Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

402. OBAVIJEST

371. OBAVIJEST

BESPLATNE PRAVNE POMOĆI
Pravne klinike Pravnog fakulteta u Zagrebu

Održat će se četvrtak, 15.12.2022. od 10:00 do 14:00 sati, u Bjelovaru, prostorije Udruge invalida Bjelovar, I. Gundulića 1.
Udruga invalida Bjelovar sklopila je Sporazum o suradnji s Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Zagrebu koja pruža besplatnu pravnu pomoć socijalno ugroženim osobama.
Članovi članica Udruge invalida Bjelovar osoba s invaliditetom u navedenom terminu mogu dobiti odgovore na pitanja vezana za:

- ostvarivanje prava na osnovi članstva u udruzi
- ostvarivanje prava na osnovi invaliditeta
- ostvarivanje prava iz područja socijalne skrbi
- ostvarivanje prava iz područja zdravstvene skrbi
- sustava obrazovanja
- sustava zapošljavanja, rada i profesionalne rehabilitacije
- sustava mobilnosti

Od vanjske suradnice Miljenke Radović, dipl. iur. – možete dobiti odgovore na pitanja u vezi s Ugovorima o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju preko e-maila i telefona u terminu:
- E-mail: miljenka.radovic@gmail.com
- Telefon: 099 334 4600, od 11:00 do 12:00 sati.

Sudionici: Predstavnici Pravne klinike Pravnog fakulteta u Zagrebu, vanjska stručna suradnica Miljenka Radović, dipl. iur., članovi Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, članovi Udruge slijepih Bjelovar, članovi Udruge gluhih i nagluhih Bjelovar, članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama.

370. OBAVIJEST

Poštovani, obavještavamo vas o planiranim aktivnostima Udruge tjelesnih invalida Bjelovar: 

1. Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom organizira prigodnu Tiskovnu konferenciju koja će se održati u petak, 02.12.2022. godine, u prostorijama hotela Central, Bjelovar, V. Lisinskoga 2, s početkom u 13:00 sati.
Raspored:
- Pozdravna riječ domaćina (predstavnici UTIB-a, USB-a, UOSIT-a i UGIN-a);
- Obraćanje gostiju;
- Pitanja novinara;
- Pitanja sudionika;
- Zaključivanje TK;
- Osvježenje. 
Sudionici: Saborski zastupnici: Dario Hrebak, Gordan Jandroković, Damir Bajs, Miro Totgergeli; Predstavnici: Bjelovarsko-bilogorske županije, Grada Bjelovara, Centra za socijalnu skrb Bjelovar, Zavoda za zapošljavanje; Predsjednici i članovi izvršnih odbora bjelovarskih udruga invalida: Udruga tjelesnih invalida, Udruga slijepih, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama, Udruga gluhih i nagluhih, Sredstva javnoga priopćavanja.
“Djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, njihovim roditeljima i starateljima, stručnim djelatnicima i volonterima, te svima koji sudjeluju u skrbi i poboljšanju kvalitete življenja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, upućujemo čestitke povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 03.12.”
2. Svečani ispraćaj stare godine: 28.12.2022.
godine (srijeda)
Mjesto:  Restoranu Šljukin Gon, Đurđevačka cesta 167, 43000 Bjelovar
Cijena za članove: 50,00 kuna
Cijena za pratnju:  150,00 kuna
Asistenti u pratnji članova: gratis
Raspored:
- Okupljanje sudionika od 17:00 do 17:30 sati, prigodni program, pozdravna riječ domaćina i gostiju
- Svečana večera u 18:00 sati
- Zabava uz glazbeni sastav “Konopa i prijatelji“, druženje i ples
- Završetak u 22:00 sata
Uplate se vrše do 23.12.2022. godine do 12:00 sati ili do popune, u prostorijama Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, svakim radnim danom od 07:00 do 14:00 sati.
Za članove koji nemaju prijevoz Udruga osigurava taksi od Hotela Central do Šljukin Gona, od 16:00 do 17:00 sati, a u povratku prema dogovoru.
3. Udruga tjelesnih invalida Bjelovar vodi bazu volontera (članova, zaposlenika, vanjskih suradnika) koji pripomažu Udruzi u administrativnim, intelektualnim ili socijalnim uslugama, fizičkim poslovima ili kroz neki drugi oblik pomoći. Ukoliko želite volontirati, za više informacija javite se u Udrugu ili posjetite https://utib.hr/volonteri.
4. Uslugu prijevoza članova – osoba s invaliditetom, osoba u invalidskim kolicima i teže pokretnih osoba vršimo kombi vozilom s podiznom rampom po cijeni: start – 10,00 kn + 1 kn/km. Narudžbe korisnika za prijevoz primaju se od ponedjeljka do petka na broj 220-004 najmanje 4 (četiri) dana ranije. Ako je čekanje korisnika vožnje duže od 4 sata tada se cijeni dodaje iznos vrijednosti pola propisane dnevnice.
Sredstvima odobrenih projekata, članovima UTIB-a omogućili smo sufinanciranje troškova prijevoza kombi vozilom i to tako da je Izvršni odbor, na Sjednici od 24.03.2020., u skladu s Člankom 4. Pravilnika o prijevozu OSI, donio odluku:
- usluga prijevoza članova za vrijeme provedbe odobrenih projekata iznosi: start 10,00 kn + 0,5 kn/km.
- svim članovima odobrava se besplatna vožnja jedanput mjesečno do 100 km u jednom smjeru tj. 200 km sveukupno.
- za osobe u invalidskim kolicima i teže pokretne osobe u školskom sustavu i radnom odnosu usluga prijevoza je besplatna.
Udruga će pratiti dinamiku potrošnje te, ukoliko se ukaže potreba, izvršiti izmjenu ove odluke.
5. Teretana, prilagođena osobama s tjelesnim invaliditetom, Andrije Hebranga b.b. – počinje s radom iza Nove godine, ponedjeljkom i četvrtkom od 17:00 do 19:00 sati.
6. Aktivnosti Sportskog kluba Udruge tjelesnih invalida Bjelovar održavat će se svakog utorka od 16:00 do 18:00 sati u Dvorani mjesnog odbora Trojstveni Markovac.
7. Pravna pomoć:
a) Pravna pomoć
– pravne savjete jednom mjesečno u prostorijama Udruge daju kliničari Pravne klinike Pravnoga fakulteta iz Zagreba. Također, pravnu pomoć možete zatražiti od Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom koja sa svojim suradnicima pruža savjetodavnu pomoć osobama s invaliditetom o načinu ostvarivanja i zaštite njihovih prava i interesa. Tel.: 01/6102-170; Fax: 01/6177-901; http://www.posi.hr
b) Miljenka Radović – pravne savjete o mogućoj štetnosti ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju daje gđa Radović, diplomirana pravnica; kontakt:  miljenka.radovic@gmail.com, tel: 099 334 4600
8. Članovi zainteresirani za stolni tenis – Stari vatrogasni dom, ponedjeljak i srijeda od 14:00 do 15:00
9. U okviru odobrenih programa i projekata koje Udruga tjelesnih invalida Bjelovar provodi, organizirat će se:
a) Tečaj engleskog jezika
b) Tečaj e-Građani
c) Instrukcije za djecu u školskom sustavu iz matematike, fizike, engleskog jezika ili drugih predmeta
d) Osposobljavanje vozača za polaganje vozačkog ispita B kategorije
e) Osiguravanje usluge osobnog asistenta
f) Zdravstveno savjetovalište:
“ u mogućnosti smo organizirati mjerenje RR (mjerenje tlaka krvi), vađenje GUK-a (mjerenje šećera u krvi), savjeti prema zdravstvenom statusu.
Zdravstveno savjetovalište radi u prostorijama Udruge: utorak – 11:00 do 12:00 i četvrtak – 9:00 do 10:00 sati.
g) Literarne i glazbene radionice – radionice su zamišljene kao interaktivno druženje i razmjena iskustava, uz stručnu podršku i vodstvo. Na literarnim radionicama će se obrađivati teme literarnog stvaralaštva dok glazbene radionice obuhvaćaju formiranje mješovitog zbora i uvježbavanje osnova glazbe.
h) Pomoć u kući – u suradnji sa gradovima i općinama udruga potpomaže osiguravanju usluge pomoći u kući za starije i potrebite članove. Usluga pomoć u kući obuhvaća organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene i obavljanje ostalih svakodnevnih potreba
i) Usluge logopeda – Zainteresirane molimo da se jave u Udrugu na tel. 043/220-004 ili na e-mail
utib-ured@utib.hr. Prijave traju do popune mjesta.
10. S ciljem kvalitetnije i brže komunikacije molimo da ažurirate svoje podatke u bazi podataka udruge (adresa, telefon, nove dijagnoze, % tjelesnog oštećenja, itd. – prema upitniku). Otvorite e-mail i dojavite ga!
11. Izvršni odbor donio je odluku o visini članarine za 2023. godinu – 10 €. Članarinu možete uplatiti poslije 15.01.2023. na blagajni Udruge ili uplatnicom koju ćemo vam na vrijeme poslati. 
12. Detaljnije informacije o izletima, proslavama i svim ostalim aktivnostima Udruge možete saznati putem:
- oglasne ploče
- telefonom na 043 220 004
- pregledom obavijesti i događanja na http://www.utib.hr

369. OBAVIJEST

BESPLATNE PRAVNE POMOĆI

Pravne klinike Pravnog fakulteta u Zagrebu

Održat će se četvrtak, 24.11.2022. od 10:00 do 14:00 sati, u Bjelovaru, prostorije Udruge invalida Bjelovar, I. Gundulića 1- sala.
Udruga invalida Bjelovar sklopila je Sporazum o suradnji s Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Zagrebu koja pruža besplatnu pravnu pomoć socijalno ugroženim osobama.
Članovi članica Udruge invalida Bjelovar osoba s invaliditetom i zainteresirani građani, u navedenom terminu mogu dobiti odgovore na pitanja vezana za:

- ostvarivanje prava na osnovi članstva u udruzi
- ostvarivanje prava na osnovi invaliditeta
- ostvarivanje prava iz područja socijalne skrbi
- ostvarivanje prava iz područja zdravstvene skrbi
- sustava obrazovanja
- sustava zapošljavanja, rada i profesionalne rehabilitacije
- sustava mobilnosti

Sudionici: Predstavnici Pravne klinike Pravnog fakulteta u Zagrebu, članovi Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, članovi Udruge slijepih Bjelovar, članovi Udruge gluhih i nagluhih Bjelovar, članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama.

368. OBAVIJEST

Obavještavaju se članovi Udruge tjelesnih invalida Bjelovar da se dana 19.11.2022. godine (subota) organizira izlet u

BARCS (MAĐARSKA)

Polazak autobusa:
u 7:00 sati ispred Sokolane

Cijena prijevoza:
30,00 kuna za redovne članove
50,00 kuna za pratnju i podupirajuće članove

Ulaznica za bazen:
2.600 forinti (uplata u udruzi)

Korištenje ormarića:
500 forinti (uplata u Barcsu)

Osobno naručiti forinte u banci.

Povratak: prema dogovoru

Uplate se vrše od 02.11.2022. do 11.11.2022. do 12:00 sati ili do popune autobusa.

Na put je potrebno ponijeti invalidske iskaznice.

Osobe koje imaju uplaćeno putno osiguranje obavezno trebaju ponijeti važeću policu.

Obavezno je pridržavanje svih epidemioloških mjera prema uputama Nacionalnog stožera.

367. OBAVIJEST

BESPLATNE PRAVNE POMOĆI
Pravne klinike Pravnog fakulteta u Zagrebu

Održat će se u četvrtak,20.10.2022. od 10:00 do 14:00 sati,u Bjelovaru, prostorije Udruge invalida Bjelovar, I. Gundulića 1.

Udruga invalida Bjelovar sklopila je Sporazum o suradnji s Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Zagrebu koja pruža besplatnu pravnu pomoć socijalno ugroženim osobama.

Članovi članica Udruge invalida Bjelovar osoba s invaliditetom u navedenom terminu mogu dobiti odgovore na pitanja vezana za:

- ostvarivanje prava na osnovi članstva u udruzi
- ostvarivanje prava na osnovi invaliditeta
- ostvarivanje prava iz područja socijalne skrbi
- ostvarivanje prava iz područja zdravstvene skrbi
- sustava obrazovanja
- sustava zapošljavanja, rada i profesionalne rehabilitacije
- sustava mobilnosti

Sudionici: Predstavnici Pravne klinike Pravnog fakulteta u Zagrebu, članovi Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, članovi Udruge slijepih Bjelovar, članovi Udruge gluhih i nagluhih Bjelovar, članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama.

366. OBAVIJEST

Obavještavaju se članovi Udruge tjelesnih invalida Bjelovar da se dana 21.10.2022. godine (petak), s početkom u 17:00 sati organizira kulturno-zabavna večer:

“POZDRAV JESENI“

Mjesto: Hotel “Central“,
V. Lisinskoga 2, Bjelovar

Cijena za članove i zaposlene: 30,00 kuna;

Cijena za pratnju: 80,00 kuna;

Asistenti i korisnici OA: gratis

Broj sudionika je ograničen na 70; uplate se primaju do popune mjesta!

Raspored:
1. Okupljanje sudionika od 17:00 – 17:30 sati;
2. Pozdravna riječ domaćina;
3. Večera;
4. Zabava uz glazbeni sastav “BOLERO“.

Kulturno-zabavna večer odvijat će se u Hotelu Central koji je u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom!

Uplate se vrše od 10.10.2022. do 19.10.2022. g. u prostorijama Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, svakim radnim danom od 07:00 do 14:00 sati.

365. OBAVIJEST

Obavještavaju se članovi Udruge tjelesnih invalida Bjelovar da se dana 21.09.2022. godine (srijeda) organizira izlet u

KRAPINSKE TOPLICE

Polazak autobusa:
u 7:00 sati ispred Sokolane

Cijena prijevoza: 
50,00 kuna za redovne članove
70,00 kuna za pratnju i podupirajuće članove

Ulaznica za bazen:
50,00 kn – svi (plaćanje u udruzi svaki dan 7:00 – 14:00)

Povratak:
prema dogovoru

Uplate se vrše od 12.09.2022. (ponedjeljak) do 19.09.2022. (ponedjeljak) do 12:00 sati ili do popune autobusa.

Na put je potrebno ponijeti invalidske iskaznice.

Osobe koje imaju uplaćeno putno osiguranje obavezno trebaju ponijeti važeću policu.

Obavezno je pridržavanje svih epidemioloških mjera prema uputama Nacionalnog stožera.

364. OBAVIJEST

BESPLATAN ULAZ NA GRADSKE BAZENE BJELOVAR – 2022

Članovima Udruge tjelesnih invalida Bjelovar osiguran je besplatan ulaz u bazene (olimpijski i mali bazen) u radnom vremenu Gradskih bazena Bjelovar.

Radno vrijeme bazena je od 10,00 do 19,00 sati radnim danima, a vikendom od 09,00 do 20,00 sati.

Da bi koristili ovu pogodnost članovi se moraju prijaviti u Udrugu tjelesnih invalida Bjelovar gdje će, nakon provjere plaćene članarine za 2021. i 2022. godinu, biti uvršteni na listu korisnika. Prijava se može obaviti telefonski ili e-mailom.

Pri dolasku na bazen potrebno se prijaviti na glavnom ulazu i pokazati člansku iskaznicu.

Unutarnji prostor kupališta, sanitarni čvor i mali bazen pristupačni su osobama s invaliditetom.

363. OBAVIJEST

OBAVIJEST

Obavještavaju se članovi Udruge tjelesnih invalida Bjelovar da se, prema obavijesti 361. odgađa planirani izlet 14.05.2022. za 21.05.2022. godine (subota):

Krapinske Toplice

Polazak autobusa:
u 7:00 sati ispred Sokolane

Cijena prijevoza:
50,00 kuna za redovne članove
70,00 kuna za podupirajuće članove i pratnju

Ulaznica za bazen: 
60,00 kn (plaćanje u Udruzi svaki
dan 7:00 – 15:00 sati)

Povratak: 
prema dogovoru

Uplate se vrše do 19.05.2022. (četvrtak) do 12:00 sati ili do popune autobusa.

Na put je potrebno ponijeti invalidsku iskaznicu.

Osobe koje imaju uplaćeno putno osiguranje obavezno trebaju ponijeti važeću policu.

Obavezno je pridržavanje svih epidemioloških mjera prema uputama Nacionalnog stožera.

362. OBAVIJEST

BESPLATNE PRAVNE POMOĆI
Pravne klinike Pravnog fakulteta u Zagrebu

Održat će se četvrtak, 19.05.2022. od 10:00 do 14:00 sati, u Bjelovaru, prostorije Udruge invalida Bjelovar, I. Gundulića 1.
Udruga invalida Bjelovar sklopila je Sporazum o suradnji s Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Zagrebu koja pruža besplatnu pravnu pomoć socijalno ugroženim osobama.
Članovi članica Udruge invalida Bjelovar osoba s invaliditetom u navedenom terminu mogu dobiti odgovore na pitanja vezana za:

- ostvarivanje prava na osnovi članstva u udruzi
- ostvarivanje prava na osnovi invaliditeta
- ostvarivanje prava iz područja socijalne skrbi
- ostvarivanje prava iz područja zdravstvene skrbi
- sustava obrazovanja
- sustava zapošljavanja, rada i profesionalne rehabilitacije
- sustava mobilnosti

Sudionici: Predstavnici Pravne klinike Pravnog fakulteta u Zagrebu, članovi Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, članovi Udruge slijepih Bjelovar, članovi Udruge gluhih i nagluhih Bjelovar, članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama.

361. OBAVIJEST

Bjelovar, 28.04.2022.

OBAVIJEST

Obavještavaju se članovi Udruge tjelesnih invalida Bjelovar da se dana 14.05.2022. godine (subota) organizira izlet u

Krapinske Toplice

Polazak autobusa: u 7:00 sati ispred Sokolane

Cijena prijevoza: 50,00 kuna za redovne članove

70,00 kuna za podupirajuće članove i pratnju

Ulaznica za bazen:  60,00 kn (plaćanje u udruzi svaki dan 7:00 – 15:00)

Povratak: prema dogovoru

Uplate se vrše od 04.05.2022. (srijeda) do 11.04.2022. (srijeda) do 12:00 sati ili do popune autobusa.

Na put je potrebno ponijeti invalidsku iskaznicu.

Osobe koje imaju uplaćeno putno osiguranje obavezno trebaju ponijeti važeću policu.

Obavezno je pridržavanje svih epidemioloških mjera prema uputama Nacionalnog stožera.

360. OBAVIJEST

BESPLATNE PRAVNE POMOĆI
Pravne klinike Pravnog fakulteta u Zagrebu

Održat će se četvrtak, 28.04.2022. od 10:00 do 14:00 sati, u Bjelovaru, prostorije Udruge invalida Bjelovar, I. Gundulića 1.
Udruga invalida Bjelovar sklopila je Sporazum o suradnji s Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Zagrebu koja pruža besplatnu pravnu pomoć socijalno ugroženim osobama.

Članovi članica Udruge invalida Bjelovar osoba s invaliditetom u navedenom terminu mogu dobiti odgovore na pitanja vezana za:

- ostvarivanje prava na osnovi članstva u udruzi
- ostvarivanje prava na osnovi invaliditeta
- ostvarivanje prava iz područja socijalne skrbi
- ostvarivanje prava iz područja zdravstvene skrbi
- sustava obrazovanja
- sustava zapošljavanja, rada i profesionalne rehabilitacije
- sustava mobilnosti

Sudionici: Predstavnici Pravne klinike Pravnog fakulteta u Zagrebu, članovi Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, članovi Udruge slijepih Bjelovar, članovi Udruge gluhih i nagluhih Bjelovar, članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama.

ISPRAVAK 359. OBAVIJESTI

Poštovani,

Zbog neprilagođenosti prostora u restoranu Golub, Franjevačka ul. 6a, Bjelovar za osobe s tjelesnim invaliditetom, Kulturno zabavna večer pod nazivom “Pozdrav proljeću“ i XV. Susret udruga tjelesnih invalida Hrvatske „Bjelovar 2022“ održat će se u restoranu Šljukin Gon, Đurđevačka cesta 167, 43000 Bjelovar.

Navodimo ispravljene obavijesti:

2. Kulturno zabavna večer pod nazivom „Pozdrav proljeću“ održat će se u petak, 29.04.2022. u restoranu Šljukin Gon, Đurđevačka cesta 167, 43000 Bjelovar, s početkom u 17,00 sati.

Raspored:

 • Prijava gostiju i sudionika 17,00 do 17,30;
 • Pozdravna riječ domaćina;
 • Večera u 18,00;
 • Zabava uz glazbeni sastav “Konopa i prijatelji“, druženje i ples do 22,00 sata;

Uplate se vrše do 22.04.2022.g. u prostorijama Udruge tjelesnih invalida Bjelovar radnim danom od 07:00 do 14:00 sati.

Cijena menija (otvoreni šank) iznosi 150,00kn. Kotizacija za članove udruge iznosi 30,00kn; zaposlenici i radna skupina  ne plaćaju kotizaciju.

Za članove udruge koji nemaju vlastiti prijevoz osiguran je kombi i taxi prijevoz ispred Hotela Central od 16 do 17 sati, i povratak – potrebu prijevoza prijaviti u udrugu, 043/245-022.

3. XV. Susret udruga tjelesnih invalida Hrvatske „Bjelovar 2022 održat će se u petak, 03.06.2022. u restoranu Šljukin Gon, Đurđevačka cesta 167, 43000 Bjelovar, s početkom u 09,00 sati.

     Raspored:

 • Prijava gostiju i sudionika 09,00 do 09,30;
 • Pozdravna riječ domaćina;
 • Prigodni program;
 • Doručak;
 • Sportska natjecanja;
 • Proglašenje pobjednika i podjela priznanja;
 • Ručak u 14,00 sati;
 • Zabava do 18,00 sati;

Cijena menija (otvoreni šank) iznosi 200,00kn. Ako želite sudjelovati na susretu molimo vas da najkasnije do 30.05.2022. godine, od 07:00 do 14:00 sati, uplatite u blagajnu Udruge 40,00 kn kotizacije; zaposlenici i radna skupina ne plaćaju kotizaciju.

Za članove udruge koji nemaju vlastiti prijevoz osiguran je kombi i taxi prijevoz ispred Hotela Central od 8 do 9 sati, i povratak – potrebu prijevoza prijaviti u udrugu, 043/245-022.

359. OBAVIJEST

Poštovani, obavještavamo vas o sljedećem: 

1. Redovna izvještajna skupština Udruge tjelesnih invalida Bjelovar održana je 04.03.2022. godine. Usvojena su izvješća o radu i financijskom poslovanju Udruge u 2021. godini. Predstavljen je i usvojen Operativni plan djelovanja Udruge tjelesnih invalida Bjelovar za 2022. godinu s Financijskim planom. Donesena je odluka o članstvu Udruge tjelesnih invalida Bjelovar u savezima i udrugama.

2. Kulturno zabavna večer pod nazivom “Pozdrav proljeću“ održat će se u petak, 29.04.2022. u restoranu Golub, Franjevačka ul. 6a, Bjelovar, s početkom u 17,00 sati.

Raspored:
- Prijava gostiju i sudionika 17,00 do 17,30;

- Pozdravna riječ domaćina;

- Večera u 18,00;

- Zabava uz glazbeni sastav “Konopa i prijatelji“, druženje i ples do 22,00 sata;

Uplate se vrše do 22.04.2022.g. u prostorijama Udruge tjelesnih invalida Bjelovar radnim danom od 07,00-14,00 sati.

Cijena menija iznosi 130,00kn. Kotizacija za članove udruge iznosi 30,00kn; zaposlenici i radna skupina  ne plaćaju kotizaciju.

3. XV. Susret udruga tjelesnih invalida Hrvatske «Bjelovar 2022» održat će se u petak, 03.06.2022. u restoranu Golub, Franjevačka ul. 6a, Bjelovar s početkom u 09,00 sati.

     Raspored:

 • Prijava gostiju i sudionika 09,00 do 09,30;
 • Pozdravna riječ domaćina;
 • Prigodni program;
 • Doručak;
 • Sportska natjecanja;
 • Proglašenje pobjednika i podjela priznanja;
 • Ručak u 14,00 sati;
 • Zabava do 18,00 sati;

Cijena menija iznosi 160,00kn. Ako želite sudjelovati na susretu molimo vas da najkasnije do 30.05.2022. godine uplatite u blagajnu Udruge 40,00 kn kotizacije; zaposlenici i radna skupina ne plaćaju kotizaciju.

4. Ljetovanje u hostelu „Bjelovar“ u Novom Vinodolskom organiziramo u suradnji s gradom Bjelovarom od 11.08.-21.08.2022.; cijena ljetovanja iznosi 2.000,00kn po osobi. Polazak za Novi Vinodolski je 11.08.2022. s autobusnog kolodvora; na autobusnom  kolodvoru treba biti u 7,30 h; polazak je u 8 sati.

Uplate se mogu izvršiti u 3 (tri) rate i to:

 • I. rata – 700,00 kn … najkasnije do 15.05.2022.
 • II. rata – 650,00 kn … najkasnije do 15.06.2022.
 • III. rata –650,00 kn … najkasnije do 15.07.2022.

5. Ljetovanje u Podgori u Medora Auri Family Beach Resort 4* organizirat će se 07.-14.09.2022.; kapacitet: 40    osoba, cijena noćenja po osobi u dvokrevetnoj sobi sa balkonom iznosi 77€; po srednjem tečaju eura cijena se bazira na 4.000,00kn i podliježe naknadnim izmjena u slučaju potrebe. Boravišna pristojba po osobi i danu: € 1,35.

Naknada za troškove prijevoza iznosi 300,00 kuna po osobi. Udruga sufinancira troškove prijevoza redovnim članovima. Polazak iz Bjelovara: 07.09.2022. u 04,00 sata ispred Sokolane.

Uplate za dvokrevetne sobe mogu se izvršiti u 4 (četiri) rate i to:

- I. rata   – 1.000,00 kn … najkasnije do 15.05.2022.

- II. rata  – 1.000,00 kn … najkasnije do 15.06.2022.

- III. rata  – 1.000,00kn… najkasnije do 15.07.2022.

- IV. rata  – 1.000,00 …najkasnije do 15.08.2022.

Uplate se vrše u prostorijama Udruge svakim radnim danom od 07,00 do 14,00 sati.

Napomena: Svi sudionici ljetovanja potpisuju izjavu da su upoznati sa uvjetima smještaja u Medora Auri Family Beach Resort 4* u Podgori prilikom ljetovanja u periodu od 07.09.–14.09.2022.g. u organizaciji Udruge tjelesnih invalida Bjelovar te da preuzimaju na sebe svu odgovornost za eventualne posljedice nesretnog slučaja.

Ljetovanje se može otkazati najkasnije do 20.06.2022.g. kada se vrši uplata akontacije; u protivnom Udruga tjelesnih invalida Bjelovar ne vraća uplaćena sredstva.

Kontakt osoba: Ljuba Štefinec, telefon 091/573-7360.

6. Molimo potrebite članove s najtežom vrstom i stupnjem tjelesnog invaliditeta, od 18 do 65 godina starost Barthelov indeks ≤ 45, da nam se jave radi priprema dokumentacije za dobivanje osobnog asistenta.

7. Pravna pomoć – pravne savjete jednom mjesečno u prostorijama Udruge daju kliničari Pravne klinike Pravnoga fakulteta iz Zagreba. Također, pravnu pomoć možete zatražiti od Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom koja sa svojim suradnicima pruža savjetodavnu pomoć osobama s invaliditetom o načinu ostvarivanja i zaštite njihovih prava i interesa. Tel.: 01/6102-170; Fax: 01/6177-901;  www.posi.hr

 Miljenka Radović – pravne savjete o mogućoj štetnosti ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju daje gđa       Radović, diplomirana pravnica; kontakt: miljenka.radovic@gmail.com   

8. Udruga tjelesnih invalida Bjelovar vodi bazu volontera (članova, zaposlenika, vanjskih suradnika) koji pripomažu            Udruzi u administrativnim, intelektualnim ili socijalnim uslugama, fizičkim poslovima ili kroz neki drugi oblik pomoći. Ukoliko želite volontirati, za više informacija javite se u Udrugu ili posjetite https://utib.hr/volonteri.

9.. Uslugu prijevoza članova – osoba s invaliditetom, osoba u invalidskim kolicima i teže pokretnih osoba vršimo kombi vozilom s podiznom rampom po cijeni: start – 10,00 kn + 1 kn/km. Narudžbe korisnika za prijevoz primaju se od ponedjeljka do petka na broj 220-004 najmanje 4 (četiri) dana ranije. Ako je čekanje korisnika vožnje duže od 4 sata tada se cijeni dodaje iznos vrijednosti pola propisane dnevnice. Sredstvima odobrenih projekata, članovima UTIB-a omogućili smo sufinanciranje troškova prijevoza kombi vozilom i to tako da je Izvršni odbor, na Sjednici od 24.03.2020., u skladu s Člankom 4. Pravilnika o prijevozu OSI, donio odluku: usluga prijevoza članova za vrijeme provedbe odobrenih projekata iznosi: start 10,00 kn + 0,5 kn/km. Svim članovima odobrava se besplatna vožnja jedanput mjesečno do 100 km u jednom smjeru tj. 200 km sveukupno. Za osobe u invalidskim kolicima i teže pokretne osobe u školskom sustavu i radnom odnosu usluga prijevoza je besplatna. Udruga će pratiti dinamiku potrošnje te, ukoliko se ukaže potreba, izvršiti izmjenu ove odluke.

10. Mali bazen u sklopu gradskih bazena Bjelovar prilagođen je osobama s invaliditetom. Početkom kupališne sezone bit će na raspolaganju našim članovima. Više informacija možete saznati nakon početka kupališne sezone u Udruzi ili na https://utib.hr/invalidi-vijesti/

11. Teretana, prilagođena osobama s tjelesnim invaliditetom, Andrije Hebranga b.b., radi ponedjeljkom i četvrtkom od 17,00 do 19,00 h. Vježbanje je besplatno i odvija se pod stručnim vodstvom trenera. Svi članovi zainteresirani za vježbanje mogu se javiti u Udrugu ili direktno u teretanu za vrijeme radnog vremena.

12. Aktivnosti Sportskog kluba Udruge tjelesnih invalida Bjelovar održavat će se svakog utorka od 16:00 do 18:00 sati u Dvorani mjesnog odbora Trojstveni Markovac.

13. Aktivnosti Ribolovnog kluba odvijaju se prema rasporedu natjecanja Udruge i suradničkih udruga. Zainteresirani članovi mogu se javiti u Udrugu.

14. Članove zainteresirane za stolni tenis obavještavamo da su treninzi ponedjeljkom i srijedom od 14,00 do 15,00 h u ulici J. Draškovića 1, Bjelovar (stari vatrogasni dom).

15. U okviru odobrenih programa i projekata koje Udruga tjelesnih invalida Bjelovar provodi, organizirat će se:

 1. Tečaj engleskog jezika
 2. Tečaj e-Građani uz edukaciju za rad na Zoom aplikaciji, komunikacijskim platformama, MS teams i sl.
 3. Instrukcije za djecu u školskom sustavu iz matematike, fizike, engleskog jezika ili potrebitih predmeta i pomoć u pisanju domaćih zadaća
 4. Organizaciju priprema i polaganja vozačkoga ispita „B“ kategorije u prilagođenim automobilima;
 5. Zdravstveno savjetovalište: u mogućnosti smo organizirati mjerenje tlaka krvi, mjerenje šećera u krvi, savjeti prema zdravstvenom statusu. Zdravstveno savjetovalište radi u prostorijama Udruge: utorak – 11:00 do 12:00 i četvrtak – 9:00 do 10:00 sati.
 6. Literarne i glazbene radionice – radionice su zamišljene kao interaktivno druženje i razmjena iskustava, uz stručnu podršku i vodstvo. Na literarnim radionicama obrađivat će se teme literarnog stvaralaštva dok glazbene radionice obuhvaćaju formiranje mješovitog zbora i uvježbavanje osnova glazbe.
 7. Usluge logopeda
 8. Radionice pod nazivom „Podijelimo znanje“. Teme radionica: životne priče osoba s invaliditetom uz prenošenje iskustava i informacija drugim članovima kako bi se potaknuo razvoj samopouzdanja, razvoj sporta, zapošljavanje, socijalizacija i uključivanje u aktivniji život zajednice.
 9. Radionice o zdravijem načinu življenja uz stručnu edukaciju nutricionistice i fitness trenerice. Radionice će se održavati u prostorijama udruge ili na otvorenom prostoru ovisno o vremenskim uvjetima.

Ukoliko želite naučiti nešto novo, podijeliti svoja iskustva i pri tom se dobro zabaviti, prijavite se na radionice u Udrugu na tel. 043/220-004 ili na e-mail utib3@utib.hr (Monika Polančec). Prijave traju do popune mjesta.

16. Udruga povremeno organizira izlete uz prijevoz autobusom ili prilagođenim kombi vozilom. Svi članovi koji žele sudjelovati na izletima obavezno se moraju prijaviti kako bi se izradio popis zainteresiranih članova.

17. Molimo sve članove da pravovremeno javljaju sve promjene podataka npr. adresa, broj telefona, promjena radnog statusa, odabir željenih aktivnosti, kako bismo ih kvalitetnije proveli. Nadalje, e-mailom obavještavamo članove o novostima iz područja rada Udruge ili drugim važnim obavijestima stoga svoju e-mail adresu svakako javite u Udrugu ili na utib-ured@utib.hr.

18. Članarina: Članovi koji nisu platili članarinu za 2021. godinu brisani su iz evidencije;

Članarinu u iznosu od 70,00 kn za 2022. godinu možete uplatiti najkasnije do 31.03.2022. godine na  blagajni ili putem uplatnica koje smo vam poslali.

19. Pozivamo vas da se uključite u akciju prikupljanja sredstava za nabavu kombi vozila s podiznom rampom za prijevoz osoba u invalidskim kolicima. (letak se nalazi u privitku ovog dopisa).

https://utib.hr/i-mi-i-vi-za-kombi-svi

20. Detaljnije informacije o izletima, proslavama i svim ostalim aktivnostima Udruge možete saznati putem:

- oglasne ploče

- telefonom na 220-004

- pregledom obavijesti i događanja na https://utib.hr/invalidi-vijesti/

Sve navedeno podliježe izmjenama u skladu s mjerama i preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo a u svrhu sprječavanja širenja zaraze COVID-19 virusom.

358. OBAVIJEST

Pozivamo Vas na sudjelovanje u radu literarne i glazbene radionice

u okviru odobrenoga programa Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike (MRMSOSP) ˝Unapređenje kvalitete života i zaštita prava starijih osoba s invaliditetom˝.

Radionice su namijenjene svim zainteresiranim odraslim članovima Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, a zamišljene su kao interaktivno druženje i razmjena iskustava, uz stručnu podršku i vodstvo. Na literarnim radionicama će se obrađivati teme literarnog stvaralaštva dok glazbene radionice obuhvaćaju formiranje mješovitog zbora i uvježbavanje osnova glazbe. 

Radionice će se održavati u prostorijama Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, Ivana Gundulića 1, Bjelovar. Predviđeno trajanje radionice je oko 90 minuta. Radionice su besplatne uz osigurano osvježenje i radne materijale.

Broj mjesta je ograničen, pa Vas molimo da se prijavite što prije! Prijaviti se možete na: utib-ured@utib.hr ili telefon: 043 220 004.

Ukoliko želite naučiti nešto novo, podijeliti svoja iskustva i pri tom se dobro zabaviti, prijavite se na radionice!

Stranica 3 od 24 //« First  <  1 2 3 4 5 >  Last »