Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

UTIB NA ZAVRŠNOJ KONFERENCIJI PROJEKTA

„OKRUŽENJE ZA SAMOOSTVARENJE/SELF-REALIZATION ENVIRONMENT“

Završna konferencija i otvorenje kuće održano je u organizaciji udruge „SRCE“ 26.5.2023. godine u Sv. Ivanu Zelina.
Ovim projektom, Udruga Srce ostvarit će infrastrukturne preduvjete za pružanje podrške u stanovanju osobama s invaliditetom kroz uslugu organiziranog stanovanja.
Program Konferencije:
image
image

image

image

image

image

image

U ime UTIB-a sudionici Konferencije bili su predsjednik Tomislav Novosel, Prof. i voditeljca ureda Nada Bilek.

RIBOLOVNI KUP UTIB „TOMAŠ 2023“ – 20. svibnja 2023. godine

Održan je na jezeru Vujčevac u Tomašu kojim gospodari naše domicilno „ŠRD Česma“ Bjelovar u organizaciji takmičarsko-sudačke ekipe, pod vodstvom predsjednika Društva Žugović Marijana i uz prisustvo 6 ekipa ribolovaca suradničkih udruga: UHB Korenovo, UI ILO Ivanec, UOSI Koprivničko-križevačke županije, UOSI Virovitica, UI Daruvar i „ŠRD Česma“ Bjelovar te 3 ekipe ribolovaca UTIB.
Po protokolu, sudionike je pozdravio dopredsjednik UTIB-a Vlado Benčak, zaželjevši im dobrodošlicu i bistro u ribolovu sa željom da susret bude prvenstveno zadovoljstvo druženja u ribolovu, a ribolovna sreća će pokazati naklonost pojedincima i ekipama.

image
Marijan Žugović, voditelj takmičenja, pozdravivši sudionike uputom ekipama takmičara o provedbi takmičenja i njihovom mjestima, započeo je takmičenje u 09,00 sati. 

image

image
Pripreme takmičara za takmičenje.

image

image

image
Pehari za ekipe i medalje za pojedince Pozdrav starih prijatelja

image
Vaganje ulova i uspješnosti ulova pojedinaca i ekipa.

image

image
Mjerenje ulova našeg takmičara Kranjec Božidara – Bokija.

image
Josip Cimerman i Zdenka Šorša, bili bi prvi da je ulovljena riba ovako dugačka kao mreža čuvarica.

image

image
Voditeljica ureda UTIB-a Nada Bilek ne krije zadovoljstvo uspješnom završetku takmičenja kao i lijepom vremenu.

image

Predsjednik UTIB Tomislav Novosel, prof pozdravio je sudionike takmičenja, uputio čestitku pobjednicima pojedincima i ekipama suradničkih udruga, zahvalio predsjedniku ŠRD „ Česma „ Žugović Marijanu na organizaciji i provedbi takmičenja te zaželio ribolovcima dobre susrete i takmičenja kod suradničkih udruga s pozdravom BISTRO.
Proglašenjem postignutih rezultata takmičenja voditelj sudačke ekipe Marijan Žugović i dopredsjednik UTIB Vlado Benčak podijelili su medalje i pehare.
Pojedinačno osvojene medalje: prvo mjesto Kurek Juraj – udruga invalida Koprivničko-križevačke županije, drugo mjesto Jandroković Josip – „ŠRD Česma“ Bjelovar, treće mjesto Rakovčan Milan UTIB.

image
Ekipno osvojeni pehari: prvo mjesto – „ŠRD Česma“ Bjelovar, drugo mjesto – udruga invalida Koprivničko-križevačke županije i treće mjesto – Udruga za para sport i rekreaciju Daruvar.

image
ŠRD „Česma Bjelovar“ – pobjednička ekipa, ulovljeno 7,88 kg ribe.

image
UOSI Koprivničko-križevačke županije Udruga za para sport i rekreaciju Daruvar

Zahvalom takmičarima na provedenom takmičenju, pobjednicima na postignutim rezultatima, domaćinu na organizaciji i provedbi takmičenja, nadom na viđenju na susretima kod udruga sudionika takmičenja dopredsjednik UTIB Vlado Benčak zaključio je susret pozivom na ručak i druženje.

image

Ručak i razgovor sudionika o takmičenju, postignutim rezultatima i provedbi takmičenja u lijepom okruženju i dobrom vremenu koje je dalo svoj obol zadovoljstvu susreta.

image

Po tradiciji, kolega ribolovac Đurkas Branko iz ILO Ivanec svirkom i pjesmom sudionika susreta dao je svoj doprinos zadovoljstvu druženja na kupu „Tomaš 2023“ . 

ČLANOVI UTIB-a NA „FLORAART 2023.“

image

19.5.2023. u petak organiziran je izlet članova kombijem na „FLORAART 2023.“(Bundek – Zagreb).

image

Međunarodna vrtna izložba Floraart najveći je hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja brojne domaće i strane izlagače dok izložbu posjeti više stotina tisuća posjetitelja. Prvi Sajam cvijeća održan je na Gornjem Gradu 1966. godine.
U sklopu izložbe održavaju se brojne promocije i različita tematska predavanja namijenjena posjetiteljima. Važan dio izložbe su Natjecanje izlagača, Hrvatski kup florista i Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola. U sklopu Floraarta tradicionalno se organizira i prigodna prodaja cvijeća i sadnica.

image

image

U predivnom šarenilu cvijeća uživali su: Maja Kovačević, Ivančica Furlan, Adrijana Krog, Božica Pečar, Marijana Grgić, Veronika Skokan, Đurđa Vučetić, Monika Polančec i vozač kombija Dražen Horvat.

image

ZAVRŠNA KONFERENCIJA „KLUBOVI KORISNIKA – KLUB AKTIV“

NOSITELJ PROGRAMA HRVATSKI SAVEZ UDRUGA CEREBRALNE I DJEČJE PARALIZE

Održana je dana 19.5.2023. godine u Zagrebu u Hotelu Admiral (Rudeška cesta 140) s početkom u 11:00 sati.

image

Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize je od 2020. do 2023. godine nositelj programa „Klubovi korisnika – Klub Aktiv“ financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a čiji je cilj povećanje kvalitete života osoba s invaliditetom i prevencija institucionalizacije.

image

image

Program rada Konferencije:

image

U ime UTIB-a na Konferenciji su sudjelovali predsjednik T. Novosel, prof. i voditeljica ureda N. Bilek.

LITERARNA RADIONICA U PRIRODI

Članovi literarne radionice zaputili su se 10.05.2023. potražiti inspiraciju za svoje radove u zelenoj, čarobnoj prirodi na obroncima Bilogore.

image

image

image

Posjetili su Planinarski dom Kamenitovac na hrptu brežuljka Kamenitovca povrh sela Maglenče, na rubu šume Mačjak. Od doma se pruža prekrasan vidik na bjelovarsku dolinu, Kalnik i Prigorje.
Uz cvrkut ptica, svjež zrak i sunčeve zrake pročitani su prigodni stihovi i citati o povezanosti čovjeka i prirode. Kao jedan od najljepših odabran je citat Jean – Jacques Rousseau
“Priroda nas nikad ne vara, mi smo ti koji sebe zavaravamo.”

image

Uslijedio je obilazak izletišta Vrata Bilogore, smještenog na jednoj od najviših točaka Bilogore otkuda pogled seže sve do Sljemena i Kalnika preko Medvednice i Ivančice; te vjetrovitog Vidikovca, prekrasnog mjesta za opuštanje i odmor.

image

Izletnici su se uvjerili u djelomičnu pristupačnost svih objekata koje su posjetili. Oduševljeni prirodom istaknuli su potrebu da se prilikom izgradnje i obnove turističkih objekata posebna pažnja obrati pristupačnosti objekata i prilagođenosti sanitarnih čvorova.

image

Sudionici: Dražen Horvat, Adriana Krog, Božica Pećar, Katarina Pospišil, Draženka Gadanac, Đurđica Đumlija, Karla Polančec i voditeljica literarne radionice Monika Polančec.

ČLANOVI UTIB-A NA BOK FESTU

Ovogodišnji jubilarni 20. Bjelovarski odjeci kazališta, popularni BOK fest, započeo je 28.04.2023. svečanim otvorenjem izložbe “20 godina Bok festa” u Gradskom muzeju Bjelovar i koncertom BOK Alfa Jukebox na paviljonu u središnjem gradskom parku.

image

U sklopu BOK festa ove godine odigrano je 11 različitih predstava, a novost su predstave održane u zatvoru, Domu za starije i Čazmi te dodjela nagrade Tihomir Vondra osobama koje su u posljednjih 20 godina značajno doprinijele održavanju BOK festa.

image

image

image

Bok fest i Bjelovar posjetili su brojni glumci i kazališne skupine iz Hrvatske i cijele regije:
28.4. Crnogorsko narodno pozorište – ”Potonja ura Njegoševa”
29.4. Kazalište Moruzgva Zagreb – ”Tvorničke postavke”
30.4. Kazalište Marina Držića Dubrovnik – ”Krijesnice”
30.4. Kazališna družina “Glumci u Zagvozdu” – “Govori ljubav”
2.5. Teatar Ulysses – ”Tko se boji Virginije Wolf”, 3 predstave u 3 dana
5.5. Zijah Sokolović – ”Lijevo, desno, glumac”
6.5. Kameni Teatar Sarajevo – ”Ljubičasto”
7.5. Bjelovarsko kazalište – ”Ifigenija”
8.5. Narodno pozorište u Beogradu – ”Rat i mir”
9.5. Bjelovarsko kazalište – ”A ti još plačeš”

Osim kazališnog programa u sklopu Bok festa, održana je tradicionalna Izložba glumaca, Moto alka, Retro party, u Dvorani Europskih prvaka Bjelovar organiziran je tradicionalni BOK rukometni turnir, na Vidikovcu iznad Velikog Trojstva održan je koncert “Svjetionik nad Panonskim morem” na kojem su se čuli hitovi Đorđa Balaševića.

image

BOK fest je završio 09.05.2023. opravdavši status jedne od glavnih prepoznatljivosti Bjelovara. Umjetnički direktor, bjelovarčanin i glumac Goran Navojec, izrazio je zadovoljstvo činjenicom da Bok fest od ove godine nosi službeni status kazališnog festivala, gostovanjem kazališnih skupina i iznimnim interesom i odazivom publike. Ivica Pucar, predsjednik Hrvatskog društva dramskih umjetnika, uručio je Goranu Navojcu posebno priznanje za izniman doprinos hrvatskom glumištu i kazališnoj umjetnosti.

image

image

image

Na predstavama koje su održane u obnovljenom i potpuno pristupačnom Domu kulture Bjelovar sudjelovali su mnogi članovi Udruge tjelesnih invalida Bjelovar među kojima su bili i polaznici literarne radionice.

image

RADNI SASTANAK KLUBA RIBOLOVACA – KUP TOMAŠ 2023.

Dana 11.05.2023. godine s početkom u 12.00 sati u prostorijama Udruge tjelesnih invalida Bjelovar održan je sastanak Kluba ribolovaca UTIB-a radi provedbe kupa „Tomaš 2023“ koji će se održati 20.05.2023. godine na ribnjacima Vujčevac u Tomašu kojim gospodari ŠRD „Česma“ Bjelovar, naše domicilno ŠRD.

image

Odrađene pripreme:
• Voditelj Kluba upoznaje prisutne članove Kluba ribolovaca o obavljenim pripremnim radovima za kup
• Pred pozivi suradničkim udrugama poslani su sredinom travnja i njihovom obavezom da do kraja mjeseca pošalju obavijest o sudjelovanju na kupu
• Početkom mjeseca udrugama koje su potvrdile dolazak na kup poslane su propozicije i hodogram takmičenja

Organizacija:
• Za Kup prijavljene su ekipe UHB Korenovo, ILO Ivanec, UI Daruvar, UOSI Virovitica, UI Koprivničko-Križevačke županije, ŠRD „Česma“ Bjelovar i 3 ekipe UTIB-a
• Sastav ekipa: 9 ekipa sa 3 ribolovca odnosno 27 takmičara, 4 ekipe imaju pratioca – vozača
• Pehari za ekipe 1., 2. i 3. mjesto i medalje za pojedince za 1., 2. i 3. mjesto sa pripadajućim obilježjem osigurane su u „Čvor“ Bjelovar
• Peciva za doručak nabavit ćemo u „Ekler“ Bjelovar kao i prethodnih godina
• Napitke vodu i sokove dobavljamo u KTC Bjelovar
• Ručak, čevape na ribnjak dostaviti će „Vinko grill“ u 13.00 sati

image

Raspored natjecanja i ekipa:

UTIB na natjecanju predstavljaju 3 ekipe čiji su voditelji i natjecatelji Oremović Antun, Rakovčan Milan i Kranjec Božidar. Ribolovce članove ekipa izvlačenjem voditelji su izabrali od članova Mihelić Davora, Kraguljac Miroslava, Šorša Zdenke, Cimerman Josipa, Ćurković Zdenka i Benčak Vlade.
• Ekipa I: Kranjec Božidar, Šorša Zdenka i Cimerman Josip
• Ekipa II: Oremović Antun, Mihelić Davor i Ćurković Zdenko
• Ekipa III: Rakovčan Milan, Kraguljac Miroslav i Benčak Vlado

Organizacijska i sudačka ekipa ŠRD „Česma“ pod vodstvom predsjednika Žugović Marijana obaviti će pripremu i provedbu natjecanja.

Na kupu sudjelovat će članovi kluba koji se ne takmiče, članovi i volonteri UTIB kao i predsjednik UTIB Tomislav Novosel, prof. koji će podijeliti pehare ekipama i medalje pojedincima.

Kao goste na Kup pozivamo župana BBŽ i gradonačelnika Bjelovara i njihove zamjenike te predsjednika SZŠRD Sever Vladimira.

image

Predsjednik UTIB Tomislav Novosel, prof. pozdravio je članove kluba i izrazio zadovoljstvo radom kluba i pripremnim radnjama za provedbu takmičenja „Tomaš 2023“

Zaključak:

Osim primjedbe na limitiranost dužine ribolovnog štapa izrečene od Rakovčan Milana nije bilo drugih rasprava. Zaključeno je da ostane preporuka za navedenu dužinu štapa, ali da će se dozvoliti i štap veće dužine ali ne „šteka“.

Sastanak zaključen u 13.00 sati sa nadom dobrog vremena za 20.05.2023. i pozdravom BISTRO. 

RADIONICA U ORGANIZACIJI HSUCDP UZ SURADNJU S CEDEPE ZAGREB

RADIONICA U ORGANIZACIJI HSUCDP UZ SURADNJU S CEDEPE ZAGREB
„ODMOR OD SKRBI – RAZVOJ NOVE INOVATIVNE SOCIJALNE USLUGE“

Radionica je se održana u petak, 5. svibnja 2023. g. s početkom u 10,00 sati u prostoru boravka udruge CeDePe Zagreb, Zahradnikova 12 u Zagrebu.

image

Prateći nacionalne strateške dokumente i planove jasno je naznačeno da je potrebno dati prioritet razvoju onih usluga koje nedostaju u zajednici, a koje također podrazumijevaju i uvođenje novih usluga namijenjenih podršci roditeljstvu i obitelji. Za planiranje razvoja mreže usluga ključna je kvalitetna koordinacija i usklađivanje procesa na nacionalnoj i regionalnoj razini, te koordinacija i usklađivanje procesa razvoja mreže institucijskih i izvaninstitucijskih usluga svih pružatelja usluga. U skladu sa strateškim dokumentima i nacionalnim planovima Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava obitelji i socijalne politike naznačilo je i najavu novog poziva, čija objava je najavljena u trećem kvartalu 2023. godine s ciljem prevencije institucionalizacije kroz osiguravanje odmora od skrbi za osobe koje skrbe o članu obitelji koji je potpuno ovisan o njihovoj pomoći i njezi.  Stoga i uloga udruga zauzima značajno mjesto kao nositelji projekata i programa u partnerstvima s različitim pružateljima usluga na lokalnoj razini.

Sudionici i teme Radionice:

image

Iz UTIB-a na Radionici su sudjelovali T. Novosel i N. Bilek

1. KOLO MALE LIGE VISEĆE KUGLANE I „MEMORIJAL NIKOLA PAVIČIĆ-GARO“

Dana 29.04.2023. godine u organizaciji HVIDR-e Petrinja odigrano je prvo kolo Male lige viseće kuglane i „Memorijal Nikola Pavičić-Garo“. Prije samog natjecanja u visećoj kuglani sudionici Lige položili su vijence na grobove Nikole Pavičića-Gare na groblju „Sv. Benedikt“ i kod spomenika „Pukovniku Predragu Matanoviću i osloboditeljima Petrinje“ na Senjaku.

image

Ove godine u Ligi sudjeluje šest ekipa. Svako kolo je jedna ekipa domaćin a pobjednik je ekipa koja nakon svih šest kola sakupi najveći broj bodova. Boduje se na način da najbolja ekipa u pojedinom kolu dobije 6 bodova a svaka sljedeća ekipa po bod manje. Natjecanje je proteklo u veseloj ali sportskoj i natjecateljskoj atmosferi.

Na kraju natjecanja najbolja ekipa je bila HVIDRA Susedgrad, dok su predstavnici Udruge tjelesnih invalida Bjelovar zauzeli šesto mjesto.

image

Sljedeća dva kola se održavaju u Gudovcu gdje će domaćini biti predstavnici UHDDR-a Bjelovar i Udruge tjelesnih invalida Bjelovar.

Udrugu tjelesnih invalida Bjelovar predstavljali su:
1. Draga Uremović,
2. Jelena Šostarec,
3. Danica Antunović,
4. Anđelko Skukan i
5. Dušan Duduković.

KULTURNO-ZABAVNA VEČER „POZDRAV PROLJEĆU 2023“

Dana 28.04.2023. godine (petak) s početkom u 17.00 sati u svečanoj dvorani restorana Golub, Franjevačka ul. 6a, Bjelovar Udruga tjelesnih invalida Bjelovar organizirala je kulturno-zabavnu večer pod nazivom „Pozdrav proljeću“.

image

Program je započeo u 17.30 sati pozdravnom riječi predsjednika Udruge Tomislava Novosela, obraćajući se svim uvaženim gostima, zaposlenicima, volonterima, asistentima i njihovim korisnicima, članovima udruge, te svima koji su pridonijeli svojim radom i zalaganjem kako bi ovaj svečani događaj protekao u što boljem raspoloženju. Upoznao je prisutne sa radom Udruge, ostvarenim i planiranim aktivnostima i događajima. Uslijedio je kulturni program kojeg je predstavila voditeljica projekata Udruge Tea Bošnjak, te pojasnila koju značajnu ulogu aktivnosti imaju za članove osobe s invaliditetom. Upoznala je sve prisutne upravo o važnosti projekata za Udrugu te od koje su zapravo koristi za sve članove i širu zajednicu.

image

image

image

image

Zbor Udruge tjelesnih invalida Bjelovar uz stručno vodstvo Dubravka Kovačevića otpjevao je pjesme „Bilogorsko dijete“, „Vesela je šokadija“, „Dok palme njišu grane“ i „Na sokaku“.

Članovi literarne radionice pročitali su dva djela. Adrijana Krog pročitala je svoj uradak „Ljepota života“ i Draženka Gadanac čitala je pjesmu „ Dobro nam došlo proljeće“.

image

Nakon kulturnog programa, uslijedila je večera u 18.00 sati te ples, druženje, veselje i zabava sve do 23.00 sata uz glazbeni sastava „Stare staze“.

image

image

Sudionici:
1. Upravljačko tijelo UTIB-a;
2. Zaposlenici UTIB-a i UIB-a;
3. Voditelj radionice – Dubravko Kovačević;
4. Volonteri, OA, KOA, članovi udruge.

DRUGA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA HSUTI U 2023. GODINI

image

Na sjednici sudjelovao je predsjednik UTIB-a Tomislav Novosel, prof. s asistenticom.

image

image

image

image

image

POSJET ČLANOVA UTIB-A 16. DARUVARSKOM CVJETNOM SAJMU

Turistička zajednica Daruvar-Papuk, u suradnji s Gradom Daruvarom i Daruvarskim toplicama, organizirala je 16. Sajam cvijeća, ukrasnog bilja, sadnica i domaćih proizvoda u Daruvaru.
Sajam je održan dana 22. travnja 2023. godine od 09,00 do 15,00 sati u Julijevom parku Daruvarskih toplica.

image

Daruvar je grad parkova i prekrasnog zelenila, mjesto koje je osvojilo najviše „Zelenih cvjetova“ za najuređeniji mali grad kontinentalne Hrvatske. Građani Daruvara ulažu veliki trud i napor prilikom uređivanja svojih okućnica, stoga je Daruvarski cvjetni sajam prilika da posjetitelji dobiju nove ideje koje će ostvariti u svojim vrtovima i okućnicama.

image

Program sajma obogatile su razne kreativne radionice za odrasle i najmlađe, zvučna kupka, edukativna izložba gljiva i ljekovitog bilja, amatersko slikanje PAINT&FINE, ali i tri akcije: Akcija „Za ljepši Daruvar“ u organizaciji Grada i Darkoma d.o.o., zatim Akcija prikupljanja sredstava za prijevoz onkoloških bolesnika za Zagreb Udruge “Liga protiv raka” Daruvar i Akcija “Čuvajmo pčele” Pčelarske udruge Bagrem iz Daruvara.

image

S obzirom na to da se u istom terminu održavala i manifestacija “10 dana astronomije u Daruvaru“ ove su godine posjetitelji u sklopu sajma po prvi put mogli promatrati Sunce teleskopima, a najmlađi su imali priliku naučiti nešto više o Suncu.

image

image

Sajam su posjetili članovi literarne radionice uz pratnju: Višnja Jeličić, Nada Jurković, Draženka Gadanac, Snježana Marić, Ivanka Marić, Katarina Pospišil, Dražen Horvat i voditeljica literarne radionice Monika Polančec.

SASTANAK KLUBA RIBOLOVACA UTIB-A

30.03.2023.g. u 13,00 sati u sali UTIB-a održan je radni sastanak članova, voditelja kluba V. Benčaka i predsjednika T. Novosela.
Dnevni red:
1. Izvještaj o radu u 2022.g.;
2. Članarina SŠRD za 2023.g.;
3. Članovi kluba – članstvo – 14 članova;
4. Kup UTIB-a, „Tomaš 2023.g.“; sudionici takmičenja.

image

Sastanak je otvorio predsjednik UTIB-a T. Novosel, pozdravio prisutne, i izvijestio o zaključcima Skupštine UTIB, pohvalio rad kluba i postignute rezultate. Naglasio je da će UTIB, u financijskim i organizacijskim okvirima i nadalje podržati ribolovce u ostvarenju njihovih planova.

image

image

Potpredsjednik UTIB-a i Voditelj Kluba V. Benčak pozdravio je prisutne i uspješnom PwP prezentacijom podsjetio na rezultate i ostvarenja članova i simpatizera Kluba.

Doneseni su zaključci:
1. Za 2 ribolovke i 14 ribolovaca, koji su sudjelovali na takmičenjima da se plati članarina SŠRD;
2. Doprinose u ŠRD članovi plaćaju sami;
3. Naš kup „Tomaš 2023“ na ribnjacima Vujčevac u Tomašu u provedbi sa ŠRD „Česma“ Bjelovar održat ćemo 20.05.2023. godine. Na kup pozvat ćemo ribolovce suradničkih udruga koje i nas pozivaju na susrete;
4. Odazvat ćemo se na pozive suradničkih udruga i sudjelovati na takmičenjima kod njih. Nastojat će se da na tim susretima sudjeluju svi naši članovi u skladu s mogućnostima.

Pitanja i primjedbi članova nije bilo te je sastanak završen kratkim druženjem i dogovorom da se vidimo na dogovoru o provedbi kupa „Tomaš 2023“. 

image

PREDMET:Poziv na završnu konferenciju Erasmus+ projekta eOdrasli

image

image

image

U četvrtak 30. ožujka, u prostorijama učilišta Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar održana je završna konferencija Erasmus+ projekta eOdrasli. Projekt je realizirao CUK Bjelovar s partnerskom organizacijom Ljudska univerza Lendava iz Slovenije, s ciljem osmišljavanja i implementacije novih pristupa i metoda za online obrazovanje odraslih.
– Naime, riječ je o našem prvom Erasmus+ projektu i jako smo ponosni na njegov uspješni završetak. U cijelu priču smo krenuli s velikim entuzijazmom, svjesni svih izazova koje on nosi. Zahvaljujući odličnim partnerima na projektu, stečeno iskustvo nam je vrlo dragocjeno. Vjerujem da su i naši polaznici itekako zadovoljni organizacijom nastave, kao i predavačem, uvodno je poručila Ivana Hrpalo, ravnateljica CUK-a.

image

Na Završnoj konferenciji, kao polaznica sudjelovala članica UTIB-a Višnja Jeličić.

image

Vrijednost projekta iznosila je 30 tisuća eura u stopostotnom financiranju od strane Europske unije. Početak projekta bio je 1. travnja 2022. godine, a završetak 31. ožujka 2023. Općeniti ciljevi bili su ciljanim skupinama ponuditi stjecanje usavršavanja svojih kompetencija kako bi mogli postati aktivni građani i što više biti uključeni u digitalni svijet.
Također, konferencija je uključivala i panel rasprave te sudionicima pružila priliku da razgovaraju o svojim iskustvima i idejama o online obrazovanju odraslih.

U ime UTIB-a u radu Završne konferencije sudjelovali su Nada Bilek, voditeljica ureda/koordinatorica i predsjednik Tomislav Novosel, prof.

PREDSTAVLJANJE AKTIVNOSTI UOSI „BOLJE SUTRA“ GRADA KOPRIVNICE

Dana 29.03.2023. godine (srijeda) s početkom u 13.00 sati u „Restoran & catering Ura“, Nazorova 22, Bjelovar održana je prezentacija aktivnosti Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice i degustacija i prezentacija proizvoda društvenog poduzeća „KopriVITA d.o.o.“ u vlasništvu istoimene udruge.

image

Susret je organizirala Udruga osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice u sklopu projekta Start-up nacija: Hrvatska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja u suradnji s Bjelovarskim centrom za razvoj civilnog društva (BCRCD). 
Predsjednica Udruge „Bolje sutra“ Marija Mraz zahvalila se na gostoprimstvu te prisutne upoznala zašto je odlučila da baš kopriva bude osnova za pokretanje društvenog poduzeća KopriVITA kojeg je otvorila udruga. 
Ksenija Krušelj predstavila je projekt Start-up nacija: Hrvatska tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja, prezentirala sve aktivnosti koje su odrađene kroz projekt. Krušelj je posebno naglasila kako se formira tematska mreža, kako je pokrenut online alat koji služi za rasprave, sugestije, prijedloge, te da se nakon provedenog ispitivanja javnog mnijenja mapirana 4 specifična interesa sa 8 smjernica za razvoj javnih politika.

Tema susreta bilo je društveno poduzetništvo i smjernice za razvoj javnih politika.

image

Ispred Udruge tjelesnih invalida Bjelovar prisustvovali su Tea Bošnjak, bacc.oec. – voditeljica projekata i Vlado Benčak – dopredsjednik Udruge.

Stranica 1 od 54 // 1 2 3 >  Last »