Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

TISKOVNA KONFERENCIJA POVODOM OBILJEŽAVANJA EUROPSKOG TJEDNA MOBILNOSTI (16. DO 22.09.2020.)

TISKOVNA KONFERENCIJA POVODOM OBILJEŽAVANJA
EUROPSKOG TJEDNA MOBILNOSTI
(16. DO 22.09.2020.)

pod motom
„Mobilnost s nultim emisijama za sve“

Dana 23.09.2020. godine (srijeda) sa početkom u 10:00 h, u Udruzi tjelesnih invalida Bjelovar, I. Gundulića 1, održana je tiskovna konferencija povodom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti (od 16. do 22.09.2020. godine) pod motom: „Mobilnost s nultim emisijama za sve“.
Svake godine od 16. do 22. rujna, u Europi se obilježava najveći događaj posvećen održivoj urbanoj mobilnosti. Ove se godine Europski tjedan mobilnosti (ETM) obilježava pod sloganom “Mobilnost s nultim emisijama za sve”. Bilo koji grad, čak i izvan Europe, pozvan je sudjelovati u ETM-u.

image

Stoga Europski tjedan mobilnosti 2020. potiče građane i lokalne vlasti na poduzimanje koraka kako bi postigli dugoročan cilj ugljično-neutralnog kontinenta. Iako je cilj dugoročne strategije dostižan u dalekoj budućnosti, izravne mjere za smanjenje onečišćenja, emisija ugljika ili prometnih zagušenja mogu polučiti i neposredne učinke. Stoga će pokretanje dugoročnih mjera, poput promicanja bicikliranja i pješačenja, kao i javnoga prijevoza s niskim ili ugljično-neutralnim emisijama, imati vrlo pozitivne izravne učinke.

image

U svrhu promicanja Ciljeva održivog razvoja i primjene Konvencije UN o pravima osoba s invaliditetom, za kraj Europskog tjedna mobilnosti, Ujedinjeni narodi promovirali su prigodni letak s ciljem promoviranja inkluzivnih i održivih gradova i općina za osobe s invaliditetom.
Poseban naglasak treba staviti na dio letka koji govori o „Poduzimanju aktivnosti kako bi gradovi i općine postali inkluzivni i održivi za osobe s invaliditetom“.

image

Ovom prilikom potpisan je UGOVORA O PRIJEVOZU UČENIKA specijalnim kombi vozilom za školsku godinu 2020./2021. između Udruge tjelesnih invalida Bjelovar (u daljnjem tekstu: Davatelj usluge) i V. osnovne škole Bjelovar, (u daljnjem tekstu: Primatelj usluge).

Ugovor su potpisali predsjednik Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, Tomislav Novosel, prof. i ravnateljica V. osnovne škole Bjelovar, Jasmina Vuković, prof.
Naglašeno je da se ovim potpisivanjem povećava mobilnost učenika V. osnovne škole, Također, ovim potpisivanjem simbolički počinjemo kampanju prikupljanja novaca za nabavu novoga kombi vozila. 

image

Sudionici:
1. 5. osnovna škola Bjelovar – Jasmina Vuković, ravnateljica;
2. Članovi upravnih tijela – Tomislav Novosel, prof. – predsjednik, Ankica Krog, Vlado Benčak;
3. Zaposlenice UTIB-a: Nada Bilek, Tea Bošnjak;
4. Zaposlenici UIB-a: Štefica Diebalo; Kristijan Diebalo;
5. Predstavnici medija.

RIBOLOVCI UTIB-A NA 3. RIBOLOVNOM NATJECANJU – „UPIT“ OSIJEK, KOPAČEVO

Natjecanje je održano 19.09.2020. godine u Kopačevu, ribolovna voda pored Kopačeva, rubno područje izvan Parka prirode Kopački rit.

image image
Šator domaćina: osvježenje, kava i doručak                     Dobrodošlica labudova

image image
Doručak i priprema strategije ribolova                 Razgovor s kolegama iz Budakovca, Virovitica

Nakon dobrodošlice domaćina uz osvježenje i doručak, izvlačenjem brojeva natjecateljskih mjesta, natjecanje je počelo u 10:00 sati.

Trosatno natjecanje dvadesetak ribolovaca završeno je vaganjem ulovljene ribe i odlaskom na proglašenje pobjednika i ručak u Kopačevo, u ugostiteljski objekt Didin konak.

image image
Didin konak

Natjecanje je bilo pojedinačno i drugo mjesto s pripadajućim nagradama osvojio je naš član Božidar Kranjec, prvo mjesto pobjeglo mu je za težinu dvije ribice (malih kedera).

image image
Dodjela nagrade za osvojeno drugo mjesto                      Božidar „Boki“ Kranjec

Sudionicima susreta zahvalio se predsjednik UPIT-a Danijel Balažić i pozvao nas je da druženje nastavimo uz ručak i okrepu (različitih vrsta).

Slavonska gostoljubivost iskazana nam je obiljem ribljih i mesnih specijaliteta (šaran, smuđ, som i žablji kraci te jetrica sa žara, vratina, carsko meso, ćevapi i pileći ražnjići) te prilozima i salatom.

Zahvalili smo domaćinu na prekrasnom prijemu i druženju i izrazili nadu da se dogodine vidimo kod nas u Bjelovaru. 

„RAD NA DALJINU“ – OD KUĆE INSTALACIJA I POČETAK KORIŠTENJA ZOOM APLIKACIJA U UTIB-U

U petak, 11.09.2020. godine u prostorijama Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, Gundulićeva 1, Bjelovar izvršena je instalacija aplikacije ZOOM od strane informatičke tvrtke Image Enter. Aplikacija Zoom koristi se u svrhu audio ili video poziva, a može se koristiti preko različitih uređaja: mobitela, kompjutera, laptopa ili tableta. Komunikacija preko Zoom aplikacije može se odvijati sa jednom ili više osoba, a neke od mogućnosti koje aplikacija tijekom video poziva pruža su:

• dijeljenje dokumenata, fotografija i videa
• dijeljenje ekrana sa sudionicima u pozivu
• korištenje online ploče za pisanje i prezentiranje
• snimanje poziva u MP4 ili MPA formatu

image
image

S obzirom na trenutno stanje pandemije koronavirusa cilj nam je bio osposobiti sva radna računala u Udruzi pa i ona u našim domovima kako bi, u slučaju lockdowna, mogli i dalje raditi na svim poslovima koji su važni radi urednog poslovanja Udruge u administrativnom i financijskom smislu ali i zbog provedbe projektnih aktivnosti te predaja izvještaja projekata i programa. U sljedećoj fazi planiramo educirati i tehnološki pripomoći članove upravnih tijela kako bi se i sjednice, za slučaj potrebe mogle održati „na daljinu“ – od kuće!

image
image

Zaposlenici UTIB-a i zaposlenici UIB-a odradili su sastanak unutar Udruge dana 17.09.2020. godine: Tomislav Novosel,prof. – predsjednik UTIB-a; Nada Bilek, med. Sestra – voditeljica ureda/koordinatorica; Tea Bošnjak, bacc.oec. – voditeljica projektnih aktivnosti; Štefica Diebalo, oec. – tajnica UIB-a; Kristijan Diebalo, bacc.oec. – web dizajner i administrator UIB-a.

RIBOLOVCI UTIB-A NA 4. NATJECANJU U RIBOLOVU UDICOM

RIBOLOVCI UTIB-A NA 4. NATJECANJU U RIBOLOVU UDICOM NA PLOVAK ZA
OSOBE S INVALIDITETOM U VIROVITIČKO PODRAVSKOJ ŽUPANIJI

Na poziv suradničke Udruge osoba s invaliditetom Virovitica sudjelovali su na natjecanju koje se održalo u subotu, 12.09.2020., na jezeru ŠRK “Karas“ u Budakovcu s početkom u 09:00.

image

Natjecanje je bilo ekipno, sudjelovalo je šest ekipa suradničkih udruga i dvije ekipe domaćina, dakle ukupno osam takmičarskih ekipa. Naša ekipa u sastavu Antun Oremović, Božidar Kranjec i Vlado Benčak osvojila je treće mjesto; drugo mjesto osvojila je ekipa iz Daruvara koja je ulovila 150 grama više od naše ekipe.

image

Zasluženo najbolja ekipa s osvojenim prvim mjestom bila je ekipa iz Koprivnice. Njihova ribolovka, jedina takmičarka, ulovila je najviše riba.

image

Proglašenjem pobjedničkih ekipa, podjelom pehara i priznanja za sudjelovanje, natjecanje je završeno prigodnim ručkom i nadom da se vidimo na našim budućim susretima i natjecanjima.

image

LJETNI KAMP U ZADRU ZA OSI U ORGANIZACIJI HSUTI-A

Ove se godine Ljetni kamp za osobe s invaliditetom u organizaciji HSUTI-a održavao u Omladinskom hostelu u Zadru u dvije grupe, prema trogodišnjem programu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Cilj održavanja Ljetnog kampa je pružanje mogućnosti kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, razvijanja samopouzdanja i neovisnosti kao i socijalnih kontakata osoba s invaliditetom.

image

Raspored aktivnosti za vrijeme sedmodnevnog boravka i odmora u Kampu sadržavali su radionice (psihološka, edukativna o spolnosti, kreativne tehnike (vježbe na suhom i u moru, druženje uz sportske i društvene igre, glazbu i pjesmu, kupanje i turistički obilazak grada Zadra). Zadaci i ciljevi predviđeni Programom rada ostvareni su u potpunosti. Stečena su i nova poznanstva među članovima Udruga iz Daruvara, Slatine, Požege, Grubišnog Polja, Koprivnice, Virovitice, Križevaca, Zagreba i Bjelovara koji su ljetovali u prvoj grupi.

image
image
image

Stručni voditelji grupe Ljetnog kampa bili su vođa puta Tamara Mikac, radni terapeut, te djelatnici HSUTI-a Luka Keller i Tatjana Burek. Naše članove u Omladinskom hostelu u Zadru dočekala je predsjednica HSUTI-a Jozefina Kranjčec.

Iz Udruge tjelesnih invalida Bjelovaru u prvoj su grupi, od 30.08.2020. – 05.09.2020. godine, sudjelovale članice Ljiljana Mecner i Đurđa Vučetić.

ZAVRŠNA TISKOVNA KONFERENCIJA PROJEKTA „SPONA“

U petak, 04.09.2020. u „Romskoj kući“, Maglenča, s početkom u 10:00 sati održana je završna tiskovna konferencija projekta „SPONA“. Riječ je o projektu vrijednom 1.4 milijuna kuna u cijelosti financiranom europskim novcem, koji se provodio protekle dvije godine, a partneri Bjelovarsko-bilogorskoj županiji kao nositelju projekta bili su Udruga invalida Bjelovar, Udruga osoba s invaliditetom Daruvar, Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva i Udruga Lovari – Romska kuća.

image

Projektom je bilo obuhvaćeno 100 dugotrajno nezaposlenih osoba, među kojima su bili i pripadnici romske nacionalne manjine te osobe s invaliditetom.
Na radionicama, koje su se odvijale u pet gradova naše županije, sudionicima su bile ponuđene teme poput vještina traženja posla, motivacije i komunikacijskih vještina i to kako bi dugotrajno nezaposleni imali veću motivaciju aktivno tražiti posao te se bolje predstaviti poslodavcima.
U Bjelovaru i Daruvaru polaznici su mogli pohađati edukacije za njegovatelj/icu starijih i nemoćnih, njemački i engleski jezik, program osposobljavanja za poslove knjigovođe, cvjećar/ka-aranžer/ka, osnove manikure i web dizajn, a nakon završetka edukacije uvjerenja je dobilo 55 dugotrajno nezaposlenih osoba.

image

Pet članova UTIB-a uspješno je završilo tečajeve: a) Web dizajner: Marko Kašnik, Dalibor Grubač, Marko Mišić i Karla Polančec; b) Njemački jezik: Zoran Dlaka.

image

Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs naglasio je: „Bjelovarsko-bilogorska županija treća je po povlačenju sredstava. Imamo stotinjak projekata koje provodimo, ali ja bih rekao da oni programi koji su vezani uz naše sugrađane su možda i najbitniji, neovisno o vrijednosti. Kada govorimo baš o „Sponi“, istaknuo bih veliki broj partnera koji su s nama sudjelovali u projektu, ali i veliki broj polaznika. Veseli me da je program bio uspješan i dobro proveden u pet naših gradova, da je veliki broj ljudi dobio nova znanja koja im omogućuju javljanja na natječaje i nadamo se da će kroz ovakve programe i dobiti posao“.
U ime Udruge invalida Bjelovar prisutnima se obratio član upravnih tijela Vlado Benčak: „Hvala Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i gospodinu županu što smo uključeni u provedbu ovog programa kroz koji je 5 naših članova dobilo stručna znanja koja će im pomoći da se zaposle ili da zadrže postojeća radna mjesta“.
Na kraju, župan Damir Bajs, svim polaznicima uručio je uvjerenja o osposobljavanju.

image

U ime Udruge tjelesnih invalida Bjelovar na tiskovnoj konferenciji prisustvovale su Štefica Diebalo, tajnica UIB-a, Nada Bilek, voditeljica ureda/koordinatorica i Tea Bošnjak, bacc. oec. voditeljica projektnih aktivnosti.

image

ZAPOSLENICE UTIB-A NA SEMINARU „VODITELJ UREDA S NAGLASKOM NA RAČUNOVODSTVENU ADMINISTRACIJU“

U četvrtak, 03.09.2020. godine od 9:00 do 16:00 u Hotelu Westin, Izidora Kršnjavog 1, Zagreb, u organizaciji tvrtke Mapa znanja d.o.o. održan je seminar „Voditelj ureda s naglaskom na računovodstvenu administraciju“.

image

Voditeljica seminara: Ivana Radoš; Predavačica: Maja Milas

Svrha ovog seminara/radionice bila je naučiti i osposobiti polaznike za učinkovito vođenje ureda i uredskog poslovanja, upoznati ih s poslovnim dopisima, fakturama, pohranom dokumentacije, ispunjavanjem putnih naloga…

Program seminara:
• Propisi i čuvanje dokumenata u uredskom poslovanju
• Osnove trgovačkog prava – fokus na vrste trgovačkih društva
• Trgovački ugovori
• Računovodstveni izvještaji – bilanca, račun dobiti i gubitka i dr.
• Knjigovodstvene i poslovne isprave – URA, IRA, izvodi i dr.
• Putni nalozi – ispunjavanje na praktičnim primjerima
• Loko vožnja
• Ugovori o djelu, autorski ugovor
• Ispunjavanje i plaćanje računa za studentski servis
• Komunikacija s knjigovodstvenim servisom – rokovi i način dostave podataka
• Vođenje evidencije radnog vremena
• Upravljanje sustavom vođenja uredskih registara
• On line pohrane dokumenata
• GDPR u uredskom poslovanju

image

Seminar je namijenjen svima koji su uključeni u vođenje ureda i organizaciju uredskog poslovanja, tajnicama, računovođama i poslovnim administratorima te svim zainteresiranim osobama koje žele naučiti praktične računovodstveno administratorske poslove koji se svakodnevno pojavljuju u uredskom poslovanju.
U ime Udruge tjelesnih invalida Bjelovar na seminaru su sudjelovale Nada Bilek, voditeljica ureda/koordinatorica i Tea Bošnjak, bacc.oec. voditeljica projektnih aktivnosti.

SEMINAR: SPECIFIČNOSTI OBRAČUNA PLAĆE U VRIJEME POSEBNIH OKOLNOSTI

U četvrtak, 27.08.2020. od 9:00 do 14:00 sati u Hotelu International, Miramarska 24, Zagreb održan je seminar „Specifičnosti obračuna plaće u vrijeme posebnih okolnosti“ – pravni i računovodstveni dio.

image

Predavači:
• Tajana Zlabnik, dipl. iur., odvjetnica
• Tajana Kramar Šandl, univ. spec. oec., ovlašteni revizor i računovođa

Učestale zakonske promjene porezne i druge regulative vezane uz obračun plaća, naknada plaće i drugog dohotka traže kontinuiranu edukaciju zaduženih za kadrovsku evidenciju i obračun plaće.

image

image

Seminar je održan prema epidemiološkim mjerama: za sve sudionike osigurane su maske, obavezna dezinfekcija ruku i propisani razmak od 1,5 metra između polaznika. Broj polaznika ne prelazi maksimalni broj koji zadovoljava mjere fizičke udaljenosti.

image

Seminar je namijenjen referentima i specijalistima za obračun plaće i naknade plaće, voditeljima računovodstva, voditeljima ljudskih potencijala, pravnicima koji se bave radnim pravom, poduzetnicima i vlasnicima poduzeća, direktorima pojedinih odjela i menadžerima te svim zainteresiranim osobama koje sudjeluju u procesima obračunavanja dohotka, vođenja kadrovske administracije te žele naučiti i razumjeti sve procese koji se isprepliću u ovom složenom području.
U ime Udruge tjelesnih invalida Bjelovar na seminaru su sudjelovali predsjednik Tomislav Novosel, prof. i Nada Bilek, voditeljica ureda/koordinatorica.

RIBOLOVCI UTIB-A NA NATJECANJU U KRAPINSKO-ZAGORSKOJ ŽUPANIJI

Na poziv suradničke Udruge osoba s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije, ribolovci UTIB-a Antun Oremović, vođa ekipe, Zdenka Šorša i Josip Cimerman te vozač kombija Dražen Horvat sudjelovali su 29.08.2020.g. na XVI. ribolovnom natjecanju osoba s invaliditetom, te ujedno VI.memorijalu “Davor Brlić”. Natjecanje se odvijalo u lovu ribe udicom na plovak u Zlataru, na ribnjacima u Vinipotoku.

image

Ribolovka našeg Kluba Šorša Zdenka iskazala se kao uspješna natjecateljica te je u svom sektoru osvojila zavidno 2. mjesto; čestitamo na postignutom rezultatu.
Ugodno druženje s podjelom medalja osvajačima završeno je bogatim ručkom i druženjem na kojemu su naši takmičari zahvalili.

POTPISIVANJE UGOVORA – GRAD BJELOVAR – JEDNOKRATNA

Sukladno Javnom pozivu za podnošenje prijava za dodjelu jednokratnih financijskih potpora Udrugama Grada Bjelovara, dana 11.08.2020. (utorak) u 11.30 sati u prostorijama Gradske Uprave Grada Bjelovara, Trg Eugena Kvaternika 2, potpisan je ugovor između Grada Bjelovara i Udruge tjelesnih invalida Bjelovar pod nazivom „Financijska potpora za redovan rad udruge“ u svrhu jačanja kapaciteta udruge.

image

Projektom želimo doprinijeti borbi protiv socijalne isključenosti na području Grada Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije i Republike Hrvatske. U dugoročnom razdoblju, projekt će utjecati na smanjenje stigmatizacije starijih osoba s tjelesnim invaliditetom te će ojačati njihov položaj unutar obitelji zajednice.
Opći cilj projekta je povećati kvalitetu života OSI s ciljem njihovog zadržavanja u vlastitom domu.

image

Ugovor je u ime Udruge tjelesnih invalida Bjelovar potpisao predsjednik Tomislav Novosel, a u ime Grada Bjelovara zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec.
Potpisivanju Ugovora prisustvovale su voditeljica ureda Nada Bilek, voditeljica projektnih aktivnosti Tea Bošnjak te referentica za poslove odgoja i obrazovanja Grada Bjelovara gđa. Sanja Zdunić.

INFORMATIVNA RADIONICA U OKVIRU POZIVA „RAZVOJ USLUGE OSOBNIH ASISTENCIJA ZA OSOBE S INVALIDITETOM

INFORMATIVNA RADIONICA U OKVIRU POZIVA „RAZVOJ USLUGE OSOBNIH
ASISTENCIJA ZA OSOBE S INVALIDITETOM – FAZA III“

Dana 30. srpnja 2020. s početkom u 10 sati, Ministarstvo rada, mirovnoga sustava, obitelji i socijalne politike održalo je on-line informativne radionice u okviru Poziva „Razvoj usluge osobne ustanove za osobe s invaliditetom – faza III“.

image

Cilj informativnih radionica je pružiti informacije o ciljevima i prihvatljivim aktivnostima Poziva, a usmjerena je na predstavnike potencijalnih prijavitelja i partnera.

Opći cilj Poziva je jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz osiguravanje pružanja i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije. Nadalje, operacija pridonosi razvoju socijalnih usluga u zajednici, sprječava institucionalizaciju korisnika usluga te promiče pomirenje poslovnog i obiteljskog života omogućavajući osobama s najtežom vrstom i stupnjem tjelesnih oštećenja, osobama s intelektualnim i mentalnim oštećenjima što samostalniji život i veću uključenost u zajednicu.

image
image

Poziv se financira u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., Prioritetne osi 2 Socijalno uključivanje, investicijskog prioriteta 9.iv Poboljšanje pristupa pristupačnim, održivim i visokokvalitetnim uslugama, uključujući usluge zdravstvene skrbi i socijalne usluge od općeg interesa te specifičnog cilja 9.iv.2 Poboljšanje pristupa visokokvalitetnim socijalnim uslugama, uključujući podršku procesu deinstitucionalizacije.

U ime Udruge tjelesnih invalida Bjelovar na Informativnoj radionici sudjelovale su Nada Bilek, voditeljica ureda/koordinatorica i Tea Bošnjak, voditeljica projektnih aktivnosti.

POTPISIVANJE UGOVORA – GRAD BJELOVAR

Sukladno Javnom pozivu za podnošenje prijava za dodjelu jednogodišnjih financijskih potpora Udrugama Grada Bjelovara, dana 24.07.2020. (petak) u 10.00 sati u prostorijama Gradske Uprave Grada Bjelovara, Trg Eugena Kvaternika 2, potpisan je ugovor između Grada Bjelovara i Udruge tjelesnih invalida Bjelovar pod nazivom „Povećanje samostalnosti osoba s tjelesnim invaliditetom“ u svrhu unapređenja kvalitete života osoba s invaliditetom.

Projektom će se povećati samostalnost osoba s tjelesnim invaliditetom u provođenju aktivnosti dnevnog života i produktivnosti, (re)integrirati u zajednicu, smanjiti ovisnost o tuđoj pomoći razvijajući postojeće mogućnosti te učeći i stječući nove sposobnosti.

image

image

Opći cilj projekta je doprinijeti poboljšanju uvjeta pružanja socijalnih i obrazovnih usluga osobama s invaliditetom.
U ime Udruge tjelesnih invalida Bjelovar Ugovor je potpisala potpredsjednica, gđa. Ljuba Štefinec; na potpisivanju prisustvovala je voditeljica projektnih aktivnosti gđa. Tea Bošnjak, bacc.oec.

SVEČANA PODJELA UVJERENJA TISKOVNA KONFERENCIJA

Dana 17.07.2020. godine (petak) u 10,00 sati u prostorijama Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, I. Gundulića 1, održana je tiskovna konferencija povodom završetka tečaja engleskog jezika (početni A1 i napredni A2 stupanj) u okviru provedbe treće godine trogodišnjeg programa (2017. do 2020.) ,,Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge”, usmjerenog prevenciji institucionalizacije i povećanju socijalnog uključivanja korisnika, financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

image
image

Tema:
1. Osvrt na ciljeve i postignute rezultate u trećoj godini provedbe;
2. Svečana podjela uvjerenja.

U uvodnom djelu tiskovne konferencije, predsjednik Tomislav Novosel, prof. osvrnuo se na sve postignute rezultate i ciljeve tijekom provedbe treće godine programa usmjerene prema edukaciji članova i zaposlenika Udruge tjelesnih invalida Bjelovar na računalno-mrežnoj osnovi i engleskom jeziku.

Jasmina Damjanović, profesorica i voditeljica aktivnosti, zahvalila se Udruzi tjelesnih invalida na ponovno ukazanom povjerenju za provedbu tečaja engleskog jezika u dosta kriznom i rizičnom periodu, te ponajviše svima koji su polazili tečaj engleskog jezika, te time stekli nova znanja, komunikacijske vještine, proširili prijateljstva i stvorili nova.

image
image

Zatim je uslijedila svečana dodjela Uvjerenja polaznicima tečaja engleskog jezika u sljedećim razinama: A1, A2 i B1.

Kao znak zahvale, truda i upornosti, polaznica tečaja Dragica Galović, u ime svih polaznika, uručila je poklon Jasmini te zaželjela ugodan odmor i da se što prije vidimo u nadogradnji postojećeg znanja i vještina u engleskom jeziku.

image
image

Sudionici:
1. Predstavnici partnera;
2. Predstavnici korisnika – Dragica Galović, Tea Bošnjak, Zlata Hlupić, Katarina Pospišil, Snježana Marić, Đurđa Vučetić, Anđelko Petričević, Đurđica Crkvenac, Milkica Basta;
3. Članovi upravnih tijela i zaposlenici udruge – Tomislav Novosel, prof., Vlado Benčak, Ankica Krog, Tea Bošnjak, Štefica Diebalo;
4. Sredstva javnoga priopćavanja – Alfa radio, Radio Terezija.

SPORTAŠI I RIBOLOVCI UTIB-A NA NATJECANJU „KUP MIŠKO“ U VELIKOM KORENOVU

Na poziv UHDDR Veliko Korenovo, 05.08.2020. sportaši i ribolovci UTIB-a sudjelovali su na već tradicionalnom memorijalnom „Kupu Miško“ u visećoj kuglani i lovu ribe udicom na plovak.
Po poželjnom vremenu za sport i ribolov Susret i takmičenje započeto je pozdravnom riječi domaćina koji je sudionicima čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan branitelja. Odana je počast poginulim, nestalim i preminulim braniteljima i prvom predsjedniku RH Dr. Franji Tuđmanu.

image
image

U sportskim disciplinama – u visećoj kuglani, Udrugu tjelesnih invalida Bjelovar predstavljala su četiri natjecatelja: Stjepan Rosandić je osvojio prvo mjesto u visećoj kuglani kao najbolji pojedinac, dok je ekipa Udruge osvojila drugo mjesto.

image

image

UTIB su na takmičenju ribolovaca predstavljali Božidar Kranjec – Boki koji je osvojio drugo mjesto u sektoru B, osvojivši srebrnu medalju.

image

Drugi predstavnik naše udruge, voditelj kluba ribolovaca UTIB-a Vlado Benčak takmičio se u sektoru A ali ribička sreća ga je ovaj puta zaobišla, nije ulovio ni jednu ribu.
Susret i takmičenje završeno je prigodnim ručkom. Zahvalivši se domaćinu na druženju sportaši i ribolovci UTIB-a, puni dojmova i pomalo umorni, vratili su se kući. 

SKUPŠTINA LOKALNOG PARTNERSTVA ZA ZAPOŠLJAVANJE BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Dana 10.07.2020. godine (petak) u 10:00 sati u prostorijama Bjelovarsko-bilogorske županije, Velika vijećnica, A. Starčevića 8, Bjelovar održana je Skupština Lokalnog partnerstva za zapošljavanje BBŽ.

Dnevni red:
1. Prijedlog i izbor predsjednika, zamjenika predsjednika, članova upravnog odbora i tajništva Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Bjelovarsko-bilogorske županije.
2. Rasprava o budućim aktivnostima i projektima u sklopu Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Bjelovarsko-bilogorske županije
3. Predstavljanje projekta „Korak bliže zaposlenju“
4. Razno.

image

Gđa. Tanja Herceg predstavila je projekt „Korak bliže zaposlenju“ :
Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Bjelovar i Hrvatskom obrtničkom komorom – Obrtničkom komorom Bjelovarsko-bilogorske županije.

Opći cilj projekta je poticanje poduzetničke kulture u društvu radi rasta i razvoja poduzetništva i obrtništva te povećanje stope samozapošljavanja i zapošljavanja. Projekt je nastavak ranije provedena dva projekta: “Improving capacities od Local partnership for employment” i “Improving capacities of Local partnership for employment STEP 2”.

Kroz projekt predviđeno je provesti osposobljavanje/usavršavanje za nezaposlene pripadnike ranjivih skupina i to osposobljavanje za poslove samostalnog knjigovođe, osposobljavanje za poslove montera suhe gradnje, usavršavanje za poslove operatera CNC tokarilicom i CNC glodalicom, usavršavanje za AutoCAD specijalista i usavršavanje za računalnog operatera.

Također, jedna od projektnih aktivnosti su edukacije za nezaposlene osobe u svrhu promocije i jačanje svijesti o poduzetništvu:"Uvjeti za otvaranje i vođenje obrta” i “Uvjeti za otvaranje i vođenje poduzeća”. Kroz projekt je predviđeno i dodjeljivanje potpora za samozapošljavanje dodjelom potpora male vrijednosti.“

image

image

Udrugu su na Skupštini zastupali voditeljica projektnih aktivnosti UTIB-a, Tea Bošnjak, bacc. oec. i predsjednik Tomislav Novosel, prof.

Više o LPZ: http://lpz-bbz.com.hr/

Stranica 1 od 39 // 1 2 3 >  Last »