Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

IZLET U ZAGREB

MUZEJ GRADA ZAGREBA I ADVENT U ZAGREBU

U Zagreb je dio ekipe iz Bjelovara krenuo oko 11:30h. Pri dolasku smo ispred trgovačkog centra pokupili Adrianu, koja je već bila u Zagrebu i uputili se prema domu na Savi gdje nas je čekala Anita ispred svog paviljona. Napokon smo svi bili na okupu i krenuli smo prema Gornjem gradu i Muzeju Grada Zagreba gdje nas su dočekali djelatnici muzeja i naša vodička Ivana.

image

image

image

U muzeju smo pogledali povijest Grada Zagreba od samih početaka do danas. Muzej se nalazi na arheološkom lokalitetu. Ispod njega se nalaze ostaci Gradeca od prapovijesti do danas. Kroz muzej se, uz stalni postav, isprepliće i tema potresa. Na samom početku imamo ostatke pozlaćene kupole zagrebačke katedrale koja je stradala u potresu, a u ostatku imamo i zvučne efekte koji podsjećaju na zvukove prilikom potresa i upute što učiniti u slučaju potresa. Stalni postav muzeja sastoji se od više 4 500 izložbenih predmeta. Imali smo priliku pozvoniti na starim crkvenim zvonima. Najzanimljivija je bila soba s glazbenim automatima i zbirka stare ambalaže dr. Ante Rodina. Vodička Ivana nam je pokazala kako automati rade iako su neki stariji od 200 godina. Poslije obilaska muzeja prošetali smo se kroz Kamenita vrata do Trga blizu kojeg smo našli mjesto za večeru i odmor. Nakon večere nastavili smo prema trgu koji je nažalost djelomično raskićen zbog dočeka naših Vatrenih, ali nismo propustili priliku da napravimo selfie ispod bora. Na kraju smo obišli Zrinjevac, slikali se s Djedom Božićnjakom i popili kuhano vino kao što je običaj na adventu.

image

Prije povratka u Bjelovar Anitu smo vratili u dom na Savi i puni dojmova vratili se kući. Hvala ekipi na odličnom provodu.

Stranica 1 od 1 //