Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

UTIB NA IZLOŽBI BUGARSKE AKADEMSKE SLIKARICE MAJE GOROVE “TRAGOVI VREMENA”

Društvo esperantista Bjelovara organiziralo je izložbu pod nazivom “Tragovi vremena” bugarske akademske slikarice Maje Gorove. Izložba je svečano otvorena 1. rujna 2023. godine u Gradskom muzeju Bjelovar u 18,00 sati, a sufinancirana je sredstvima Grada Bjelovara.

image

Nakon uvodnog govora kustosice Marijane, voditelj Dokumentacijskog centra esperantista u Đurđevcu Josip Pleadin upoznao je prisutne sa praksom Društva esperantista Bjelovara koje organizira ovakve izložbe; posebnost ove je tradicionalna suradnja s bugarskim esperantistima stoga izložba gospođe Maje Gorove koja je i slikarica i esperantistica povezuje ovu izložbu, Bugarsku i Bjelovar.

image

Autorica dosad nije izlagala u Hrvatskoj, a na esperantu je zahvalila svim posjetiteljima, Muzeju koji je prihvatio organizaciju izložbe te organizatorima, Društvu esperantista Bjelovara i Dokumentacijskom esperantskom centru iz Đurđevca.
Izložbu je otvorila pročelnica Grada Bjelovara za kulturu Jasna Grgić Škaurin koja je autorici poželjela srdačnu dobrodošlicu u Bjelovar. Izložba se može pogledati do 23. rujna 2023. godine.

image

Na otvorenju izložbe sudjelovale su Višnja Jeličić i Monika Kezić, voditeljica literarne radionice utib-A.

Stranica 1 od 1 //