Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

Potpisivanje ugovora o najmu izložbeno-prodajnog prostora

Potpisivanje ugovora o najmu izložbeno-prodajnog prostora

U nastavku suradnje u zapošljavanju osoba s invaliditetom s područja Grada i okolice, između grad Bjelovar, Udruge tjelesnih invalida Bjelovar te radionice Suvenir Arbor Vitae d.o.o. iz Sirača, u utorak, 17.07.2012. u maloj vijećnici grada Bjelovara, potpisan je ugovor o najmu izložbeno-prodajnoga prostora u prizemlju zgrade gradske uprave. Ugovor je s Antunom Korušecom, bjelovarskim gradonačelnikom, potpisala direktorica zaštitne radionice, Marina Župan. 
Prema riječima predsjednika Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, Tomislava Novosela, u prvome koraku zaposlit će se dvije osobe koje će raditi u trgovini i marketingu. Prije zaposlenja, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ) te stručnim osobama udruge, obavit će se snimanje potreba radnoga mjesta, snimanje preostalih radnih potencijala kandidata, doedukacija i prilagodba radnih mjesta prema potrebama izabranih zaposlenika i na kraju, zapošljavanje!

Potpisivanje ugovora o najmu izložbeno-prodajnog prostora

Uz podršku Fonda za zapošljavanje i rehabilitaciju OSI, u planu je osnivanje radionice za doradu programa iz Sirača te za nove usluge i proizvode koji mogu naći kupce na tržištu.

Potpisivanje ugovora o najmu izložbeno-prodajnog prostora

Marina Župan
, direktorica zaštitne ustanove Suvenir Arbor naglasila je da Ustanova postoji već 40 godina te da zapošljava 58 radnika od čega su 60 posto osobe s invaliditetom. Proizvodi se drvena galanterija koja se po narudžbi izvozi u Francusku i dječji krevetići koje naručuje jedna velika tvrtka u Hrvatskoj. Izrazila je zadovoljstvo što se, pored dvije trgovine u Daruvaru, otvara ovaj izložbeno-prodajni prostor u Bjelovaru.

Ratko Kovačić
, predsjednik Nadzornoga odbora Suvenira Arbor naglasio je: „Proizvodi su vrlo kvalitetni i izvoze se u Francusku, a sada se došlo do inicijative za dodatno poslovanje i trgovanje s jakom udrugom invalida iz Bjelovara. Zahvalni smo Gradu Bjelovaru na atraktivnom poslovnom prostoru koji je osigurao pod povoljnim uvjetima. Upornošću svih sudionika ova se zaštitna radionica probila u klasičnoj tržišnoj utakmici usprkos poplavi jeftine robe iz drugih zemalja“.

Potpisivanje ugovora o najmu izložbeno-prodajnog prostora

Na kraju je, predajom ključeva i potpisivanjem primopredajnoga zapisnika izvršena primopredaja budućega izložbeno-prodajnoga prostora.

Stranica 1 od 1 //