Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

ČLANOVI UTIB-A POSJETILI ULIČNI I GLAZBENI FESTIVAL ŠPANCIRFEST U VARAŽDINU

Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, u okviru odobrenog programa Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku “Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom”, pokrenula je ciklus radionica pod nazivom „Podijelimo znanje“.
Teme radionica: životne priče osoba s invaliditetom uz prenošenje iskustava i informacija drugim članovima kako bi se potaknuo razvoj samopouzdanja, razvoj sporta, zapošljavanje, socijalizacija i uključivanje u aktivniji život zajednice.

Sudionici: članovi Udruge tjelesnih invalida Bjelovar

Špancirfest u Varaždinu
Treća radionica održana je 21.08.2018. godine u 15,00 sati, a uključivala je jednodnevni izlet kombi vozilom Udruge na ulični i glazbeni festival Špancirfest u Varaždinu.

Špancirfest u Varaždinu
Ovom prigodom članovi su mogli razgledati barokni Varaždin, upoznati se sa njegovim znamenitostima i poslušati iskustva Katarine Pospišil, članice koja se uz stručno osposobljavanje na svom radnom mjestu uključila i u organizaciju izleta za osobe s najtežim stupnjem invaliditeta u prilagođenom kombi vozilu udruge.

Pozivamo sve članove koji žele naučiti nešto novo, podijeliti svoja iskustva i zabaviti se da se prijave na sljedeću radionicu.

Špancirfest u Varaždinu
ČLANOVI UTIB-A NA IZLETU U „TERME JEZERČICA“

Dana 28. srpnja 2018. godine Udruga tjelesnih invalida Bjelovar organizirala je jednodnevni izlet članova Udruge tjelesnih invalida Bjelovar u Terme Jezerčica u Donjoj Stubici. Na put prema Donjoj Stubici iz Bjelovara uputili smo se u jutarnjim satima.
ČLANOVI UTIB-A NA IZLETU U TERME JEZERČICA
ČLANOVI UTIB-A NA IZLETU U TERME JEZERČICA
Nakon sat i pol putovanja zagorskim brijegovima stigli smo na odredište.  Pri dolasku smo se prijavili na recepciji i uputili se u garderobe, a nakon toga na bazene.
ČLANOVI UTIB-A NA IZLETU U TERME JEZERČICA

Zahvaljujući lijepom vremenu cjelodnevno kupanje i plivanje smo proveli na vanjskim bazenima. Dan smo proveli u ugodnom društvu sa puno smijeha i zabave. Nažalost, dan je prebrzo prošao i morali smo se vratiti kući. U Bjelovar smo se vratili u poslijepodnevnim satima malo umorni, ali sa pozitivnim utiscima sa izleta u nadi da ćemo ga uskoro ponoviti.

Katarina Pospišil

RIBOLOVCI UTIB-a NA 1. MEMORIJALNOM TURNIRU „MIŠKO“

Udruga hrvatskih branitelja Korenovo organizirala je 07.07.2018. godine 1. Memorijalni turnir „Miško“, na ribnjaku udruge u Velikom Korenovu

RIBOLOVCI UTIB-a NA 1. MEMORIJALNOM  TURNIRU MIŠKO
RIBOLOVCI UTIB-a NA 1. MEMORIJALNOM  TURNIRU MIŠKO

U skladu s dosadašnjom odličnom suradnjom, pozivu na turnir odazvali su se naši članovi-ribolovci Kranjec Božidar i Jerotić Dragan te osvojili priznanje za sudjelovanje i medalju za osvojeno drugo mjesto.

RIBOLOVCI UTIB-a NA 1. MEMORIJALNOM  TURNIRU MIŠKO

TROMJESEČNA EVALUACIJA – SUPERVIZIJA

U sklopu provedbe dvogodišnjega projekta (za razdoblje od 2017. do 2019. godine), usmjerenog osiguravanju usluge osobnog asistenta osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, pod nazivom

OSOBNI ASISTENTI – BOLJI ŽIVOT OSOBA S INVALIDITETOM!

održana je tromjesečna evaluacija – supervizija.

Supervizija je, u organizaciji Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, provedena u petak, 13. srpnja 2018. godine u prostorijama hotela Central, V. Lisinskog 2, Bjelovar.

Supervizija primarno služi razvoju pojedinaca i organizacija. Ona unaprjeđuje ponašanje ljudi u njihovim profesionalnim ulogama u određenom institucionalnom kontekstu uzimajući interaktivno u obzir osobni, organizacijski, društveni i politički aspekt.

Tromjesečna evaluacija – supervizija namijenjena je osobnim asistentima i korisnicima.

Tromjesečna evaluacija – supervizija
Evaluaciju su proveli:
1. Ljuba Štefinec – dopredsjednica Udruge
2. Nada Bilek, med. sestra – koordinatorica projekta
3. Ivana Toncer, bacc. oec. – edukatorica/evaluatorica projekta.

Tema: evaluacija rada osobnih asistenata – osvrt korisnika, osobnih asistenata i članova projektnog
tima na dosadašnju povedbu projektnih aktivnosti.

Tromjesečna evaluacija – supervizija
Tromjesečna evaluacija – supervizija
Sudionici:
- osobni asistenti
- korisnici usluge osobne asistencije
- zaposlenici na projektnim aktivnostima.15. EVALUACIJA RADA OSOBNIH ASISTENATA

U okviru provedbe projekta „Osobni asistenti – bolji život osoba s invaliditetom!“ financiranoga od strane Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., održana je 15. evaluacija rada osobnih asistenata.

Evaluacija je, u organizaciji Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, provedena upetak, 13. srpnja 2018. godine u prostorijama Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, Gundulićeva 1.

Evaluacija služi za vrednovanje i procjenu učinka, utjecaja, isplativosti, određene aktivnosti, skupa aktivnosti, projekta, programa i ostalih društvenih intervencija, a cilj evaluacije je povećanje kvalitete pruženih usluga.

Evaluacija je namijenjena četrnaestero osobnih asistenata.

15. Evaluacija rada osobnih asistenata
Evaluaciju su proveli:
1. Ljuba Štefinec, dopredsjednica Udruge
2. Nada Bilek, med. sestra, koordinatorica projekta
3. Ivana Toncer, bacc. oec., edukatorica/evaluatorica projekta.

Teme:
1. osvrt na proteklih mjesec dana
2. praćenje rada osobnih asistenata
3. plan korištenja godišnjih odmora OA
4. evaluacija rada osobnih asistenata.

Sudionici:
- osobni asistenti
- zaposlenici na projektnim aktivnostima.

15. Evaluacija rada osobnih asistenata
15. Evaluacija rada osobnih asistenataDODJELA BESPOVRATNIH SREDSTAVA U SKLOPU

„POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA UMJETNOST I KULTURA 54+“

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, ministar rada i mirovinskog sustava mr. sc. Marko Pavić i zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Luka Bogdan, uspješnim prijaviteljima dodijelili su ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu „Poziva na dostavu projektnih prijedloga Umjetnost i kultura 54+“ u ponedjeljak, 23. srpnja 2018. godine, u Muzeju Mimara.

POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA UMJETNOST I KULTURA 54+
Za financiranje je odabrano ukupno 40 projekata, među kojima i projekt UTIB-a. Provedba se provodi u sklopu Prioritetne osi 2 „Socijalno uključivanje“ Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., s ciljem postizanja bolje socijalne uključenosti i unaprjeđenja kvalitete života osoba starijih od 54 godine kroz poboljšanje pristupa kulturnim i umjetničkim aktivnostima.

POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA UMJETNOST I KULTURA 54+
„Pored toga, Poziv je usmjeren na podizanje razine vidljivosti i pozitivne percepcije navedene skupine u društvu općenito. Osvješćivanjem javnosti o važnosti uključivanja osoba starijih od 54 godine u društveni život, kao i osnaživanjem te skupine stanovništva, ostvarit će se preduvjeti za unaprjeđenje njihova položaja u široj zajednici“, rekla je ministrica kulture.

Ministar rada i mirovinskog sustava mr. sc. Marko Pavić podsjetivši kako je jedan od prioriteta njegova ministarstva rad na boljoj uključenosti starijih osoba, istaknuo je kako je današnji paket jedan od najljepših iz tog programa. Čestitke uspješim prijaviteljima uputio je i zamjenik upraviteljice za programe Europske unije iz Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Luka Bogdan.

Uspješni nositelji 40 projekata su: KA-MATRIX - Udruga za društveni razvoj, Međimurska županija, Centar za ženske studije, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Eurokaz, Udruga za promicanje kultura Kulturtreger, Tehnički muzej Nikola Tesla, Prostor rodne i medijske kulture K-zona, Opera b.b. Zagreb, Pučko otvoreno učilište Zagreb, Hrvatsko društvo likovnih umjetnik (HDLU), Zagreb film festival, Općina Donja Voća, Općina Vižinada-Visinada, Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, Narodno sveučilište Dubrava, Grad Dugo Selo, Udruga Ri Rock, Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu, Udruga za kulturu „Beat“, CEKAPE Centar za kreativno pisanje, Crveni nosovi, ULUPUH, Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir, Grad Poreč-Parenzo, Općina Petrijevci, Art-kino, Centar za kulturu Trešnjevka, Pučko otvoreno učilište Krapina, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Udruga Bacaći sjenki, Međunarodni centar za umjetnost, Svjetski savez mladih Hrvatska, Narodno učilište, ustanova za obrazovanje i kulturu, Grad Prelog, KUD „Prigorje“, Pučko otvoreno učilište Novi Marof, Zavičajni muzej Našice, Dramska udruga Proložac i Općina Pitomača.

POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA UMJETNOST I KULTURA 54+
Ugovore je, u ime Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, potpisao i preuzeo predsjednik Tomislav Novosel, prof.
INFORMATIVNE RADIONICE U KRAPINSKIM TOPLICAMA

Održane su 9. srpnja 2018. godine, u Seminar sali, Toplice Hotela, Ul. A. Mihanovića 2.

- Prva radionica u sklopu ESF otvorenog trajnog Poziva ”Razvoj usluge osobne asistencije za osobe sa invaliditetom- faza II ” održana je s početkom u 10:00 sati.
Cilj informativne radionice je pružiti osnovne informacije o ciljevima i prihvatljivim aktivnostima Poziva, a usmjerena je na predstavnike potencijalnih prijavitelja i njihovih partnera;

INFORMATIVNE RADIONICE U KRAPINSKIM TOPLICAMA
- Druga radionica, u sklopu trenutno otvorenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF), održana je s početkom u 13:00 sati.
S ciljem povećanja socijalne uključenosti, Pozivom se nastoji povećati dostupnost besplatnih sportskih sadržaja djeci i mladima u riziku od socijalne isključenosti te poboljšati pristup i sudjelovanje u športskim sadržajima osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju.

INFORMATIVNE RADIONICE U KRAPINSKIM TOPLICAMA
Na radionicama su potencijalni prijavitelji informirani o ciljevima i prihvatljivim aktivnostima, kriterijima natječaja te postupcima za prijavu i dodjelu sredstava za provedbu projekata.

INFORMATIVNE RADIONICE U KRAPINSKIM TOPLICAMA
Na radionicama je, u ime Udruge tjelesnih invalida Bjelovar sudjelovao T. Novosel s pratnjom.
RADIONICA: „DOBRI PRIMJERI PRAKSE DRUŠTVENOGA PODUZETNIŠTVA U HRVATSKOJ“

Dana 03.07.2018. godine (utorak) s početkom u 12:00 h, u prostorijamaVijećnice Bjelovarsko-bilogorske županije, Dr. A. Starčevića 8, održana je radionica: „Dobri primjeri prakse društvenoga poduzetništva u Hrvatskoj“ namijenjena udrugama na području Bjelovarsko-bilogorske županije u organizaciji Centra za civilne inicijative.

Cilj radionice je educirati udruge s područja Bjelovarsko-bilogorske županije o
dobrim primjerima društveno – poduzetničkih projekata i inicijativa, kako bi bili motivacija za razvoj održivih projekata na korist zajednici.

Dobri primjeri prakse društvenoga poduzetništva u Hrvatskoj
Tijekom radionice je ugošćena predsjednica udruge Bolje sutra gospođa Marija Mraz iz Koprivnice, koja je predstavila koncept nastajanja i razvoja društvenoga poduzeća Koprivita.
Radionicu je vodila djelatnica Centra za civilne inicijative gospođa Nikolina Turčinović Dupor.

Na radionici bile su predstavnice Udruge tjelesnih invalida Bjelovar Monika Polančec i Ivana Toncer.

Dobri primjeri prakse društvenoga poduzetništva u Hrvatskoj
Primjeri dobre prakse:
• Sv. Ivan Zelina: http://www.udruga-srce-zelina.hr/hr/
• Knin: http://www.uosisb-knin.hr/index.php
• Sloboština, Zagreb: http://www.crzagreb.hr/hr/podruznice/slobostina/
• Koprivnica:  http://www.podravsko-sunce.hr/
• Slovenija: http://www.soncek-maribor.si/drutvo-sonek.html
• Austrija: http://www.mosaik-web.org/

Sudionici:
1. Predstavnici udruga
2. Predstavnici organizatora

FBA SPECIJALISTIČKI PROGRAM POD NAZIVOM

„PODUZETNIŠTVO U EKONOMIJI ZNANJA – DRUŠTVENO PODUZETNIŠTVO“

Dana 02. srpnja 2018. godine (ponedjeljak) u prostorijama Velike vijećnice BBŽ održana je tiskovna konferencija i svečano uručenje certifikata polaznicima FBA specijalističkog programa pod nazivom „Poduzetništvo u ekonomiji znanja – Društveno poduzetništvo“.
Program je certificiran i priznaje se kao dopunsko obrazovanje i usavršavanje u struci, a ove godine provodio se kao sastavnica projekta „Kako postati društveni poduzetnik“, financiran u okviru Europskog socijalnog fonda, odnosno Operativnog programa - Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.
Bjelovarsko-bilogorska županija i Studentski poduzetnički inkubator Sveučilišta u Zagrebu zajednički su aplicirali projekt „Kako postati društveni poduzetnik“ i osigurali 450.000,00 kuna.

PODUZETNIŠTVO U EKONOMIJI ZNANJA
Specijalistički studij proveden je u suradnji sa Visokom poslovnom školom PAR iz Rijeke.
Specijalistička edukacija bila je namijenjena nezaposlenim osobama, a prednost su imali branitelji i članovi obitelji poginulih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, mladi do 25 godina, osobe s invaliditetom te pripadnici romske nacionalne manjine. Program je za polaznike bio potpuno besplatan, a uz to su tri najbolja polaznika uz sve plaćene troškove sudjelovala i na 3. međunarodnoj BEE konferenciji u Šibeniku.
Iz Udruge tjelesnih invalida Bjelovar ovaj specijalistički studij uspješno su završile zaposlenica Ivana Toncer, bacc. oec. i članica Lidija Novosel, prof.

PODUZETNIŠTVO U EKONOMIJI ZNANJA
PODUZETNIŠTVO U EKONOMIJI ZNANJA
Inače, program je trajao 12 tjedana uz 4 tjedna mentorskog rada, odnosno ukupno 120 sati nastave. Polaznici su pohađali 16 kolegija čije su gradivo predavali profesori s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, te 8 stručnih kolegija koje su držali predavači iz ostalih nadležnih državnih institucija.
Uspješnim završetkom programa polaznici su dobili certifikat o završenoj edukaciji od strane Visoke poslovne škole PAR, što se upisuje i u e-radnu knjižicu.

Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs, dekanica Visoke poslovne škole PAR Gordana Nikolić i prof. Marko Kolaković s Ekonomskog fakulteta Zagreb, prigodnim riječima obratili su se sudionicima posebno naglasivši da je pitanje „Kako postati društveni poduzetnik“ aktualna tema koja je ovog trenutka dio europske pa i hrvatske svakodnevice.

PODUZETNIŠTVO U EKONOMIJI ZNANJA
U ime svih polaznika programa, na ukazanoj prilici, uloženim sredstvima i trudu zahvalila je Ivana Toncer, polaznica i zaposlenica Udruge tjelesnih invalida Bjelovar.
ATAAC“ LJETNA ŠKOLA, ZADAR

Ljetna škola
U radu Ljetne škole koja se održala u zgradi Novog kampusa Sveučilišta u Zadru na adresi Ulica dr. Franje Tuđmana 24i, od 25.06.2018. do 29.06.2018. sudjelovao je T. Novosel s pratnjom.
Provedeno je pet dana edukacije i druženja s vrhunskim stručnjacima iz područja asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije.
Predavači: Ian Bean, Velika Britanija; Kasia Łuszczak, Poljska; Nemanja Šević, Srbija; Miroslav Vrankić, Tehnički fakultet Rijeka.

Ljetna škola
Ljetna škola
Teme:
1. DAN - Pregled tehnologije: Potpomognuta komunikacija, upravljanje okolinom, pristup računalu
2. DAN - Procjena, metode rada i studije slučaja
3. DAN - Komunikacija pomoću “touch” uređaja
4. DAN - Komunikacija korisnika s motoričkim poteškoćama
5. DAN - Asistivna tehnologija u vrtićima i školama

Ljetna škola
IX. Međunarodna naučno-stručna konferencija „Unapređenje kvalitete života djece i mladih”

Unapređenje kvalitete života djece i mladih
Na poziv Udruženja za podršku i kreativni razvoj djece i mladih Tuzla i Edukacijsko-
rehabilitacijskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, predsjednik UTIB-a T. Novosel s pratnjom sudjelovao je na IX. Međunarodnoj naučno-stručnoj konferenciji “Unapređenje kvalitete života djece i mladih”, koja se održala od 22.-24.06.2018.  godine u Harkanju (Mađarska).
U okviru slobodne teme, u ime UTIB-a i HSUTI-a pozdravio je skup i zaželio uspješan rad.
Predstavio je Strateški i Operativni plan rada UTIB-a i viziju i misiju HSUTI-a kao krovne organizacije u okviru 8. Centra znanja u RH.

Unapređenje kvalitete života djece i mladih
Unapređenje kvalitete života djece i mladih
14. EVALUACIJA RADA OSOBNIH ASISTENATA

U okviru provedbe projekta „Osobni asistenti – bolji život osoba s invaliditetom!“ financiranoga od strane Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., održana je 14. evaluacija rada osobnih asistenata.

Evaluacija je, u organizaciji Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, provedena u srijedu, 13. lipnja 2018. godine u prostorijama Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, Gundulićeva 1.

14. EVALUACIJA RADA OSOBNIH ASISTENATA

Evaluacija služi za vrednovanje i procjenu učinka, utjecaja, isplativosti, određene aktivnosti, skupa aktivnosti, projekta, programa i ostalih društvenih intervencija, a cilj evaluacije je povećanje kvalitete pruženih usluga.

Evaluacija je namijenjena četrnaestero osobnih asistenata.

Evaluaciju su proveli:
1. Tomislav Novosel, prof., voditelj projekta
2. Nada Bilek, med. sestra, koordinatorica projekta
3. Ivana Toncer, bacc. oec., edukatorica/evaluatorica projekta.

Teme:
1. osvrt na proteklih mjesec dana
2. praćenje rada osobnih asistenata
3. plan korištenja godišnjih odmora OA
4. evaluacija rada osobnih asistenata.

Sudionici:
- osobni asistenti
- zaposlenici na projektnim aktivnostima.

14. EVALUACIJA RADA OSOBNIH ASISTENATAKUP UTIB-a U RIBOLOVU UDICOM NA PLOVAK

Prema planu i programu rada Kluba ribolovaca UTIB za 2018. godinu a u okviru provedbe Trogodišnjeg programa „Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom“, financiranog od MDOMSP-a, Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (UTIB), organizirala je 09.06.2018. godine na ribnjaku ŠRD „Česma“ Bjelovar, tradicionalni Kup UTIB-a u ribolovu udicom na plovak.
Na kupu je sudjelovalo 9 ekipa ribolovaca:  ŠRD „ Česma „ Bjelovar, UHB Korenovo, UIR Križevci, „Bolje sutra“ Koprivnica, ŠD Paraplegičara Zagreb, ILO Ivanec, PTSP Bjelovar, UHDDR Bjelovar i UTIB- ekipa koju čine ribolovke. Kup je počeo prigodnim doručkom i pozdravnom riječju voditelja Kluba ribolovaca i člana IO UTIB Benčak Vlade. Gospodin Benčak posebno je zahvalio domaćinu ŠRD „Česma“ Bjelovar na odličnoj organizaciji takmičenja.
U 9:00 sati, nakon izvlačenja brojeva mjesta i sektora, takmičenje je počelo a završilo je u 12:00 sati.

KUP UTIB-a U RIBOLOVU UDICOM NA PLOVAK
Takmičarima su, prema potrebama pomagali članovi ŠRD i UTIB. Posebna pažnja bila je posvećena ribolovcima u kolicima odnosno ribolovcima sa izrazitim poteškoćama u kretanju.

KUP UTIB-a U RIBOLOVU UDICOM NA PLOVAK
KUP UTIB-a U RIBOLOVU UDICOM NA PLOVAK
KUP UTIB-a U RIBOLOVU UDICOM NA PLOVAK
KUP UTIB-a U RIBOLOVU UDICOM NA PLOVAK
KUP UTIB-a U RIBOLOVU UDICOM NA PLOVAK
Nakon vaganja i obrade rezultata proglašeni su pobjednici:
Medalje za sektor A: zlatna Šobak Ivan, srebrna Hršak Stjepan i brončana Grđan Zvonko.
Medalje za sektor B: zlatna Đipalo Tihomir, srebrna Slavinić Siniša i brončana Zobec Davor.
Medalje za sektor C: zlatna Bezak Vedran, srebrna Nevžala Željko i brončana Šorša Zdenka.
Pehare za osvojena mjesta dodijeljene su :  1- mjesto ekipa ŠRD „ Česma“ Bjelovar,
.  2- mjesto ekipa PTSP Bjelovar,
3- mjesto ekipa „Bolje sutra“ Koprivnica.

KUP UTIB-a U RIBOLOVU UDICOM NA PLOVAK
Čestitkom pobjednicima po sektorima i ekipama te zajedničkim fotografiranjem završen je Kup UTIB-a za 2018. godinu.

KUP UTIB-a U RIBOLOVU UDICOM NA PLOVAK
Podjelom ručka koji su sudionici kupa sa zadovoljstvom konzumirali i prigodnim razgovorima susret je završen oko 15,00 sati.

KUP UTIB-a U RIBOLOVU UDICOM NA PLOVAK
PODIJELIMO ZNANJE II

Druga radionica u okviru ciklusa radionica pod nazivom „Podijelimo znanje“ u okviru odobrenog programa Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku “Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom”, održana je 08.06.2018. godine s početkom u 12,00 sati u prostorijama Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, Bjelovar, I. Gundulića 1.

Svoja iskustva, znanja i stavove iznijeli su Matija Matula i Ana Kozić.

PODIJELIMO ZNANJE II
Matija je predstavio svoju životnu priču, oporavak nakon stradavanja, početak aktivnijeg uključivanja u život uz privikavanje na ograničenja koja su ostala nakon ozljede, početak volontiranja u Udruzi Bjelovarski leptirići sa djecom s teškoćama u razvoju i vođenje ženske ekipe DVD Rovišće.

PODIJELIMO ZNANJE II
Ana Kozić je jedna od rijetkih osoba koja se odvažila napusiti zakonom zagarantiran status majke njegovateljice i pokrenuti specijaliziranu trgovinu koja omogućuje nabavku ortopedskih i didaktičkih pomagala te svih ostalih proizvoda koje osobe s invaliditetom zbog svojih potreba i zdravstvenog statusa teško nabavljaju u udaljenijim gradovima u RH i inozemstvu. Također se u trgovini mogu nabaviti zdravi i ekološki pripravci za sve osobe koje žele koristiti potpuno prirodne proizvode poput čajeva, sokova ili meda sa lokalnih OPG-ova po pristupačnim cijenama. Trgovina se nalazi na adresi A. Kačića Miošića 15, Bjelovar.

PODIJELIMO ZNANJE II
PODIJELIMO ZNANJE II
Pozivamo sve članove koji žele naučiti nešto novo i podijeliti svoja iskustva da se prijave na sljedeću radionicu.

Sudionici: članovi Udruge tjelesnih invalida Bjelovar.
ČLANOVI UTIB-a POSJETILI BEČ

U okviru provedbe Trogodišnjeg programa „Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom“, financiranog od MDOMSP-a, Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (UTIB), organizirala je 26.05.2018. godine jednodnevni izlet u Beč.

ČLANOVI UTIB-a POSJETILI BEČ
Premda je putovanje bilo naporno i dugo, pokazali smo ustrajnost i volju i sve teškoće potisnuli sa strane jer nas je europska metropola oduševila bogatstvom kulturne ostavštine iz doba Habsburgovaca.

ČLANOVI UTIB-a POSJETILI BEČ
ČLANOVI UTIB-a POSJETILI BEČ
Znamenitosti smo obišli pod stručnim vodstvom, dio autobusom, a dio pješice.
Krenuli smo od znamenitog dvorca Schönbrunn, zatim se panoramski provezli autobusom ispred važnijih povijesnih zgrada kao što je npr. zgrada Parlamenta, a ostatak smo razgledavali pješice, te smo između ostalog vidjeli Zimski dvorac, Trg Marije Terezije, katedralu sv. Stjepana, Mariahilfestrasse i sl.

ČLANOVI UTIB-a POSJETILI BEČ
ČLANOVI UTIB-a POSJETILI BEČ
U večernjim satima bio je povratak u Bjelovar, u koji smo se vratili umorni, ali puni dojmova i bogatiji za još jedno iskustvo.

Stranica 3 od 31 //« First  <  1 2 3 4 5 >  Last »