Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

UTIB NA ONLINE IZVANREDNOJ SJEDNICI SKUPŠTINE SOIH-A

Koja je održana 20. listopada 2023. s početkom u 10.00 sati o temi “Debata o smjernicama za unaprjeđenje politika invaliditeta u okviru projekta Platforma 50+”.
Sjednicu je vodila predsjednica Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske - SOIH Marica Mirić, dipl. ing.

image

Naglasila je da se Projekt provodi u okviru tematskog područja „Poboljšanje kvalitete življenja osoba s invaliditetom”, a ciljevi su: ojačati društveni utjecaj organizacija osoba s invaliditetom u zaštiti prava i poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom u RH; ojačati partnerstvo i suradnju između organizacija osoba s invaliditetom, akademske zajednice i javnog sektora, te ojačati kapacitete organizacija osoba s invaliditetom za povećanje utjecaja na proces donošenja odluka te praćenje i izradu javnih politika od važnosti za osobe s invaliditetom.

image

Gosp. V. Benčak naglasio je: UTIB ulaže napore da kroz provedbu projekata i ostale inicijative, u skladu s KUN o POSI, poveća pristupačnost na javnim površinama, u prometu, kod davatelja usluga, sanitarnim čvorovima, bazenima, hotelima i turističkim destinacijama i javnim plažama.

Na kraju, predsjednica SOIH-a Marica Mirić zaključila je sjednicu sa napomenom da će se o navedenoj temi ubrzo održati simpozij.

Stranica 1 od 1 //