Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

NACIONALNI DAN OSOBA S CEREBRALNOM PARALIZOM

Okrugli stol „Inkluzivno obrazovanje djece s cerebralnom paralizom”

ZAGREB (Dvorana Mjesnog odbora Malešnica) – 06. 05. 2013.

U organizaciji Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize, 06. 05. 2013. godine u Zagrebu, Dvorana mjesnog odbora Malešnica, Ivane Brlić Mažuranić 18, održan je Okrugli stol pod nazivom „Inkluzivno obrazovanje djece s cerebralnom paralizom”.


NACIONALNI DAN OSOBA S CEREBRALNOM PARALIZOM


Ujedno je svečanim rezanjem vrpce, u kojem je sudjelovala potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih, gđa Milanka Opačić, otvoren novi prostor Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize u ulici Marina Tartaglie 2.


NACIONALNI DAN OSOBA S CEREBRALNOM PARALIZOM


Cilj Okrugloga stola bio je razmijeniti iskustva i dobru praksu u provedbi projekata asistencije u nastavi učenicima s teškoćama te sinergičnim djelovanjem udruga i predstavnika Ministarstava i Agencije za odgoj i obrazovanje pronaći rješenja za nastavak tog hvalevrijednoga projekta.

Teme:
- „Integracija djece s cerebralnom paralizom u redovni obrazovni program” - Ivan Vujec, prof. def, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice

- „Osnovni preduvjeti omogućavanja inkluzivnog obrazovanja” - Vladimira Brezak, prof, Agencija za odgoj i obrazovanje

- „Provedba projekta asistencije u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju - prikaz iskustva” – Zvjezdana Bogdanović, prof. def, Ministarstvo socijalne politike i mladih

- „Inkluzija djece s teškoćama u razvoju: Možemo li bolje? ” - Olivia Prodan Ravlić, dipl. sociolog, Udruga osoba s invaliditetom “Sunce”, Makarska

- „Pomoćnik u nastavi učenicima s tjelesnim invaliditetom u Gradu Bjelovaru i Bjelovarsko- bilogorskoj županiji - iskustva i problemi” - Tomislav Novosel, prof. i Nikolina Posuda, bacc. therap. occup, Udruga tjelesnih invalida Bjelovar

- Osobno iskustvo - Marko Mađer, korisnik asistencije u nastavi

- „Sudbina djece s teškoćama u razvoju u obrazovnom sustavu” - Tomislav Velić, Udruga osoba s invaliditetom “Bubamara”, Vinkovci.


NACIONALNI DAN OSOBA S CEREBRALNOM PARALIZOM


Zaključci:
- svim učenicima koji su imali asistenta u nastavi u školskoj godini 2012/2013, ista usluga bit će osigurana i u školskoj godini 2013/2014. (Ministarstvo socijalne politike i mladih ili Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa)
- nastavak trogodišnjih programa prioritetno će se osigurati udrugama koje provode programe dnevnih boravaka za osobe s teškoćama.
Sudionici Okrugloga stola bili su predstavnici udruga koje imaju iskustva u području asistencije u nastavi učenicima s teškoćama, predstavnica Ministarstva socijalne politike i mladih i predstavnica Agencije za odgoj i obrazovanje. Udrugu tjelesnih invalida Bjelovar predstavljali su Tomislav Novosel, prof. i Nikolina Posuda, bacc. therap. occcup.

Stranica 1 od 1 //