Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

NOVOGODIŠNJI KUP LOVA RIBE NA PLOVAK - UHB KORENOVO

Dana 26.12.2021. godine (nedjelja), na blagdan Svetog Stjepana na ribnjacima u Velikom Korenovu, održan je „Novogodišnji kup“ lova ribe udicom na plovak u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Korenovo. Na natjecanju su sudjelovali članovi Kluba ribiča Udruge tjelesnih invalida Bjelovar u sastavu Božidar Kranjec - voditelj ekipe, Miroslav Kraguljac i Dragan Jerotić.

image

image

image

Blagdansko ozračje nije pogodovalo našoj ekipi jer ribe se nisu hvatale na mamce koji su bili postavljeni na njihovim udicama tako da je ekipa zauzela počasno četvrto mjesto od ukupno četiri ekipe.

image

Natjecanje je završeno prigodnim ručkom i nadom i iščekivanjem novih susreta u 2022.godini!

ZOOM RADIONICA: JEDNOSTAVNO KNJIGOVODSTVO ZA UDRUGE U PRAKSI

Dana 18.12.2021. (subota) s početkom u 09:00 sati, putem Zoom platforme, održana je radionica „Jednostavno knjigovodstvo za udruge u praksi.“

image

Jednodnevna radionica je koncipirana kao čitav niz praktičnih primjera iz područja računovodstva, poreza i prava u poslovanju udruga i mnoštvom praktičnih primjera knjiženja i popunjavanja obrazaca, a sve u cilju kako bi se što jasnije i razumljivije prezentirala razna problematika vezana uz zakonsko poslovanje.

image

RADIONICA JE NAMIJENJENA predsjednicima udruga i drugim odgovornim osobama iz udruga, knjigovodstvenim servisima i svima onima koji samostalno žele voditi knjigovodstvo u udruzi te bolje razumjeti problematiku vođenja udruge s računovodstvenog, poreznog, pravnog, financijskog i administrativnog aspekta.

PREDAVAČI: Ivana Ožegović, specijalistica za računovodstvo udruga

image

U radu ZOOM radionice iz UTIB-a je sudjelovala voditeljica ureda Nada Bilek.

IZVANŠKOLSKE I IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI UTIB-A

U okviru provedbe druge godine Trogodišnjeg programa „Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s invaliditetom“ kojega financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Udruga tjelesnih invalida Bjelovar omogućila je djeci s teškoćama u razvoju i mladima s invaliditetom izvanškolske i izvannastavne aktivnosti.

image

Uz pripomoć u učenju i savladavanju gradiva djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja, osigurava se i program podrške studentima OSI, te uvođenje inovativnih socijalnih usluga i modela skrbi u zajednici koji doprinose neovisnom življenju i socijalnom uključivanje osoba s invaliditetom.

image

Trenutno, u Udruzi provodimo instrukcije iz matematike u suradnji sa profesoricom Mirjanom Martinjak, koje trenutno polaze dvoje djece iz srednjoškolskog sustava. Upravo se na taj način želi pomoći i pripomoći kako bi ih se što bolje pripremilo za nastavni program, omogućiti im šansu za popravak loše ocjene te postići što bolji rezultat na kraju školske godine.

image

I u ovoj školskog godini 2021./2022. možemo se pohvaliti ponovnom suradnjom sa Logopedskim kabinetom „Demosten“ i logopedicom Lanom Šramek Barišić, mag.logoped, čime smo najmlađim članovima OSI i njihovim roditeljima horizontalno pomogli u shvaćanju i poimanju problema te kako da roditeljima koji su bili u strahu i grču, damo nadu i da ishod pozitivno utječe na obiteljsku dinamiku. 

BOŽIĆNI DOMJENAK KLUBA SPORTAŠA UTIB-A

Dana 13.12.2021. godine (ponedjeljak) s početkom u 13.00 sati u bistrou Franz obilježen je svečani božićni domjenak Kluba sportaša Udruge tjelesnih invalida Bjelovar na kojem su sudjelovali predsjednik Udruge Tomislav Novosel, prof., Nada Bilek voditeljica ureda, Tea Bošnjak, bacc.oec., voditeljica projekata te sportaši UTIB-a.

image

Na samom početku, predsjednik Udruge uputio je čestitke i pohvale sportašima na odličnim rezultatima na natjecanjima, brojnim medaljama te peharima koje su osvojili ove, 2021. godine te zaželio puno uspjeha u daljnjim treninzima i pripremama u nadolazećoj, 2022. godini.

image

image

Isto tako, uz pregršt lijepih želja, sportašima su upućene i čestitke povodom Božića, božićnih blagdana i nove 2022. godine od cijelog radnog tima Udruge tjelesnih invalida Bjelovar. Nastavak domjenka protekao je u veseloj, toploj i božićnoj atmosferi sve do 15.00 sati.

image

Sudionici:
1. Predsjednik UTIB – Tomislav Novosel, prof.;
2. Voditeljica ureda – Nada Bilek;
3. Voditeljica aktivnosti – Tea Bošnjak, bacc.oec.;
4. Sportaši Udruge: Zdenka Šorša, Josip Cimerman, Josip Slivar, Dobrila Matin, Đuro Matin, Anđelko Skukan, Matija Kelava, Jakov Glavinić, Draga Uremović, Danica Antunović, Martina Tukerić, Dušan Duduković, Jelena Šostarec, Marta Kuzminović, Zlata Bajs, Vesna Rosandić, Stjepan Rosandić

SUDJELOVANJE UTIB-A NA ONLINE SAVJETOVANJU: KOMUNIKACIJSKI ALATI U PRAKSI

Dana 07.12.2021. (utorak) s početkom u 10.00 sati, putem Zoom platforme, u organizaciji Regionalne zaklade za lokalni razvoj ZAMAH (http://www.zamah.hr) , održana su predavanja pod nazivom „Savjetovanje za članove organizacija o implementaciji komunikacijskih alata u radu“.

image

Edukaciju je vodila Kristina Marečić, stručna suradnica za razvoj društvenog kapitala u zajednici. Stručnom savjetovanju prisustvovali su djelatnici Udruge tjelesnih invalida Bjelovar te volonteri.

image

image

Na početku predavanja predstavljen je komunikacijski priručnik za neprofitne organizacije koji odgovara na pitanja kako koristiti komunikacijske tehnike i alata te njihovu primjenu u praksi. Predavanja su bila raspravljačkog tipa te su se postavljali primjeri komunikacije s javnošću te njihove prednosti i nedostaci, otvorenost, iskrenost i jasnoća u komunikaciji. Predavanja su završila u 12.45 sati.

image

Sudionici:
1. Tomislav Novosel, prof. – predsjednik Udruge
2. Nada Bilek, voditeljica ureda;
3. Tea Bošnjak, bacc.oec. – voditeljica projekata;
4. Štefica Diebalo – tajnica UIB-a
5. Volonteri Udruge

MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM – 3. PROSINCA

Dana 02.12.2021. godine (četvrtak) s početkom u 11.00 sati u prostorijama hotela Central, V. Lisinskog 2, Bjelovar Udruga tjelesnih invalida Bjelovar održala je tiskovnu konferenciju za medije pod nazivom „Obilježavanje 3.XII. – Međunarodnog dana osoba s invaliditetom“.
Podsjećamo, nakon što su Ujedinjeni narodi 3. prosinca proglasili Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, Komisija za ljudska prava, u rezoluciji od 5. ožujka 1993. godine, pozvala je zemlje članice da ističu obilježavanje tog datuma kako bi se postigla jednakost u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu.

image

Predsjednik Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, Tomislav Novosel, prof. kazao je slijedeće:
– Važno je osigurati mogućnosti jednake za sve, posebno kada je u pitanju pristupačnost, kulturni i javni život, sport, rekreacija, zdravstvo, neovisno življenje, asistencija, edukacija, informiranje. Naša udruga nalazi se u skoro svim navedenim segmentima, no često puta bez podrške lokalne i regionalne samouprave te resornih ministarstava. Posebna briga treba se usmjeriti prema djeci i mladima, odnosno predškolskom, školskom, visokoobrazovnom sustavu i zapošljavanju. Naša udruga je prije 12 godina među prvima prepoznala potrebu za pomoćnicima u nastavi. Prvi smo imali mobilni stručni tim za cijelu županiju koji je bio na usluzi školama, roditeljima, udruzi i to u smislu savjetovanja i edukacija. Zahvaljujući EU sredstvima, taj dio su kasnije preuzeli osnivači: Bjelovarsko-bilogorska županija i Grad Bjelovar.

image

U Republici Hrvatskoj se politika prema osobama s invaliditetom zasniva na suvremenim međunarodnim standardima, koji uključuju i temeljna načela ljudskih prava kao što je načelo nediskriminacije te načelo međuzavisnosti i nedjeljivosti svih ljudskih prava. Podsjećamo, Hrvatska je treća zemlja u svijetu koja je ratificirala Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom, što ukazuje na spremnost i potrebu hrvatskog društva da osigura jednake mogućnosti za ovu posebno vulnerabilnu populaciju.

image

Posebno je naglašeno - odnos prema osobama s invaliditetom moramo gledati na dvije razine: Prva su zakon i država koja donekle radi svoj posao, najviše zahvaljujući pritisku EU odakle dolaze namjenska sredstva koja, zbog vrlo lošeg stanja osoba s invaliditetom, moraju ići prema nama. Naši zakoni su formalno u redu no upitna je provedba (afere Gabrijela Žalac i druge!). Konvencija UN-a o pravima osoba s invaliditetom koja ima status zakonskog akta a gotovo se ne provodi i nitko ne odgovara! Iako je riječ o vrlo jakom dokumentu, u posljednje vrijeme nije u opticaju. Druga razina su lokalna i regionalna samouprava. S njima dobro surađujemo, no svakako očekujemo veću podršku. Bjelovarsko- bilogorska županija je prije dvije godine donijela Odluku o osnivanju Povjerenstva za osobe s invaliditetom koje je tijelo Županijske skupštine. Taj zaključak je donesen, ali nije proveden. Sada krećemo u razgovore da se taj dio pokrene. Potegli smo inicijativu i u Gradu Bjelovaru, kod kojeg nismo primijetili neki veliki interes. Kod nas trenutno radi 27 osoba i većina pruža usluge prema trećoj osobi. Mi smo se zaista pokrili na svim razinama, ali moramo gledati u budućnost. Udruga ima kombi i vozača, ali nas ta stavka na godišnjoj razini košta 150 tisuća kuna. To je velika stavka, a ispada da nikoga za to nije briga.
Također, predsjednik Novosel dodao je kako se cijelo vodstvo udruge, zajedno sa članovima odlično prilagodili situaciji vezanoj za pandemiju COVID-19.

image

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca, predsjednik Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, Tomislav Novosel uputio je čestitku djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, njihovim roditeljima i starateljima, stručnim djelatnicima i volonterima, te svima koji sudjeluju u skrbi i poboljšanju kvalitete življenja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.
Nakon tiskovne konferencije uslijedio je domjenak.

image

Sudionici:
1. Predsjednik Udruge – Tomislav Novosel, prof.;
2. Dopredsjednik Udruge – Vlado Benčak;
3. Predstavnik Grada Bjelovara – Ivica Vrhovnik;
4. Predstavnik HSUTI-a – Luka Keller, dipl. iur.;
5. Zaposlenici UTIB – Nada Bilek, voditeljica ureda; Tea Bošnjak, voditeljica projektnih aktivnosti; Monika Polančec, stručna suradnica; Dražen Horvat – vozač kombi vozila;
6. Zaposlenica UIB – Štefica Diebalo, tajnica UIB-a;
7. Članovi upravljačkih tijela – Đurđa Vučetić, Dušanka Novaković;
8. Sredstva javnog priopćavanja.

SPORTAŠI UTIB-A NA DRŽAVNOM SPORTSKOM NATJECANJU U POREČU

U organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora od 26.11. do 28.11.2021. godine održane su u gradu Poreču Sportsko rekreativne igre državne razine HPO-a i Državno natjecanje šahista s invaliditetom. 

image

Osam članova UTIB-a, kvalificiranih na županijskom prvenstvu, nastupilo je na Sportsko rekreativnim igrama predstavljajući Športski savez osoba s invaliditetom Bjelovarsko-bilogorske županije i Bjelovarski sportski savez osoba s invaliditetom, natječući se u pikadu i visećoj kuglani. Članovima koji su nastupili na natjecanju, prijevoz kombijem i vozača osigurala je Udruga tjelesnih invalida Bjelovar.
Natjecanja su održana u šahu, pikadu, visećoj kuglani, boćanju i kuglanju.

image

Rezultati:
1. Josip Slivar je u pikadu, u pojedinačnoj konkurenciji, osvojio treće mjesto;
2. Zdenka Šorša i Zlata Bajs, kao članice ekipe ŠSOSI BBŽ, osvojile su drugo mjesto u pikadu;
3. Draga Uremović i Jelena Šostarec, kao članice ekipe Bjelovarskog sportskog saveza osoba s invaliditetom, osvojile su treće mjesto;
4. Josip Slivar, kao član ekipe ŠSOSI BBŽ, osvojio je drugo mjesto;
5. Josip Cimerman, kao član ekipe Bjelovarskog sportskog saveza OSI, osvojio je treće mjesto.

image

Uzimajući u obzir sve rezultate Športski savez osoba s invaliditetom Bjelovarsko-bilogorske županije je po peti puta, za redom, ekipni pobjednik Sportsko rekreativnih igara državne razine.
Od srca čestitamo!

BESPLATNA PRAVNA POMOĆ PRAVNE KLINIKE PRAVNOG FAKULTETA U ZAGREBU

Dana 25.11.2021. (četvrtak) u periodu od 10.00 do 14.00 sati u prostorijama Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, Gundulićeva 1, održana je besplatna pravna pomoć Pravne klinike Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Pravna klinika Pravnog fakulteta iskazuje se praksom pružanja besplatne pravne pomoći socijalno ugroženim osobama, te je tako i bjelovarska populacija koja živi s nekom vrstom invaliditeta mogla dobiti pouzdane odgovore na sva pitanja koja ih zanimaju, a nema sumnje da ih ima i krucijalnih za život.

image

Osobe s invaliditetom se suočavaju s raznim preprekama, a malo ih u zdravijem dijelu javnosti pomišlja da im je otežan i pristup pravnoj pomoći, da se i ne spominju troškovi. Tako su sudionici mogli dobiti odgovore na pitanja o ostvarivanju prava na temelju članstva u invalidskim udrugama, saznali su koja sve prava imaju i kako će ih ostvariti na temelju invaliditeta, što sve stoji na raspolaganju od prava na ostvarenja s područja socijalne i zdravstvene skrbi, o pojedinostima sustava obrazovanja i mogućnostima ostvarivanja karijere u sustavu zapošljavanja, rada i profesionalne rehabilitacije, kao i o pitanjima sustava mobilnosti i pravima koji su invalidima na raspolaganju.

ODRŽANA REDOVNA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA SDDH

Dana 22. studenoga 2021. (ponedjeljak) s početkom u 12.00 sati, u prostorijama hotela ACADEMIA, Ul. Ivana Tkalčića 88, Zagreb.

image

Dnevni red

1. Otvaranje Skupštine
Capacity Building – Razvijanje otpornosti u doba pandemije
2. Usvajanje Poslovnika o radu Skupštine
3. Izbor radnih tijela
- Radnog predsjedništva – 3 člana
- Zapisničara i dva ovjerovitelja zapisnika
- Verifikacijske komisije – 3 člana
4.  Izvješće Verifikacijske komisije
5.  Usvajanje Dnevnog reda
6.  Podnošenje izvješća
- o radu SDDH
- Nadzornog odbora za 2020. godinu
7.  Rasprava po izvješćima i njihovo usvajanje
8.  Prijedlog Operativnog plana za 2022. godinu
9.  Prijedlog Financijskog plana za 2022. godinu
10.  Rasprava i usvajanje planskih dokumenata
11.  Upitnik o funkcioniranju sustava financijskog upravljanja i kontrola za 2020. godinu, informacija
12.  Odluka o članarini za 2022. godinu
13.  Slobodna riječ

image

UTIB je na Skupštini zastupao predsjednik Tomislav Novosel, prof. u pratnji asistentice.

SEMINAR: MEĐULJUDSKI ODNOSI U ORGANIZACIJI

Održan je u organizaciji „MAPA ZNANJA“ d.o.o. za savjetovanje i usluge u utorak, 16.11.2021. od 9:00 do 16:00 u Hotelu Sheraton u Zagrebu, Kneza Borne 2, predavač Snježana Kupres, pod motom: “Danas je najkorisnija osoba na svijetu onaj čovjek koji zna kako se slagati s drugim ljudima. Međuljudski su odnosi najvažnija znanost u širokom obrazovnom programu življenja.”
Svrha ovog seminara je rasvijetliti psihološke aspekte odnosa među ljudima te pomoći sudionicima da bolje razumiju njihovu dinamiku te otkriju mogućnosti vlastitog utjecaja na njihovo poboljšanje. Polaznici su tokom seminara dobili uvid u proces stvaranja odnosa s kolegama i šefovima te osvijestili svoju ulogu u tom procesu, te razumjeli dinamiku i uzroke sviđanja ili nesviđanja.

image

image

Loši interpersonalni odnosi u organizaciji imaju vrlo mjerljiv financijski učinak na organizaciju. Jeste li znali da loši međuljudski odnosi u organizaciji donose više štete od loših poslovnih odluka? Osim financijskih, loši međuljudski odnosi imaju brojne druge negativne posljedice na organizaciju: gubitak radnog vremena, porast bolovanja i izostanaka s posla. „Borba“ tj pobjeda postaju važniji od uspješno obavljenog posla. Pri tome se često koriste ponašanja koje Julian Treasure, jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za komunikaciju, naziva sedam smrtnih grijeha u komunikaciji. To su tračevi, osude, prigovori, negativnosti, izgovori, pretjerivanja i dogme.
Iz programa seminara:
• Stvaranje odnosa kao primarna psihološka potreba pojedinca
• Utjecaj odnosa na motivaciju i produktivnost
• Zrele i nezrele emocije, njihova prisutnost i uloga u radnim odnosima i komunikaciji
• Uloga vlastitih projekcija i predrasuda u stvaranju odnosa
• Kako naša obiteljska povijest i naša slika o sebi utječe na doživljaj svakog našeg iskustva? Ako se uvijek ponašamo na isti način i ishod će uvijek biti isti.
• Kako se nositi s neugodnim emocijama (strah, ljutnja, povrijeđenost...) i spriječiti da one vode naše ponašanje
• Kako dajemo moć drugima i zašto nas ne poštuju onoliko koliko želimo?
• Uloga empatije - kako razumjeti ljude koji se ponašaju loše ako znamo da to čine to zbog neke svoje boli? Bitno je obratiti pažnju na patnju drugih, a ne samo na njihove prekršaje – taj uvid nam pomaže u razumijevanju i prihvaćanju drugih
• Strategije odnosa s „teškim“ suradnicima i šefovima
• Defenzivne komunikacijske rutine – tipični komunikacijski obrasci koji su prepreka kvalitetnoj poslovnoj komunikaciji
• Kako komunicirati s ljudima:
- Koji kritiziraju
- Koji su uvijek negativni
- Koji žele da je uvijek sve po njihovom
- Koji su ironični i cinični
- Koji nas vrijeđaju svojim komentarima

image

U radu seminara iz UTIB-a sudjelovali su predsjednik Tomislav Novosel, prof. i voditeljica ureda Nada Bilek,

TRENING SPORTAŠA UTIB-A NA NOVOJ LOKACIJI

Dana 15.11.2021. (ponedjeljak) u periodu od 16:00 do 18:00 sati članovi Kluba sportaša Udruge tjelesnih invalida Bjelovar počeli su sa treninzima u domu u Trojstvenom Markovcu kojeg je ustupio Grad Bjelovar sukladno sklopljenom Ugovoru između Grada Bjelovara i UTIB-a. 

image

U skladu sa Statutom Udruge tjelesnih invalida Bjelovar u Udruzi djeluje Klub sportaša koji broji 20 članova i gdje članovi provode svoje slobodno vrijeme jednom tjedno, po dva sata, igrajući elektronski pikado, viseću kuglanu, igru nabaci krug i belot.

image

Kako se ove godine održavaju Sportsko rekreativne igre državne razine HPO-a u Poreču, članovi kluba redovito vježbaju pikado i viseću kuglanu, kako bi ostvarili što bolje rezultate na nadolazećem natjecanju. Na Sportsko rekreativne igre državne razine HPO-a plasiralo se šest naših članova koji će braniti boje ekipe Bjelovarsko-bilogorske županije.

image

S obzirom na situaciju sa COVID-19 virusom članovi se pridržavaju svih preporučenih epidemioloških mjera poput dezinfekcije ruku, nošenja maski na treningu, održavanje razmaka, a i svi sudionici treninga posjeduju EU digitalne COVID potvrde.

ODRŽANA REDOVNA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA HSUTI-A

Skupština je, preko ZOOM platforme, održana u ponedjeljak, 15. studenog 2021. u 12:00 sati.

PREDLOŽENI I USVOJENI DNEVNI RED

1. Izbor radnih tijela Skupštine:
a) Radno predsjedništvo,
b) Verifikacijska komisija,
c) Zapisničar i dva Ovjerovitelja zapisnika
2. Usvajanje Poslovnika i Dnevnog reda Skupštine
3. Usvajanje Zapisnika Redovne Skupštine HSUTI održane 17. prosinca 2020.
4. Izvještaj o radu za 2020. godinu
5. Financijski izvještaj za 2020. godinu
6. Izvještaj Nadzornog odbora
7. Rasprava o izvještajima i usvajanje izvještaja
8. Plana rada za 2022. godinu
9. Financijski plan za 2022. godinu
10. Rasprava o planovima i usvajanje planova
11. Usvajanje financijskog upitnika za 2021. godinu
12. Razno

image

image

Skupštini je prisustvovao 31 delegat te troje djelatnika HSUTI-a.
Bogati dnevni red od 12 točaka uključio je standardne obveze prema Zakonu o udrugama te Zakonu o knjigovodstvu nevladinih organizacija: usvajanje Financijskog i Operativnog izvješća za 2020. godinu, usvajanje Oprativnog i Financijskog plana za 2022. godinu, te usvajanje Izvještaja Nadzornog odbora. Na Skupštini je otvoren dijalog o izazovima i rješenjima udruga osoba s invaliditetom u doba COVID krize. Prezentirani su sjajni rezultati poslovanja Saveza u financijskoj i opreativnoj sferi te su najavljene nove projektne aktivnosti.

image

U radu Skupštine, preko ZOOM platforme sudjelovao je predsjednik UTIB-a Tomislav Novosel, prof.

VOLONTERI – TO SMO MI

Dana 09.11.2021. godine (utorak) u prostorijama Udruge tjelesnih invalida, Ivana Gundulića 1, Bjelovar s početkom u 12:00 sati održana je volonterska akcija pakiranja kuverata. Volonteri Udruge su u 3 sata zapakirali 846 kuverata koja je zatim bila upućena HP-om prema članstvu Udruge.

image

Osim što daju puno – znanje, vrijeme, energiju, zauzvrat dobivaju isto to. Suvremeni pogled podrazumijeva dvosmjeran odnos – postaje važno što volonter prima iz odnosa, a to je razvoj socijalnih vještina, osobnosti, konkretnih znanja, kompetencija, iskustva, kontakata, osjećaja korisnosti i slično.

image

Drago nam je da uvijek možemo računati na naše volontere kada je potrebno i želja nam je i dalje promicati volonterstvo u Udruzi te time uključivati sve više mladih, ali i starijih ljudi te osvješćivati širu javnost oko potrebe za volontiranjem.

image

Sudionici:
1. Tomislav Novosel, prof. – predsjednik UTIB-a
2. Volonteri – Luciano Bosanac, Vlado Benčak, Ljiljana Mecner, Ivana Punčikar – Opitz, Nada Bilek, Ankica Krog.

ONLINE TEČAJ - PRAVA IZ SUSTAVA SOCIJALNE SKRBI

Hrvatski savez za rijetke provodi europski projekt pod nazivom „Razvoj Hrvatskog resursnog centra za rijetke bolesti“. Jedna od aktivnosti zove se online tečajevi za roditelje. Kroz te edukacije cilj je roditelje djece oboljele od rijetkih bolesti i roditelje djece s teškoćama u razvoju upoznati s pravima, uslugama, različitim sustavima te ostalim temama za koje je iskazan interes.

image

Kako bi se što kvalitetnije i vjerodostojnije pružile informacije, edukaciju je održala stručna suradnica Marina Malenovski Negran, mag. socijalnog rada iz Centra za socijalnu skrb Zagreb, koja ima dugogodišnje iskustvo u radu s djecom s teškoćama u razvoju i njihovim roditeljima.
Predavanje je održano 27. listopad 2021. u 15:30 sati preko ZOOM platforme; trajalo je oko 45 minuta.

image

image

Predavanje je online i besplatno a dobrodošli su svi zainteresirani roditelji djece oboljele od rijetke bolesti i/ili s teškoćama u razvoju.
U ime UTIB-a predavanja su pratile voditeljica ureda Nada Bilek, projektna asistentica Monika Polančec i projektna suradnica Tea Bošnjak, bacc.oec. 

POZDRAV JESENI 2021. GODINE

Dana 15.10.2021. godine (petak) s početkom u 17.00 sati u svečanoj dvorani Hotela Central, Vatroslava Lisinskog 2, Bjelovar održana je kulturno-zabavna večer pod nazivom „Pozdrav jeseni“ u organizaciji Udruge tjelesnih invalida Bjelovar.

image

image

image

Cjelokupni program započeo je u 17.00 sati pjevačkim nastupom naše volonterke Andree Gabud koja je izvela tri pjesme. Nakon pjevačkog dijela, članice literarne radionice predstavile su svoja djela čime je i završio prezentacijski dio večeri.

image

Slijedila je pozdravna riječ dopredsjednice Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, Ljube Štefinec uz želju da sve protekne u najboljem redu te da se još koji puta proveselimo u većem broju. Na kraju, uslijedila je pozdravna riječ predsjednika Udruge Tomislava Novosela, prof. gdje se zahvalio na nastupu glazbenog i literarnog stvaralaštva, čime je istaknuo važnost provođenja aktivnosti projekata koje Udruga provodi, ali i konstantnu brigu oko epidemiološke situacije u BBŽ te o odgovornom ponašanju svih nas. Nakon pozdravne riječi domaćina slijedila je večera te zabava do 23.00 sata uz glazbeni sastav „Konopa i prijatelji“.

image

image

Stranica 1 od 45 // 1 2 3 >  Last »