Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

UGOVOR S GRADOM BJELOVAROM ZA FINANCIRANJE JEDNOGODIŠNJEG PROJEKTA

„POVEĆANJE SAMOSTALNOSTI OSOBA S TJELESNIM INVALIDITETOM“

Potpisala je Udruga tjelesnih invalida Bjelovr dana 12. 4. 2018. godine (četvrtak) u 9:00 h, u prostorijama Velike vijećnice Grada Bjelovara, Trg Eugena Kvaternika 2.
U ime Grada Bjelovara, Ugovor je potpisao gradonačelnik gospodin Dario Hrebak, dipl. kriminalist, dok je u ime Udruge tjelesnih invalida Bjelovar Ugovor potpisao predsjednik gospodin Tomislav Novosel, prof.

POVEĆANJE SAMOSTALNOSTI OSOBA S TJELESNIM INVALIDITETOM
POVEĆANJE SAMOSTALNOSTI OSOBA S TJELESNIM INVALIDITETOM

Projektom će se povećati samostalnost osoba s tjelesnim invaliditetom u provođenju aktivnosti dnevnog života i produktivnosti, (re)integrirati u zajednicu, smanjiti ovisnost o tuđoj pomoći razvijajući postojeće mogućnosti te učeći i stječući nove sposobnosti.
Opći cilj projekta je doprinijeti poboljšanju uvjeta pružanja socijalnih i obrazovnih usluga osobama s invaliditetom.

POVEĆANJE SAMOSTALNOSTI OSOBA S TJELESNIM INVALIDITETOM
IZBORNA SKUPŠTINA HRVATSKOGA SAVEZA OSOBA S TJELESNIM INVALIDITETOM

Održana je u subotu, 7. travnja 2018., u Omladinskom hostelu Zadar, s početkom u 10.00 sati.
Na Izbornoj skupštini za predsjednicu HSUTI ponovno je izabrana gospođa Jozefina Kranjčec.

Delegat Udruge tjelesnih invalida Bjelovar na Skupštini, predsjednik T. Novosel, izabran je u predsjedništvo HSUTI-a.

IZBORNA SKUPŠTINA HRVATSKOGA SAVEZA OSOBA S TJELESNIM INVALIDITETOM
IZBORNA SKUPŠTINA HRVATSKOGA SAVEZA OSOBA S TJELESNIM INVALIDITETOM
V. SIMPOZIJ ZA VODITELJE UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM

Održan je u organizaciji Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom, od 6. do 7. travnja u Omladinskom hostelu Zadar. Raspored tema i predavača vidljiv je iz plakata:

Simpozij za voditelje

Riječ je o projektu unutar trogodišnjeg programa Zajedno u zajednici financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Program Zajedno u zajednici je usmjeren razvoju priroritetnih izvaninstitucionalnih usluga socijalne skrbi s ciljem prevencije institucionalizacije i povećanja socijalne uključenosti korisnika. Spomenuti program uz Simpozij za voditelje udruga osoba s invaliditetom još sadrži aktivnosti Informativnih radionica za roditelje osoba s invailditetom i Ljetni kamp.
Simpozij su uvodnim govorima otvorili Ljubica Lukačić, zastupnica u Hrvatskom saboru te Jozefina Kranjčec, predsjednica HSUTI-a. Udrugu tjelesnih invalida Bjelovar predstavljao je predsjednik T. Novosel.

Simpozij za voditelje
SASTANAK S POLAZNICIMA OSNOVNOG TEČAJA INFORMATIKE

U utorak, 20. ožujka 2018. godine, u prostorijama Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, I. Gundulića 1, u okviru Trogodišnjeg programa „Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom“ održan je sastanak predstavnika Udruge s polaznicima Osnovnog tečaja informatike koji Udruga organizira u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Bjelovar, kojeg predstavlja ravnatelj gospodin Slobodan Kaličanin.

Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom
Sastanak je vodio predsjednik Udruge, gosp. Tomislav Novosel, prof., sa suradnicama.

Teme:

1. predstavljanje Programa – usluge i aktivnosti: organizacija edukacija – osnovni tečaj informatike, tečaj ECDL, web dizajn, sustav e-Građani
2. intervjuiranje sudionika – potrebe polaznika, problematični segmenti, razmjena iskustava
3. profiliranje usluga.

Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom
Ciklus Osnovnog tečaja informatike počinje u četvrtak, 29. ožujka 2018. godine sa početkom u 10:00 sati u prostorijama POU-a, V. Nazora 9, Bjelovar.

Sudionici:
− korisnici/članovi
− predstavnici Pučkog otvorenog učilišta Bjelovar
− stručni tim Udruge.

RIBOLOVCI UTIB-A U LOVU PASTRVE NA JEZERU GRANEŠINA U ZAGREBU

Na poziv ŠSP Zagreb, naši članovi kluba ribolovaca Zdenka Šorša, Josip Cimerman, Dragan Jerotić, Božidar Kranjec i Vlado Benčak, sudjelovali su 30.03.2018. godine u lovu pastrve na jezeru Granešina kojim gospodari Udruga sportskih ribolovaca invalida domovinskog rata RH Zagreb. Odaziv ovom revijalnom kupu po riječima domaćina (112 sudionika) premašio je sva očekivanja.

RIBOLOVCI UTIB-A
RIBOLOVCI UTIB-A
Oblačno vrijeme i poneka kap kiše kvarili su početak ribolova ali kiša je prestala i ribolovna sreća i znanje učinili su svoje. Prema pravilu maksimalan broj ulovljene pastrve bio je 10 primjeraka. Desetak znalaca završio je lov ribe prije polovine ukupnog vremena u kojem se vršio ribolov, 10,00 - 12,00 h. Broj ulovljene ribe po sudionicima se kretao od jednog primjerka do deset. Samo jedan sudionik nije imao sreće i on nije ulovio ništa.
Naši članovi koji su i prošle godine sudjelovali na ovom kupu Zdenka Šorša, Josip Cimerman i Dragan Jerotić po broju ulovljene ribe bili su u gornjoj trećini sudionika što je svakako uspjeh za pohvalu jer se ova plemenita riba ne lovi u našem okruženju. S ulovom su bili zadovoljni i Božidar Kranjec i Vlado Benčak, 4 i 3 ribe, za prvi puta sasvim dobro.
Susret završen fiš paprikašem, zahvalom domaćinu i pozivom da se vidimo na našem kupu u Tomašu što je domaćin i prihvatio riječima „vidimo se!“
TISKOVNA KONFERENCIJA POVODOM AKCIJE PRIKUPLJANJA SREDSTAVA „ADRIANIN KORAK“

Dana 28. 3. 2018. godine (srijeda) s početkom u 11:00 h, u prostorijama Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, Gundulićeva 1, održana je tiskovna konferencija u okviru provedbe trogodišnjeg programa iz područja socijalne skrbi pod nazivom “Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s invaliditetom“, financiranoga od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Tema: Udruga tjelesnih invalida Bjelovar organizira akciju prikupljanja sredstava „Adrianin korak“ za nastavak fizikalne terapije i neurorehabilitaciju robotikom za našu članicu, petnaestogodišnju Adrianu Krog, koja boluje od cerebralne paralize i koristi invalidska kolica.

Adrianin korak
Klub američkog nogometa Bjelovar Greenhorns, organizirao je prvu humanitarnu akciju “Darujmo radost, igrajući se“ u kojoj su prikupljena sredstva uplaćena za osmotjedni period neurorehabilitacije u Poliklinici Glavić u Zagrebu krajem 2017. i početkom 2018.godine.

Takvom inovativnom terapijom ostvarena je samostalnija pokretljivost, postignuto je povećanje opsega pokreta na donjim ekstremitetima, bolja aktivnost mišića ruku, smanjenje spazma i poboljšana kontrola trupa. Učinak robotski asistirane terapije je trajan.

Uz pomoć lokomata (najsofisticiranijeg robotskog uređaja na svijetu) Adriana je ponosno i hrabro napravila svoj prvi korak, sada se uz veliku odlučnost povremeno kreće uz pomoć hodalice i napokon se može sama obući bez mamine pomoći.

Adrianin korak
Adrianin korak
Pozivu na tiskovnu konferenciju odazvali su se predstavnici institucija; u ime Bjelovarsko-bilogorske županije pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb gospođa Jasmina Radojčić, u ime Grada Bjelovara gospođa Ljiljana Strčić i u ime Centra za socijalnu skrb Bjelovar gospođa Sanela Mlatilik. Predstavnici institucija podržali su ovu akciju te obećali svesrdnu financijsku i svaku drugu podršku.

Sudionici:
1. Predstavnici Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije
2. Predstavnici Centra za socijalnu skrb Bjelovar
3. Voditelji aktivnosti i zaposlenici udruge
4. Korisnici – članovi Udruge
5. Članovi upravnih tijela
6. Sredstva javnoga priopćavanja

Donacije možete uplatiti na račun Udruge:
IBAN: HR7824020061500020301
poziv na broj: 14050271668
s naznakom „Donacija za Adrianu Krog“
POTPORA UČENICIMA I STUDENTIMA, ČLANOVIMA UTIB-A

Sastanak učenika, studenata te njihovih roditelja održan je 27.03.2018.  u prostorijama Udruge, I. Gundulića 1, u okviru Trogodišnjeg programa „Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom“.

Teme: Razmjena iskustava; potrebe; problemi; prijedlozi

POTPORA UČENICIMA I STUDENTIMA, ČLANOVIMA UTIB-A
Prisutni su iskazali interes za sudjelovanje u aktivnostima udruge, potrebe za instrukcijama iz matematike, fizike i kemije u osnovnoj i srednjoj školi te na fakultetu, potrebu za financijskom potporom u financiranju rehabilitacijskih tretmana te veliki interes za mogućnost osposobljavanja kandidata različitog stupnja tjelesnog invaliditeta za vozače B kategorije u prilagođenom vozilu.

POTPORA UČENICIMA I STUDENTIMA, ČLANOVIMA UTIB-A
POTPORA UČENICIMA I STUDENTIMA, ČLANOVIMA UTIB-A
Gospođa Ana Kozić je prezentirala skorašnje otvaranje dućana “Happy and healthy life“, specijaliziranu trgovinu za nabavku ortopedskih pomagala, zdravih i ekoloških pripravaka uz naglasak na ponudu domaćih OPG-ova, didaktičkih pomagala i svih ostalih proizvoda koje osobe s invaliditetom zbog svojih potreba i zdravstvenog statusa teško nabavljaju u udaljenijim gradovima u RH i inozemstvu. U budućnosti spremna je zapošljavati osobe s invaliditetom!

Sudionici: učenici, studenti, roditelji, predstavnici udruge.

PREDAVANJE DR. STIPE BRZOVIĆA O BOLESTIMA SRCA I KRVNIH ŽILA TE SPRIJEČAVANJU ISTIH

U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA „AKTIVNA STAROST”

Dana 16. 3. 2018. godine (petak) sa početkom u 10:30 h, u prostorijama Veleučilišta u Bjelovaru, A. B. Šimića 1 održano je stručno predavanje dr. Stipe Brzovića na temu: „Bolesti srca i krvnih žila i kako ih spriječiti“. Udruga tjelesnih invalida Bjelovar organizirala je predavanje za članove i građane u okviru provedbe projekta „Aktivna starost“ usmjerenog unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici, financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Aktivna starost
Tema: Stručno predavanje vrsnog bjelovarskog kardiologa dr. Stipe Brzovića na temu: „Bolesti srca i krvnih žila i kako ih spriječiti“. Predavanje je organizirano u okviru provedbe projekta „Aktivna starost“, područje informativno-edukativnih aktivnosti projekta. Voditeljica aktivnosti je gospođa Ines Seleš, članica Udruge.

Aktivna starost
Aktivna starost
Članovi Udruge velikim odazivom iskazali su interes i brigu za zdravlje te tako podržali daljnje edukativne aktivnosti Udruge. Također, Udruga tjelesnih invalida Bjelovar zahvaljuje dr. Stipi Brzoviću na volonterskom i entuzijstičnom angažmanu na podizanju javne svijesti o važnosti zdravog načina života.

Aktivna starost
Sudionici:
1. Predstavnici partnera – Dom za starije osobe Bjelovar
2. Predstavnici Grada Bjelovara i Centra za socijalnu skrb Bjelovar
3. Voditelji aktivnosti, članovi upravnih tijela i zaposlenici udruge
4. Korisnici – članovi Udruge
5. Građani
6. Sredstva javnoga priopćavanjaTISKOVNA KONFERENCIJA POVODOM ZAVRŠETKA PROVEDBE PROJEKTA „AKTIVNA STAROST“

Dana 16. 3. 2018. godine (petak) sa početkom u 10:00 h, u prostorijama Veleučilišta u Bjelovaru, A. B. Šimića 1 održana je tiskovna konferencija povodom završetka provedbe projekta „Aktivna starost“ usmjerenog unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici, financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt obuhvaća razdoblje provedbe od 02.05.2017. do 31.03.2018. godine.

Aktivna starost
Tema: U okviru projekta „Aktivna starost“ provode se dnevne aktivnosti za starije osobe s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, koje su prilagođene njihovim potrebama i interesima, jača se podrška razvoju izvaninstitucijskih usluga za starije osobe u lokalnoj zajednici, uz poticanje razvoja usluga koje izravno doprinose proširenju postojeće mreže usluga u lokalnoj zajednici za starije osobe te povećanje kvalitete istih. Uspješna provedba projekta poticaj je daljnjeg nastavka provedbe danih aktivnosti, kao i obogaćivanje dodatnim sadržajima kako bi se nastavilo razvijati izvaninstitucijske usluge radi povećanja kvalitete života starije populacije.

Aktivna starost
Opći cilj projekta je deinstitucionalizacija i povećanje uključenosti starijih osoba u život zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije.

Posebni cilj projekta je organiziranje dnevnih aktivnosti koje su prilagođene potrebama i interesima starijih osoba koje žive u lokalnoj zajednici u kojoj se navedene aktivnosti provode, kao i širenje ovih usluga na područjima na kojima iste nisu dostupne:
1) socijalno-zdravstvene usluge − aktivnosti,
2) kulturno-zabavne aktivnosti,
3) edukacijske, informativne i kulturne aktivnosti,
4) sportsko-rekreativne aktivnosti,
5) kombinacije navedenih aktivnosti.

Aktivna starost
Sudionici:
1. Predstavnici partnera – Dom za starije osobe Bjelovar
2. Predstavnici Grada Bjelovara i Centra za socijalnu skrb Bjelovar
3. Voditelji aktivnosti, članovi upravnih tijela i zaposlenici udruge
4. Korisnici – članovi Udruge
5. Građani
6. Sredstva javnoga priopćavanja

11. EVALUACIJA RADA OSOBNIH ASISTENATA

U okviru provedbe projekta „Osobni asistenti – bolji život osoba s invaliditetom!“ financiranoga od strane Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., održana je 10. evaluacija rada osobnih asistenata.

Evaluacija je, u organizaciji Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, provedena u četvrtak 15. ožujka 2018. godine u prostorijama Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, Gundulićeva 1.

11. evaluacija rada osobnih asistenata
Evaluacija služi za vrednovanje i procjenu učinka, utjecaja, isplativosti, određene aktivnosti, skupa aktivnosti, projekta, programa i ostalih društvenih intervencija, a cilj evaluacije je povećanje kvalitete pruženih usluga.

Evaluacija je namijenjena četrnaestero osobnih asistenata.

Evaluaciju su proveli:
1. Tomislav Novosel, prof., voditelj projekta
2. Nada Bilek, med. sestra, koordinatorica projekta
3. Ivana Toncer, bacc. oec., edukatorica/evaluatorica projekta.

Teme:
1. osvrt na prvih jedanaest mjeseci provedbe Projekta
2. praćenje rada osobnih asistenata
3. plan korištenja godišnjih odmora OA
4. evaluacija rada osobnih asistenata.

11. evaluacija rada osobnih asistenata
Sudionici:
- osobni asistenti
- zaposlenici na projektnim aktivnostima
GODIŠNJA REDOVNA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA UDRUGE TJELESNIH INVALIDA BJELOVAR

Sazvana je i održana na temelju zaključka Izvršnoga odbora te članka 21. Statuta Udruge u srijedu, 07.03.2018. godine u 15,00 sati u prostorijama hotela Central, Bjelovar, V. Lisinskoga 2.

Godišnja skupština
Na skupštini je sudjelovalo 70 članova udruge s pravom glasa te 5-tero gostiju.
Rad skupštine odvijao se prema sljedećemu dnevnom redu:

1. Otvaranje Skupštine
a) Izbor radnoga predsjedništva i predsjedavajućeg;
b) Izbor verifikacijske komisije;
c) Izbor zapisničara i dva ovjerovitelja zapisnika;
2. Izvješće verifikacijske komisije;
3. Usvajanje poslovnika o radu izborne skupštine;
4. Izvješće o radu Udruge u 2017. godini;
5. Izvješće Nadzornoga odbora o financijskom poslovanju Udruge u 2017. godini;
6. Rasprava o podnesenim izvješćima i njihovo usvajanje;
7. Donošenje odluke o prihvaćanju Plana rada za 2018. godinu s financijskim planom;
8. Donošenje odluke o članstvu Udruge u savezima i udrugama;
9. Zaključivanje rada Skupštine.

Nakon otvaranja Skupštine, izvješća verifikacijske komisije te usvajanja poslovnika, izvješće o radu Udruge u 2016. godini podnio je predsjednik Tomislav Novosel.
Izvješće Nadzornoga odbora o financijskom poslovanju Udruge u 2016. godini podnijela je Mirela Štefinec Plavac, predstavnica Nadzornog odbora.
Nakon rasprave podnesena izvješća su jednoglasno prihvaćena.
Prihvaćen je Plan rada Udruge tjelesnih invalida Bjelovar za 2018. godinu s Financijskim planom.
Donesena je odluka o produljenju članstva Udruge tjelesnih invalida u HSUTI, HSUCDP, SDDH, OSVIT, HSRB.

Godišnja skupština
Na kraju, T. Novosel, u ime Izvršnoga odbora zahvaljuje Skupštini na radu i podršci, kritičnosti, povjerenju i razumijevanju. Poziva sve članove da u slučaju bilo kakvih nedoumica dođu u Udrugu, da se uključe u organizirane aktivnosti, prate projektne aktivnosti koje traže transparentnost, javne su i obrazlažu se na tiskovnim konferencijama, okruglm stolovima i u periodičnim dopisima članstvu.
Skupština je završila s radom u 16:50 sati nakon čega je organiziran prigodni domjenak.
PREDSTAVLJANJE PROGRAMA „AKTIVNI U ZAJEDNICI“

Dana 02. 03. 2018. godine (petak) sa početkom u 15:00 h, u prostorijama Centra udruga Grada Bjelovara, Masarykova 8, 43000 Bjelovar održano je predstavljanje programa „Aktivni u zajednici“ u organizaciji Grada Bjelovara, Zajednice udruga u kulturi grada Bjelovara i Zaklade „Zamah“, http://www.zamah.hr/

AKTIVNI U ZAJEDNICI
Tema: U okviru programske suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, Zaklada „Zamah“ je u 2018. godini započela s provođenjem programa „Aktivni u zajednici“.  U razdoblju od 1.1.2018. do 31.12.2018.  u 15 odabranih lokalnih zajednica s područja 5 županija, uključujući Bjelovarsko-bilogorsku županiju, Zaklada kao partner namjerava intenzivno surađivati s udrugama, sa ciljem osnaživanja društvenog kapitala zajednice, uspješnijeg provođenja projekata u zajednici, organizacije kampanja i akcija, te da organizacijama/ustanovama koje će sudjelovati u programu pruži mogućnost usvajanja novih znanja i vještine potrebnih za uspješniji rad u zajednici.

AKTIVNI U ZAJEDNICI
Mogući korisnici navedenog programa su: udruge, osnovne i srednje škole, srednje strukovne škole, vrtići, pučka otvorena učilišta, muzeji, knjižnice.

Više o programu možete naći na linku: http://www.zamah.hr

Predstavljanju programa „Aktivni u zajednici“ u ime Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, prisustvovali su gospodin Vlado Benčak, član i Ivana Toncer, stručna suradnica na projektnim aktivnostima Udruge.

Sudionici:
1. Predstavnici institucija
2. Predstavnici neprofitnih organizacija.
FBA SPECIJALISTIČKI PROGRAM (FUNDAMENTALS OF BUSINESS ADMINISTRATION)

PODUZETNIŠTVO U EKONOMIJI ZNANJA – DRUŠTVENO PODUZETNIŠTVONa osnovu dosadašnjeg iskustva u provođenju programa cjeloživotnog obrazovanja, Bjelovarsko-bilogorska županija u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Studentskim poduzetničkim inkubatorom Sveučilišta u Zagrebu i ove godine organizira provedbu FBA specijalističkog programa pod nazivom „Poduzetništvo u ekonomiji znanja – Društveno poduzetništvo“. Program je certificiran od strane Zagrebačkog sveučilišta i priznaje se kao dopunsko obrazovanje i usavršavanje u struci, a ove godine provodi se kao sastavnica projekta „Kako postati društveni poduzetnik“, koji se financira u okviru Europskog socijalnog fonda Operativni program – Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

FBA SPECIJALISTIČKI PROGRAM
Osnovne odrednice FBA specijalističkog programa:
- trajanje programa: 12 tjedana nastave (te cc. 4 tjedna mentorski rad)
- ukupan broj sati: 120 sati nastave
- ukupan broj kolegija: 16 kolegija izvođača profesora s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i 8 stručnih kolegija stručnjaka iz ostalih državnih institucija
- termini izvođenja: petkom poslijepodne i subotom prijepodne po 5 sati u Velikoj vijećnici BBŽ
- broj polaznika: 30
- cijena programa: besplatno za polaznike
- po završetku programa svaki polaznik dužan je kao završni rad samostalno izraditi poslovni plan razvoja ili unapređenja svoje poduzetničke djelatnosti sa svim organizacijskim i financijskim aspektima provedbe
- uspješnim završetkom programa dobiva se Certifikat o završenom FBA studiju „Poduzetništvo u ekonomiji znanja“, od strane Ekonomskog fakulteta u Zagrebu što se upisuje u e-Radnu knjižicu.

FBA SPECIJALISTIČKI PROGRAM
Specijalistička edukacija „Poduzetništvo u ekonomiji znanja – Društveno poduzetništvo“, u sklopu projekta „Kako postati društveni poduzetnik“ namijenjena je braniteljima i/ili stradalnicima Domovinskog rata, mladima, osobama s invaliditetom, pripadnicima romske manjine i zaposlenicima udruga.
Specijalistička edukacija započela je u listopadu 2017. godine te ju redovito pohađaju članovi Udruge tjelesnih invalida Bjelovar te zaposlenici kako bi što bolje i kvalitetnije odgovorili na potrebe osoba s invaliditetom kao i izazove društvenog poduzetništva i prilike koje ono nudi.
TISKOVNA KONFERENCIJA POVODOM ODLASKA NAŠEGA ČLANA JOSIPA ZIME NA PARAOLIMPIJSKE IGRE

U PYEONGCHANG, JUŽNA KOREJADana 01.03.2018. godine (četvrtak) sa početkom u 10:00 h, u prostorijama Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, Gundulićeva 1, u suradnji sa Skijaškim klubom Sokol Bjelovar održana je tiskovna konferencija povodom odlaska našega člana Josipa Zime na Paraolimpijske igre u PyeongChang, Južna Koreja.

Josip Zima
Tema:
1. Pripreme, ciljevi i očekivani rezultati Jospia Zime na Paraolimpijskim igrama u PyeongChang-u, Južna Koreja.
2.  Svečani ispraćaj i isporuka pregršti lijepih želja za sretan put i dobre rezultate!

Josip Zima
Josip Zima
Brojni članovi Udruge tjelesnih invalida Bjelovar došli su ovom prilikom podržati našega člana i sugrađanina Josipa Zimu. Na konfernciji bio je trener gospodin Ivan Šola, u ime Grada Bjelovara zamjenica gradonačelnika gospođa Valna Bastijančić Erjavec i gospođa Jasna Grgić Škaurin, pročelnica v.d. Upravnog odjela za kulturu, zdravstvo, socijalnu skrbi i opće poslove, u ime Bjelovarsko-bilogorske županije gospodin Ratko Kovačić, također predsjednik Skijaškog kluba Sokol Bjelovar, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Europskog paraolimpijskog odbora i predstavnici medija.

Sudionici:
1. Predstavnici institucija
2. Članovi Udruge
3. Članovi upravnih tijela
4. Sredstva javnoga priopćavanja
5. Zaposlenici.

Josip Zima
Josip ZimaTISKOVNA KONFERENCIJA POVODOM ZAVRŠETKA INFORMATIČKOG TEČAJA

„OSNOVE INFORMATIKE - e-Građanin“Dana 23.02.2018. godine (petak) sa početkom u 11:00 h, u prostorijama Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, Gundulićeva 1, održana je tiskovna konferencija u okviru provedbe trogodišnjega programa “Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom“ financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

e-Građanin
Tema: E-Građani – cilj: modernizacija, pojednostavljenje i ubrzanje komunikacije građana i
javne uprave te povećanje transparentnosti javnog sektora u pružanju javnih usluga –
Slobodan Kaličanin, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Bjelovar

Sustav e-Građani je projekt Vlade Republike Hrvatske pokrenut s ciljem modernizacije, pojednostavljenja i ubrzanja komunikacije građana i javne uprave te povećanja transparentnosti javnog sektora u pružanju javnih usluga.

Ovom prigodom Župan Bjelovarsko-bilogorske županije gospodin Damir Bajs sa suradnicima svečano je uručio svjedodžbe članovima Udruge tjelesnih invalida Bjelovar koji su uspješno završili edukaciju.

e-Građanin
Sudionici:
− predstavnici institucija
− predstavnici partnera
− predstavnici medija
− polaznici
− članovi upravnih tijela
− zaposlenici.

e-GrađaninStranica 1 od 28 // 1 2 3 >  Last »