOVIĆA O BOLESTIMA SRCA I KRVNIH ŽILA TE SPRIJEČAVANJU ISTIH

U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA „AKTIVNA STAROST”

Dana 16. 3. 2018. godine (petak) sa početkom u 10:30 h, u prostorijama Veleučilišta u Bjelovaru, A. B. Šimića 1 održano je stručno predavanje dr. Stipe Brzovića na temu: „Bolesti srca i krvnih žila i kako ih spriječiti“. Udruga tjelesnih invalida Bjelovar organizirala je predavanje za članove i građane u okviru provedbe projekta „Aktivna starost“ usmjerenog unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici, financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Aktivna starost
Tema: Stručno predavanje vrsnog bjelovarskog kardiologa dr. Stipe Brzovića na temu: „Bolesti srca i krvnih žila i kako ih spriječiti“. Predavanje je organizirano u okviru provedbe projekta „Aktivna starost“, područje informativno-edukativnih aktivnosti projekta. Voditeljica aktivnosti je gospođa Ines Seleš, članica Udruge.

Aktivna starost
Aktivna starost
Članovi Udruge velikim odazivom iskazali su interes i brigu za zdravlje te tako podržali daljnje edukativne aktivnosti Udruge. Također, Udruga tjelesnih invalida Bjelovar zahvaljuje dr. Stipi Brzoviću na volonterskom i entuzijstičnom angažmanu na podizanju javne svijesti o važnosti zdravog načina života.

Aktivna starost
Sudionici:
1. Predstavnici partnera – Dom za starije osobe Bjelovar
2. Predstavnici Grada Bjelovara i Centra za socijalnu skrb Bjelovar
3. Voditelji aktivnosti, članovi upravnih tijela i zaposlenici udruge
4. Korisnici – članovi Udruge
5. Građani
6. Sredstva javnoga priopćavanjaTISKOVNA KONFERENCIJA POVODOM ZAVRŠETKA PROVEDBE PROJEKTA „AKTIVNA STAROST“

Dana 16. 3. 2018. godine (petak) sa početkom u 10:00 h, u prostorijama Veleučilišta u Bjelovaru, A. B. Šimića 1 održana je tiskovna konferencija povodom završetka provedbe projekta „Aktivna starost“ usmjerenog unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici, financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt obuhvaća razdoblje provedbe od 02.05.2017. do 31.03.2018. godine.

Aktivna starost
Tema: U okviru projekta „Aktivna starost“ provode se dnevne aktivnosti za starije osobe s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, koje su prilagođene njihovim potrebama i interesima, jača se podrška razvoju izvaninstitucijskih usluga za starije osobe u lokalnoj zajednici, uz poticanje razvoja usluga koje izravno doprinose proširenju postojeće mreže usluga u lokalnoj zajednici za starije osobe te povećanje kvalitete istih. Uspješna provedba projekta poticaj je daljnjeg nastavka provedbe danih aktivnosti, kao i obogaćivanje dodatnim sadržajima kako bi se nastavilo razvijati izvaninstitucijske usluge radi povećanja kvalitete života starije populacije.

Aktivna starost
Opći cilj projekta je deinstitucionalizacija i povećanje uključenosti starijih osoba u život zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije.

Posebni cilj projekta je organiziranje dnevnih aktivnosti koje su prilagođene potrebama i interesima starijih osoba koje žive u lokalnoj zajednici u kojoj se navedene aktivnosti provode, kao i širenje ovih usluga na područjima na kojima iste nisu dostupne:
1) socijalno-zdravstvene usluge − aktivnosti,
2) kulturno-zabavne aktivnosti,
3) edukacijske, informativne i kulturne aktivnosti,
4) sportsko-rekreativne aktivnosti,
5) kombinacije navedenih aktivnosti.

Aktivna starost
Sudionici:
1. Predstavnici partnera – Dom za starije osobe Bjelovar
2. Predstavnici Grada Bjelovara i Centra za socijalnu skrb Bjelovar
3. Voditelji aktivnosti, članovi upravnih tijela i zaposlenici udruge
4. Korisnici – članovi Udruge
5. Građani
6. Sredstva javnoga priopćavanja

Stranica 4 od 31 //« First  <  2 3 4 5 6 >  Last »