Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

U TERETANI ZA OSI KORISNIKA NIKAD VIŠE!

Prije svega, važno je naglasiti da tjelesna aktivnost ima važnu ulogu u ljudskom životu i njegovom zdravlju, a još od drevnih Grka, bila je sastavni dio obrazovanja. Tjelesna aktivnost definira se kao pokretanje tijela s pomoću skeletne muskulature uz veću potrošnju energije od potrošnje energije u mirovanju.

image

Osim fizičkih dobrobiti koje možemo dobiti vježbanjem također tu su i razne psihičke dobrobiti, poput, smanjivanje razine stresa, smanjenje mogućnosti pojave psihičkih poremećaja i bolesti, održavanje mozga vitalnijim, povećavanje lučenja hormona koje pozitivno utječu na naše zdravlje. Cilj ovog rada je pojasniti pozitivan utjecaj tjelovježbe na zdravlje ljudi.

image

Voditelji teretane i treneri za OSI Višnja i Dražen Družinec, okupili su više od 10 redovnih korisnika teretane za osobe s invaliditetom, što je naravno podrazumijevalo i dodatnim opremanjem prostora rekvizitima potrebnim za vježbanje. Naime, teretana za OSI namijenjena je svim osobama s invaliditetom, a prvenstveno je prilagođena osoba u invalidskim kolicima.

image

Vježbanje se odvija u dva termina:

ponedjeljkom 17.00 – 19.00 sati i četvrtkom 17.00 – 19.00 sati

Također, vježbanje prije svega ima svrhu osnaživanja. Kroz različite vježbe se pojedinci uče preuzimanju kontrole nad svojim životom i stječu sposobnost poduzeti neke akcije da se stvari s kojima su nezadovoljni promijene. Fokus se s nedostataka pomiče na vrline i posebnosti. Naime, sudjelovanje u grupnoj fizičkoj aktivnosti potiče socijalizaciju što je važna komponenta razvoja identiteta.

Stranica 1 od 1 //