Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

MARIETA MAGDIĆ OSVOJILA TRI ZLATNE MEDALJE ZA BJELOVAR I HRVATSKU U PARASTOLNOM TENISU U ČEŠKOJ

Marieta Magdić, mlada sportašica iz bjelovarskog Kulturno – sportskog KUL PONG kluba, puna elana, snage i volje, otputovala je u Češku, 21. lipnja 2022. godine kako bi na Međunarodnom natjecanju mladih Emil Open, odnosno 11. Europskim igrama mladih osoba s invaliditetom i poteškoćama branila boje svoga kluba i ostvarila svoj san.

image

Marieta je osoba s 90-postotnim invaliditetom, uporna 20-godišnjakinja iz Ivanske nedaleko od Bjelovara koja je prije dvije godine u Splitu osvojila naslov državne prvakinje u parastolnom tenisu. U češki grad Brno otputovala je u pratnji svog trenera Marinka Bana te volonterke i članice kluba, Monike Đuričić, sa kojom je i odigrala zadnju igru.
Trener Marinko Ban poručio je – Sav rad i trud koji smo uložili, sve suze i znoj su se isplatili!

image

image

Svoj rad i trud uspjela je okruniti i s čak tri zlatne medalje u Češkoj na kojoj je uz Hrvatsku nastupilo još 15 zemalja. Prvu zlatnu medalju osvojila je u ženskoj kategoriji (bez obzira na kategoriju invaliditeta), drugim zlatom okitila se u kategoriji “OPEN” u kojoj se natječu svi natjecatelji stolnog tenisa u Brnu bez obzira na spol i stupanj invaliditeta, dok je treće zlato osvojeno u natjecanju parova (MIX) za koje u propozicijama stoji uvjet da za stolom svoju zemlju predstavljaju osoba s invaliditetom i volonter.

image

Postoji jedna zanimljiva činjenica, a to je da Marieta i njezina volonterka Monika Đuričić još nikad nisu igrale u paru, no ovog puta su prihvatile izazov i osvojile prvo mjesto. Dvije prijateljice možda nisu ni sanjale da će se kući vratiti s čak tri zlatne medalje, a to je možda i povijesni rekord za Bjelovar.

image

Možemo sa sigurnošću reći da je Marieta ispunila svoj san, ali da tu neće stati što i dolikuje jednoj mladoj i razboritoj sportašici. Marieta je doputovala 26. lipnja 2022. iz Češke, gdje ju je, u njezinoj rodnoj Ivanskoj, dočekala njena obitelj, prijatelji, susjedi i svi oni koji su je pratili putem društvenih mreža i lokalnih medija.

image

Draga Marieta, predsjednik i djelatnici Udruge tjelesnih invalida Bjelovar čestitaju ti od sveg srca! Vjerujemo kako je ovo samo jedna stepenica više i nadamo se još pokojem zlatu uz onu prigodnu „samo nebo ti je granica“!

Stranica 1 od 1 //