Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

IZVJEŠTAJ O 2. I 3. KOLU MALE LIGE VISEĆE KUGLANE TOPUSKO 16. LIPANJ 2024.

U organizaciji HVIDRE Topusko i PTSP SMŽ u hotelu Toplica u Topuskom odigrano je 2. i 3. kolo male lige viseće kuglane, a ujedno su se rezultati 2. kola bodovali i za pehar općine Topusko. Sudjelovalo je 7 ekipa kao i u prvom kolu.

image

Nakon okupljanja pristupilo se odavanju počasti i paljenju svijeća kod spomenika palim braniteljima.

image

Samo natjecanje je proteklo u prijateljskoj i veseloj atmosferi.
Naša ekipa u 2. kolu u sastavu: Bajs Zlata, Cimerman Josip, Šorša Zdenka i Uremović Draga zauzela je visoko 3. mjesto i pehar općine Topusko.

image

Druga ekipa u sastavu Antunović Danica, Cimermana Josip, Kelava Matija i Kuzminović Marta je imala malo manje sportske sreće.

image

image

Uslijedio je ručak i druženje te povratak u Bjelovar. Kao i uvijek uz ugodnu i sigurnu vožnju našeg vozača Horvat Dražena.

ČLANOVI LITERARNE SEKCIJE UTIB-A NA ĐURĐEVAČKIM PIJESCIMA

Članovi literarne sekcije posjetili su 24.06.2024. grad Đurđevac i njegove znamenitosti te su razgledali ljepote prirode uz umjetno jezero Čingi Lingi.
U ranim jutarnjim satima vrijedna ekipa uputila se, unatoč visokim temperaturama, u obilazak molvarskog kraja koji je dio prirodno geografske cjeline Bilogorske Podravine. Prostor je to nizine Drave, koji je koritom rijeke podijeljen na pridravski jugozapadni dio i prekodravski na sjeveroistoku.

image

image

image

image

image

Vikend naselje Čingi - Lingi razvilo se oko 3 jezera ukupne površine 18 hektara i prosječne dubine 16 metara koja su nastala u otkopu bivše šljunčare na području općine Molve. Jezero je čisto i uredno, stoga velik broj ljudi dolazi tražiti ljetno osvježenje od vrućina, ali velik je broj onih koji dolaze i zbog ribolova, jer se jezero poribljava. Uz obilje biljnih i životinjskih vrsta koje se često može vidjeti u svom prirodnom okruženju posebno se ističu orao, jastreb, čaplja, labudovi ili crna roda. U sam cik zore može se sresti dabra, srne, prepelice i fazane, dok je sama površina jezera prekrivena prekrasnim lokvanjima.

image

image

Sam grad Đurđevac je također smješten u podravskoj nizini između dvije prirodno-geografske cjeline, između sjevernih obronaka Bilogore i rijeke Drave. U podravskoj nizini razlikujemo tri osnovna reljefna elementa: plodne terase, Đurđevečke peske i naplavni nizinski prostor.  Najpoznatiji kulturno-povijesni spomenik ovog dijela Podravine je Stari grad iz 15. stoljeća, ujedno i jedini registrirani spomenik kulturne baštine u Đurđevcu.
Đurđevačka Hrvatska Sahara sa svojim mini životinjskim parkom prava je turistička atrakcija. Fenomen pijesaka potaknuo je ideju o osnivanju ZOO-a, a kako bi se naglasili sami pijesci logičan odabir prvih životinja pao je na deve. U Đurđevac su 2016. godine stigle prve tri deve, jednogrbi mužjak i dvogrba ženka sa svojim mladunčetom, a godinu nakon još jedan mužjak. Deve su u Đurđevac došle iz Njemačke, a smještene su podno utvrde Starog grada u nastambama Hrvatske Sahare koje su rađene posebno za njih. Za njih se brine tim specijalno obučenih timaritelja koji je prošao posebnu obuku na farmi deva u Austriji.
Članovi udruge uživali su u lijepom vremenu, boravku u prirodi, druženju sa životinjama i okrjepi u pivnici u Starom gradu te su, veseli, umorni i prašnjavi, prepričavanjem anegdota sa dosadašnjih putovanja i ponosni na manje/više uspješno savladavanje raznih prepreka odlučili da se dosadašnji naziv grupe Kreativni kotačić preimenuje sukladno zavidnim akrobatskim vještinama prisutnih u Leteći kreativni kotačić.
Sudionici: Marko Mišić, Adriana Krog, Božica Pečar, Katarina Pospišil, Mihael Mandić, Sanela Habalija, vozač i pomoćnik osobama s invaliditetom Dražen Horvat i voditeljica literarne radionice Monika Kezić.
Pozivamo sve članove kojima se sviđaju ovakve putešestvije a pritom imaju i dara, volje i znatiželje vezane za umjetničke i kulturne sadržaje da nam se pridruže na radionicama i pustolovinama.

RIBOLOVCI UTIB-A NA 7. KUPU „MIŠKO“ – UHB KORENOVO

29. lipanj 2024. godine, na 7. kupu lova ribe udicom na plovak „Miško“ sudjelovala je naša ekipa - 2 ribolovca, Oremović Antun i Kraguljac Miroslav.

Susret je, po izvlačenju takmičarskih pozicija počeo i, bez obzira na vrelinu dana, na zadovoljstvo sudionika kupa redovno završio.

Kup je završen vaganjem ulovljene ribe koja je vraćena u ribnjak i proglašenjem pobjednika i podjelom medalja.
Naš takmičar Oremović Antun zauzeo je 2 mjesto u svom sektoru i osvojio medalju.
Susret je završen ručkom i druženjem i nadom za skoro viđenje na nekom susretu ribolovaca, članova suradničkih udruga.

image

image

Miroslav Kraguljac i Atun Oremović, 2 mjesto pojedinačno

RIBOLOVCI UTIB-A NA “POLEG JEDNE VELIKE GORE“ - IVANEC 2024.

Udruga tjelesnih invalida ILO Ivanec održala je u srijedu 19.06.2024. međunarodni susret osoba sa invaliditetom pod nazivom “Poleg jedne velike gore“ - Ivanec 2024.
Domaćinima su se pridružili brojni gosti iz cijele Hrvatske: UTI Bjelovar, Društvo osoba sa invaliditetom Varaždin, UOSI Križevci, Udruga invalida Donja Stubica, UTI grada Siska, Športsko društvo Bartolovec, UDVDR Ivanec te Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije.

image

Snage su odmjerili u natjecanjima u pikadu, visećoj kuglani, igri nabaci krug, belotu i plesu srca. Nakon zanimljivog natjecanja u kojem nije nedostajalo neizvjesnosti, članovi naše udruge ostvarili su 2. mjesto u visećoj kuglani i 3. mjesto u igri nabaci krug.

image

UTI Bjelovar su predstavljali: Bajs Zlata, Cimerman Josip, Duduković Dušan, Horvat Dražen, Skukan Anđelko i Šorša Zdenka.

ČLANOVI UTIB-A NA 8.MOTO-ALKI ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Tradicionalna 8. Moto-alka za osobe s invaliditetom, u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Virovitica, održana je 22. lipnja 2024. godine u Špišić Bukovici.
Predsjednik UOSI Virovitica Damir Brkić pozdravio je sve natjecatelje i sudionike alke te otvorio natjecanje.

image

image

image

image

image

Na kraju, za sve sudionike organiziran je ručak i razgovor o postignutim rezultatima i o taktici za nagodinu za postizanjem boljih rezultata.

image

Zahvalili smo domaćinu na gostoprimstvu i puni dojmova krenuli put Bjelovara.

RIBOLOVCI UTIB-A NA I. RIBOLOVNOM KUPU „ŠUTI 2024“ NA JEZERU ŠODERICA

15. lipnja 2024. godine, Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije organizirala je I. ribolovni kup „ŠUTI 2024“ na jezeru Šoderica.

image

Nakon pozdrava Miroslava Mačkovića, predsjednika UI Kckž, uslijedio je doručak. Natjecatelji udruga invalida bili su: ILO Ivanec, UI Daruvar, UOI Virovitica, ekipe domaćina UI Kckž ženska i muška, ekipa „Amateri“ Koprivnica i naša ekipa UTIB (Antun Oremović, Milan Rakovčan i Vlado Benčak-voditelj ekipe).

image

Natjecanje je počelo u 09:30 sati i trajalo predviđena 3 sata.

image

Lijepi sunčani dan, pomalo i vruć za ribolov, kvario je vjetar koji je stvarao valove cijelo vrijeme natjecanja. Usprkos vjetru, ribolovci su svoj posao odradili sa zadovoljstvom te smo ribolov završili vaganjem ulova i vraćanjem ulovljene ribe u jezero.
Uslijedio je predah i ručak, a nakon toga izvješće sudca o postignutim rezultatima ulova ribe.
Ekipa UTIB osvojila je 3. mjesto s ulovljenih 1,96 kg ribe, 2. mjesto osvojila je ekipa UI Daruvar s 2,07 kg ribe i 1. mjesto pripalo je ekipi „ Amateri „ Koprivnica koji su ulovili 2,17 kg ribe.
Ekipama su podijeljeni pehari i članovima tih ekipa medalje.
Voditelj sportaša, ŠUTI Koprivnica, gosp. Vladimir Grošanić, predsjednik i sudac iz ŠRD zahvalili su na sportskom ponašanju ribolovaca i željom za ponovnim susretom na II. kupu.
Pozdravili smo domaćine i uputili se kući kombijem kojim nas je vozio Dražen Horvat. 

UTIB NA 2. RIBOLOVNOM NATJECANJU ZA OSOBE S INVALIDITETOM UDRUGE ZA PARASPORT I REKREACIJU DARUVAR

Ekipa u sastavu Antun Oremović, Božidar Kranjec i Vlado Benčak, ujedno i voditelj ekipe, sudjelovala je na takmičenju lova ribe udicom na plovak, 19. lipnja 2024.godine na ribnjaku „Jezero“ u Daruvaru. 

image

Naša ekipa s ulovljenih 8,4 kg bila je zadnja jer su ostale ulovile više – prvoplasirana je ulovila 30 kg.

Susret je završen podjelom nagrada prvoplasiranim ekipama i priznanjima svim ekipama takmičenja.
Čestitkom pobjednicima i zahvalom svima na sudjelovanju predsjednik PIR Daruvar Belaj Ivan zaželio je svima sretan povratak kućama i nadom da se vidimo ponovno slijeće godine kod njih u Daruvaru.
Na susret nas je vozio kolega ribolovac Milan Rakovčan koji se nije mogao takmičiti jer mu zdravstveno stanje ne dozvoljava dugotrajni boravak na suncu i visokim temperaturama. 

image

image

XVII. SUSRET TJELESNIH INVALIDA HRVATSKE „BJELOVAR 2017“

i
DAN OTVORENIH VRATA UDRUGE TJELESNIH INVALIDA BJELOVAR

Dana 14.06.2024. (petak) s početkom u 9:30 sati u svečanoj dvorani Šljukin Gon, Đurđevačka cesta 167, Bjelovar održan je XVII. Susret osoba s invaliditetom Hrvatske “Bjelovar 2024“ te Dan otvorenih vrata Udruge tjelesnih invalida Bjelovar. Događaju se odazvao veliki broj članova suradničkih udruga iz Bjelovara, Siska, Križevaca, Daruvara, Čakovca, Rijeke, Ivanca, Virovitičko-podravske županije i Koprivničko-križevačke županije a održan je s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici, u najvećoj mjeri kroz okupljanje, prezentacije, konferencije te održavanje prigodnih kulturnih, sportskih i zabavnih programa. Susret je svečano otvoren himnom „Lijepa naša domovino“ koju je otpjevao zbor Udruge tjelesnih invalida Bjelovar.

image

Predsjednik Udruge, Tomislav Novosel, prof., pozdravio je sve prisutne uvažene goste, suradnike, zaposlenike, korisnike asistencije i članove Udruge istaknuvši „Udruga tjelesnih invalida Bjelovar u ovome trenutku boji 33 zaposlene osobe, bilo da je riječ o radu na određeno ili neodređeno. Za našu udrugu to je velika brojka i mislim da time dokazujemo kako se naš rad iz godine u godinu razvija, postaje sve kvalitetniji, vidljiviji i značajniji. Mi smo oslonac i prva pomoć osobama s invaliditetom na putu poboljšanja njihova života, ostvarivanju ciljeva i planova i dobivanja adekvatne pomoći.
Osim što se na ovaj način pojačava vidljivost rada udruga, utječe se i na poboljšanje percepcije udruga u široj javnosti“.

image

Pozdravio je: - Važne goste i predstavnike suradničkih udruga; - Članove UTIB-a i voditelje klubova i projektnih aktivnosti: Klub izletnika i KZV – Z. Hlupić, N. Bilek, Š. Diebalo; Klub sportaša – M. Rajković – V. Benčak; Klub ribolovaca – V. Benčak; Klub učenika i studenata, Literarna sekcija, suradnica u projektima – M. Kezić; Voditeljica ureda/koordinatorica, voditeljica socijalnih aktivnosti i zdravstvenih usluga – N. Bilek; Voditeljica usluge osobne asistencije i projekata - T. Bošnjak, bacc. oec.; Vozač kombija D. Horvat; OA (30), edukacije, teretana; Voditelj glazbene sekcije – D. Kovačević;

image

image

Posebno je pozdravio:
- Darija Jurišića, pravobranitelja osoba s invaliditetom

image

- Vladimira Božića , pomoćnika pročelnice UO u BBŽ

image

- Peru Krešića, instruktora u AK Đurđevac (instruktor za naše članove – B kategorija)
- Mariju Jurić, HZZZ - Bjelovar

image

image

image

image

Dvanaesti po redu Dani otvorenih vrata udruga održao se od 6. do 8. lipnja 2024. (u UTIB-u – danas) s ciljem informiranja javnosti o radu udruge u lokalnoj i široj zajednici. To je prilika građanima za sudjelovanje u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te za upoznavanje s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.
Organiziranjem ove manifestacije Ured za udruge želi povećati vidljivost djelovanja udruga, posebno onih koje provode programe i projekte od interesa za opće dobro financirane iz javnih izvora, te poboljšati percepciju udruga u javnosti.

image

U sklopu Dana otvorenih vrata Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, voditeljica usluge osobne asistencije, Tea Bošnjak, bacc.oec. navodi - Udruga tjelesnih invalida Bjelovar djeluje već 20 godina te broji 986 članova, čime se svrstava u najveću Udrugu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Svrha i cilj djelovanja Udruge baziran je na zalaganju za unaprjeđivanje edukativne, medicinske, profesionalne i socijalne rehabilitacije, na zapošljavanju osoba s invaliditetom, poticanju pri ostvarivanju ljudskih prava OSI, na suradnji sa suradničkim udrugama, kao i sa jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, te ostalim ustanovama važnima za kvalitetno življenje i neovisnost.

image

Udruga trenutno provodi 9 projekata i programa, od čega tri projekta financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike a šest gradovi Bjelovar i Čazma te BBŽ.
Provodeći već treći ciklus od ukupno tri godine, kroz program Socijalno uključivanje djece iodraslih osoba s tjelesnim invaliditetom razvijamo usluge koje direktno doprinose proširenju postojeće mreže usluga u lokalnoj zajednici čime preveniramo institucionalizaciju djece i mladih s teškoćama u razvoju, mladih i odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom te potičemo njihovu samostalnost i neovisno življenje, odnosno povećavamo kvalitetu života. U želji da ostvarimo projektne ideje, okupili smo zainteresirane članove, pronašli stručnjake te organizirali aktivnosti poput glazbene i literarne radionice i radionice foto designa, tečaj engleskog jezika i osnove
informatike te modernih tehnologija, instrukcije, osposobljavanje za B kategoriju, te klubovi ribiča, izletnika, studenata i naravno sportaša.
Uspješno je završena kampanja I MI I VI – ZA KOMBI SVI (https://utib.hr/i-mi-i-vi-za-kombi-svi) u kojoj smo pozivali sve da se uključe u akciju prikupljanja sredstava za nabavu kombi vozila s podiznom rampom za prijevoz OSI u kolicima. Kampanja je provedena s ciljem poboljšanja mobilnost odraslih osoba i djece s tjelesnim invaliditetom, obilaska nepokretnih i slabo pokretnih članova radi pružanja savjeta i osobne pomoći, prijevoza osoba s tjelesnim invaliditetom do liječnika i bolnice te do institucija koje pružaju javne usluge kao i na sportska natjecanja, izlete i susrete, te prijevoza djece s tjelesnim invaliditetom do škole i natrag..
Kao sljedeću kampanju i akciju navodimo Grad Bjelovar – prijatelj ranjivih skupina koju pokušavamo unaprijediti u suradnji sa čelnicima Grada Bjelovara na način da naš, renoviran Korzo, ali i ostatak centralnog grada, bude pristupačan osobama u kolicima, starijim i nemoćnim osobama kao i majkama sa malim bebama u kolicima. Tu naglašavamo na mogućnost izgradnje Centra za osobe s invaliditetom Bjelovar kroz inovativne ITU mehanizme (integrirana teritorijalna ulaganja i NPOO (nacionalni plan oporavka i otpornosti) projekte, a sve to u suradnji sa gradskim vlastima (https://utib.hr/invalidi dogadjaji/centar_za_osobe_s_invaliditetom_bjelovar_cosib/) COSIB.
Zahvaljujemo na uzajamnoj suradnji, shvaćanju, podršci te se nadamo ostvarivanju planiranih
ciljeva u budućnosti!

image

image

Nakon predstavljanja Udruge i njenih aktivnosti, uslijedila je svečana podjela Certifikata osobnim asistentima koji su uspješno obavili stručno osposobljavanje za poslove osobne asistencije koje je uručio pravobranitelj za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić:
1. Valentina Cinek
2. Đurđica Olijan
3. Kristina Makvić
4. Ana Daničić
5. Tomislav Pleić
6. Sanela Habalija
Po završetku svečanog dijela, pravobranitelj za OSI Darijo Jurišić proglasio je Dan otvorenih vrata Udruge otvorenima te poziva sve poslije doručka da obiđu izložene Rollupove i spomenute zaposlenike i suradnike i da se na taj način upoznaju s radom Udruge.

image

image

image

Sportski dio susreta odvijao se u sljedećim disciplinama:
1. Viseća kuglana
2. Pikado
3. Nabaci krug

Sportski rezultati 14.lipnja 2024. godine
1- Nabaci krug:
1- Mjesto Društvo tjelesnih invalida grada Rijeke
2- UTI Bjelovar
3- UHDDR Bjelovar
2- Pikado:
1- UTI Bjelovar
2- UI ILO Ivanec
3- UTI Virovitičko-podravske županije
3 – Viseća kuglana:
1- UHDDR Bjelovar
2- UTI Bjelovar I
3- UI ILO Ivanec

image

image

image

Voditelj Kluba v.d. Vlado Benčak i predsjednik Tomislav Novosel podijelili su pehare prema osvojenim rezultatima te nakon podijele svi su se okupili zajedno oko ručka, nakon čega je uslijedio ples, zabava i druženje do kasno popodne uz pratnju benda „Konopa i prijatelj“.

image

image

image

image

image

Više na linku https://youtu.be/ob1Qt_TJQpo

ČLANOVI UTIB-A NA PREDSTAVI “ČARUGA“

U bjelovarskom Domu kulture u subotu, 18. svibnja, premijerno je prikazana kazališna predstava Čaruga, prva profesionalna predstava novoosnovane Gradske kazališne kuće Bjelovar, koju je svečano prije početka predstave otvorio predsjednik Hrvatskog sabora, Gordan Jandroković.
Kazališni klasik uprizoren prema djelu renomiranog hrvatskog autora Ivana Kušana na sceni su već oživljavali najugledniji hrvatski glumci poput Fabijana Šovagovića, Vere Zime i Vanje Dracha, a u bjelovarskoj verziji u glavnim ulogama pojavljuju se Bojan Navojec i Nina Violić, čime se nastavlja tradicija vrhunske glumačke postave u “Čarugi”. Uz njih glume Sreten Mokrović, Frano Mašković, Ivan Čuić, Ružica Maurus, Pavle Matuško, Pavle Vrkljan te Vedran Živolić.

image

Za produkciju je zadužena Dubravka Vrgoč, intendantica riječkog HNK, a redateljsku palicu drži Ivica Buljan, bivši ravnatelj Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Glazbenu podlogu potpisuje Drago Mlinarec, kostime je osmislila Ana Savić Gecan, dok je za scenografiju, svjetlo i vizualne efekte odgovoran slovenski duo Sonda i Toni Soprano.

image

Dramski tekst „Čaruga“ Ivan Kušan napisao je godine 1976. na poziv „Teatra u gostima“ koji ga je s iznimnim uspjehom izveo više od 250 puta.  Sam pisac „Čarugu“ je opisao kao „tešku, ali vjerodostojnu tragediju gospodina Jurja Ardonjaka iz Feričanaca u Slavoniji koji je umoren u najneobičnijim okolnostima poradi ljubavi nevjerne mu i bludne supruge što ju je osjećala prema mjerniku Borisu Možboltu te posredno unajmila lupeškoga harambašu Jovu Stanisavljevića zvanoga Čaruga da ga ukine sa života i u kojoj se vidi neizmjerna zloća dotične i mnogih drugih sljepilo pohlepe, pohote i ostalih poroka kao i sramotan kraj gotovo svih zlikovaca“.

image

image

Članovi Udruge tjelesnih invalida Bjelovar uživali su 08. lipnja 2024. u priči ispričanoj na pozornici Gradske kazališne kuće Bjelovar o komičnom junaku koji se ne snalazi u svijetu puno većih varalica od njega samoga. 

SASTANAK KLUBA SPORTAŠA UTIB-A.

Održan je 4. lipnja 2024.godine u prostoriji UTIB-a. Sastanku se odazvalo 13 članova, a tema sastanka bila je imenovanje novog voditelja kluba i organizacija takmičenja u okviru Dana osoba s invaliditetom UTIB-a „Bjelovar 2024“.

image

Dosadašnji voditelj kluba Mladen Rajković zatražio je zamjenu iz osobnih razloga. Predsjednik UTIB-a Tomislav Novosel,prof. pozdravio je članove kluba zahvalio na njihovom radu i postignutim rezultatima, zahvalio Rajković Mladenu na dosadašnjem vodstvu te predložio da vodstvo kluba preuzme dopredsjednik UTIB-a Vlado Benčak jer sada imamo malo vremena do predmetnog susreta, a organizaciju sportskog dijela treba hitno odraditi.
Nakon rasprave donesena je odluka da do kraja lipnja poslove voditelja obavi dopredsjednik UTIB Vlado Benčak a da će potom članovi iz svojih redova izabrati voditelja kluba sportaša.
Dopredsjednik UTIB Vlado Benčak prihvatio je da do kraja lipnja vodi klub i da se potom izabere voditelj.

image

U nastavku sastanka dogovorene su takmičarske ekipe, voditelji ekipa i sudci UTIB za Dan osoba s invaliditetom „Bjelovar 2024“ i sudjelovanju na takmičenju u Topuskom i susretu u Ivancu. 
Prijedlog za osiguranje po potrebi za nadgrobni lampaš je usvojen te će se osigurati adekvatni lampaši. 

ČLANOVI UTIB-A NA 58. MEĐUNARODNOOJ VRTNOJ IZLOŽBI FLORAART

image

Od 29. svibnja do 2. lipnja u parku Bundek održana je 58. Međunarodna vrtna izložba Floraart. Na prostoru parka Bundek okupilo se više od stotinu domaćih i međunarodnih izlagača biljaka. Izložbu je organizirao Zagrebački holding, podružnica Zrinjevac i Grad Zagreb, pod motom „Cvijet za bolji svijet“.

image

image

Više od stotinu izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Nizozemske tijekom pet dana izložbe predstavilo je nove trendove u vrtlarstvu, uređenju i aranžiranju bilja, uz prigodnu prodaju cvijeća, cvjetnih sadnice i drugih proizvoda.

image

image

image

image

Na izložbi su bili članovi UTIB-a, osobni asistenti i korisnici: Katarina Pospišil, Nada Filipović – pratnja; Đurđa Vučetić, Matija Kelava, Danica Antunović, Nada Bilek, Marijana Grgić, Željka Tkalčević – OA i vozač kombi vozila Dražen Horvat. 

UTIB NA DANU BRANITELJA GRADA ZAGREBA

Zajednica udruge i članova HVIDR-e Grada Zagreba organizirala je dana 25.05.2024. godine na ŠRC Sopot sportske susrete povdom dana branitelja Grada Zagreba.

Sportski susreti su se odvijali u osam sportskih disciplina: stolnom tenisu, nogometu, elektronskom pikadu, visećoj kuglani, šahu, boćanju, kuglanju i streljaštvu.

image

Predstavnici udruge tjelesnih invalida Bjelovar natjecali su se u visećoj kuglani i pikadu i uz pružene dobre igre zauzeli su zlatnu sredinu poretka i tako dostojno prezentirali našu Udrugu.
Svečanost su uveličali predstavnici Grada Zagreba i Vlade.

image

image

Udrugu tjelesnih invalida Bjelovar predstavljali su:
1. Martina Tukerić
2. Draga Uremovvić
3. Jelana Šostarec
4. Dušan Duduković

POTPISIVANJE UGOVORA – GRAD BJELOVAR

Potpisivanje Ugovora o dodjeli financijskih sredstava jednokratnih potpora udrugama iz Proračuna Grada Bjelovara za 2024. godinu održano je 23. 05. 2024. godine (četvrtak) u Gradskoj upravi, Mala vijećnica I. Kat.
Ugovor je, u ime Udruge tjelesih invalida Bjelovar potpisao predsjednik Tomislav Novosel, prof.

image

image

image

Prema planu raspisivanja javnih poziva i natječaja za financiranje programa, projekata i javnih potreba sredstvima Proračuna Grada Bjelovara u 2024. godini, ukupno je odobreno 86 programa udruga za koje će Grad Bjelovar izdvojiti 326 tisuća eura.

image

Zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara Igor Brajdić uručio je predstavnicima udruga ugovore o dodjeli financijskih sredstava koji obuhvaćaju jednokratna i jednogodišnja financiranja programa braniteljskih, humanitarnih i obrazovnih udruga.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA – POTPISIVANJE UGOVORA O DODJELI FINANCIJSKIH SREDSTAVA

28. svibnja 2024. godine (utorak) u 9,00 sati u maloj vijećnici Bjelovarsko-bilogorske županije, dr. Ante Starčevića 8, Bjelovar (II. kat), održano je potpisivanje ugovora o dodjeli financijskih sredstava udrugama osoba s invaliditetom za 2024. godinu.

image

-Ovo je prvi put da imamo ovako izdvojen Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga osoba s invaliditetom. Poziv je proveden u okviru aktivnosti „Unapređenje kvalitete života osoba s invaliditetom“, a sve u cilju poboljšanja uvjeta života i rada osoba s invaliditetom – kazao je župan Marušić te pojasnio za koje su se sve programe, namjene i aktivnosti udruge mogle prijaviti. Osigurana sredstva mogu se koristiti za organiziranje i unapređenje izvaninstitucionalnih oblika skrbi za osiguravanje potpune uključenosti djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u lokalnu/društvenu zajednicu, za osiguranje mobilnosti djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, za unaprjeđivanje zdravlja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom,za promicanje i osiguranje zaštite prava, zaštitu od nasilja i diskriminacije te podizanje razine svijesti o pravima osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju te za poticanje i omogućavanje sudjelovanja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u javnom životu, kulturi i sportu.

image

-Javni poziv je bio raspisan od 29. ožujka i trajao je do 30. travnja. U proračunu smo za ove namjene planirali ukupno 30.000 eura, a kroz 15 ugovora koje danas potpisujemo bit će dodijeljeno ukupno 29.998 eura – pojasnio je župan dodajući da je želja bila da se ovim sredstvima pomogne rad udruga.

image

-Mi ćemo nastojati da ovaj Javni poziv ponovimo i iduće godine i to s još većim sredstvima koja će biti osigurana u idućem županijskom proračunu – zaključio je župan Marušić.

image

image

Na potpisivanju, u ime UTIB-a bili su voditeljica ureda Nada Bilek i predsjednik Tomislav Novosel, prof. koji je potpisao ugovor.

URUČENE ZAHVALNICE DONATORIMA

Srednjim i velikim donatorima (donacija veća od 132.72€ - 1.000,00kn) u akciji „I MI I VI – ZA KOMBI SVI“, 13. svibnja 2024. poslane su e-mailom i uručene Zahvalnice za donaciju.

image

Predsjednik Udruge tjelesnih invalida Bjelovar Tomislav Novosel, prof. 17. svibnja 2024. posjetio je i osobno uručio zahvalnice najvećim donatorima Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, županu Marku Marušiću – 13.500,00€, gradu Bjelovaru, gradonačelniku Dariu Hrebaku – 13.500,00€ i Zagrebačkoj banci, direktorici poslovnice Danijeli Bedenic – 6.600,00€.

https://utib.hr/i-mi-i-vi-za-kombi-svi

image

image

U ime članova udruge hvala svima na potpori!

Stranica 1 od 63 // 1 2 3 >  Last »