Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

387. OBAVIJEST

387. OBAVIJEST

Bjelovar, 03.08.2023.

MOGUĆNOST OBUKE NEPLIVAČA

Poštovani,

Kako su upravo ljetne vrućine ono što nas vuče na kupališta diljem lijepe naše, uočili smo da postoji određeni broj članova koji nisu prošli tečaj plivanja ili tu vještinu nisu svladali zbog raznih životnih (ne)prilika.

Dugotrajna kronična stanja organizma poput invaliditeta uzrokuju ograničenja s kojim se treba nositi kroz cijeli život. Nepristupačnost bazena, zdravstvenih i turističkih kupališta te morskih plaža su ključni razlozi zašto postoji visoki postotak osoba s invaliditetom koje ne znaju plivati.

Plivanje ima sveobuhvatni utjecaj na ljudski organizam, a kvalitetno i stručno učenje plivanja pozitivno utječe na sigurnost i samopouzdanje. Voda kao poseban medij zahtijeva određeni napor u svladavanju njezinog otpora što utječe na razvoj psihomotoričkih sposobnosti; dišni sustav se jača i time se poboljšava kvaliteta disanja a kosti i zglobovi nisu pod opterećenjem. Znanje plivanja može biti početna stepenica za svladavanje straha od vode, plivači postaju sigurniji u sebe i svoje sposobnosti.

Sport mijenja percepciju društva prema osobama s invaliditetom jer usmjerava pažnju na njihove potencijale, odnosno na ono što mogu učiniti, a ne na ono što nisu u mogućnosti.

Prijavite se ako ste zainteresirani neplivači ili ste naučili plivati prije nastanka bolesti a sada niste sigurni kako bi plivanje mogli izvoditi bez opasnosti od pogoršanja pokretljivosti ili pomoći druge osobe.

Pozivamo sve članove da se prijave bez obzira na dob, ne postoji dobno ograničenje, sram od neznanja ne bi trebao postojati a samostalno plivanje će omogućiti nezamjenjiv osjećaj slobode.

Ukoliko se prijavi dovoljan broj zainteresiranih članova pokušat ćemo dogovoriti tečaj plivanja u Bjelovaru na prilagođenom bazenu s liftom

Stranica 1 od 1 //