Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

ZAPOČELA RADIONICA FOTO DESIGNA ZA ČLANOVE UTIB-A

Jedna od novih aktivnosti udruge je tečaj fotografije i fotodizajna koje vodi prof. Miroslav Brletić, inače umirovljeni profesor likovne kulture.

image

Okvirne teme radionice su fotografija, obrada fotografije i dizajn. U to će se unijeti ponešto photoshopa, tipografije, odnosno jedan mali tečaj snalaženja u najsuvremenijim programima oko toga da konačni fotografički produkt bude što kultiviraniji, a samim time i upotrebljiviji. Cilj je, a i želja da u dogledno vrijeme pojedincima to postane zanimacija ili možda čak novi posao, čime bi se unaprijedilo zapošljavanje osoba s invaliditetom.
Na radionici se počelo s osnovnim stvarima, osnovama fotografije, sama tehnologija fotoaparata, osobito u duhu današnje suvremene digitalne fotografije koju stavljamo u prvi plan i zatim, nakon tog teoretski dio koji će biti popraćen mnoštvom fotografija i slideova sa kojim će se pokušati prijeći na praktičan rad na način da će polaznici snimati. Plan je svaku od tih fotografija razraditi na način kako će se učiti u teoretskom dijelu. Potom će se te novosnimljene fotografije podvrgnuti tom kriteriju i steći rutinu oko toga što je dobra fotografija, a što je malo skromnija.

image

Radionice se održavaju svake srijede u 12:00 sati u prostorijama Udruge.
Polaznici radionice su Tomislav Novosel, Nada Bilek, Vlado Benčak, Monika Polančec, Tea Bošnjak, Marieta Magdić, Snježana Marić, Višnja Jeličić, Nada Jurković i Karla Polančec.

Stranica 1 od 1 //