Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

SVEČANA INAUGURACIJA NOVOG KOMBI VOZILA S PODIZNOM RAMPOM UDRUGE TJELESNIH INVALIDA BJELOVAR

Dana 25.04.2024. godine (četvrtak) ispred Hotela Art`earia, V. Lisinskog 2, s početkom u 9:20 sati počela je svečana inauguracija novog kombi vozila s podiznom rampom u vlasništvu Udruge tjelesnih invalida Bjelovar. Za vozilo ukupne vrijednosti nešto više od 60 tisuća eura, kako je prilikom primopredaje vozila istaknuo predsjednik Udruge Tomislav Novosel, najveće donacije Udruga je dobila od Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Bjelovara koji su isplatili iznose svaki nešto više od 13.000,00€ i Zagrebačka banka, 6 .600,00€.
Više o svemu na:

https://utib.hr/i-mi-i-vi-za-kombi-svi

image

Cilj akcije „I MI I VI – ZA KOMBI SVI“ pokrenute prije dvije godine bio je poboljšati mobilnost odraslih osoba i djece s tjelesnim invaliditetom, omogućiti obilazak nepokretnih i slabo pokretnih članova radi pružanja savjeta i osobne pomoći; osigurati prijevoz osoba s tjelesnim invaliditetom do liječnika i bolnice te do institucija koje pružaju javne usluge, osigurati prijevoz djece s tjelesnim invaliditetom do škole i natrag, osigurati prijevoz osoba s tjelesnim invaliditetom na sportska natjecanja, izlete i susrete.

image

image

Predsjednik Udruge Novosel također ističe – Naša Udruga broji 1000 članova od kojih njih više od 400 ima potrebu za ovim vozilom. Naime, za njih vozila javnog prijevoza nisu pristupačna i novo kombi vozilo će im umnogome pomoći i olakšati normalno funkcioniranje u svakodnevnim aktivnostima. Vozilo će nesporno značajno povećati mobilnost osoba s tjelesnim invaliditetom.

image

Treba napomenuti da su, pored Bjelovarsko-bilogorske županije, Grada Bjelovara i Zagrebačke banke, kao najvećih donatora, prisutni i mali donatori na lokalnoj razini, poduzetnici, privatne osobe te ostali donatori.

– Plan je bio da vozilo procijenjeno na 400 tisuća kuna nabavimo uz pomoć Županije koja bi dala 100 tisuća kuna, Grad Bjelovar još 100 tisuća kuna, drugih gradova i općina 100 tisuća te još 100 tisuća od sponzora i donacija. Na koncu su Županija i Bjelovar dali svoje, treći je najveći financijer ZABA s 50 tisuća kuna, dok neke općine nisu dale niti centa kao primjerice Štefanje; nadam se da će se uključiti jer nam još fali 15 tisuća eura obzirom da je vozilo na koncu stajalo 60 tisuća eura – kazao je Tomislav Novosel, predsjednik Udruge tjelesnih invalida Bjelovar.

Župan BBŽ Marko Marušić izrazio zadovoljstvo zbog uspješno provedene akcije:
– Mi kao Bjelovarsko-bilogorska županija smo se uključili u ovu hvale vrijednu akciju kupnje novog kombi vozila s podiznom rampom koje je itekako bilo potrebno članovima Udruge i siguran sam da će se ono koristiti na najbolji način kako bi osobama s invaliditetom pomogla u svakodnevnom životu i obavljanju raznih aktivnosti. Želim vam svima puno sigurnih kilometara i mi ćemo se kao Županija i dalje uključivati u ovakve i slične hvale vrijedne akcije kako bi pomogli našim sugrađanima osobama s invaliditetom – kazao je župan Marušić dodajući da je Županiju u tu svrhu nedavno raspisala i poseban Javni poziv na koji se mogu javiti sve udruge vezane za osobe s invaliditetom.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak također je pozdravio akciju i zahvalio svima koji su u njoj sudjelovali te najavio da će Grad Bjelovar i dalje podržavati ovakve i slične akcije.

image

image

image

image

Sudionici:
1. Bjelovarsko-bilogorska županija – župan Marko Marušić;
2. Bjelovarsko-bilogorska županija – Andrea Bengez, pročelnica UO za zdravstvo, demografiju i mlade;
3. Grad Bjelovar – gradonačelnik Dario Hrebak;
4. Euroherc osiguranje – Dominik Trnski, direktor;
5. Auto kuća Kržak – Boris Blum, voditelj;
6. Tvrtka „Multipartner“, Kukuljanovo, Rijeka, nadogradnja – stručni suradnik Nevio Klarić;
7. Udruga tjelesnih invalida Bjelovar – Tomislav Novosel, prof., predsjednik Udruge;
8. Udruga tjelesnih invalida Bjelovar – Vlado Benčak, dopredsjednik Udruge
9. Udruga gluhih i nagluhih Bjelovar – Stevo Filipović, predsjednik Udruge i predsjednik UIB;
10. Udruga osoba s intelektualnim teškoćama – Edita Bohaček, predsjednica;
11. Članovi upravnih tijela UTIB – Antun Oremović, Antun Majurec, Ankica Krog, Draga Uremović, Josip Slivar;
12. Zaposlenici UTIB – Nada Bilek, Monika Kezić, Tea Bošnjak, Dražen Horvat;
13. Tajnica UIB – Štefica Diebalo;
14. Korisnici i asistenti – Ana Babec, Branka Friml, Adriana Krog, Katarina Pospišil, Božica Pečar, Damir Glavak, Anka Mamić, Radmila Lang;
15. Članovi Udruge – Višnja Jeličić, Milan Rakovčan, Zdenko Kulej, Marica Uremović.

Stranica 1 od 1 //