Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

TISKOVNA KONFERENCIJA POVODOM NASTAVKA AKTIVNOSTI „OSPOSOBLJAVANJE OSI ZA VOZAČE „B“ KATEGORIJE“

Dana 19.10.2022. godine (srijeda) s početkom u 11:00 sati u prostorijama Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, I. Gundulića 1, Bjelovar, održana je tiskovna konferencija povodom nastavka aktivnosti „Osposobljavanje kandidata različitog stupnja tjelesnog invaliditeta za vozače „B“ kategorije“ u okviru Trogodišnjeg programa „Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom“ financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

image

Konferenciju je, s rehabilitacije u Varaždinskim Toplicama, putem video linka, otvorio predsjednik Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, Tomislav Novosel, prof. Naglasio je pritom da je ovo zahtjevna aktivnost koja traži od: 1. Udruge: znanja i vještine projektnog tima u vođenju ovakvih procesa; 2. Izvođača – Instruktažni centar Križevci: educirani kadar, zakonski utemeljene procedure i procesi, oprema; 3. Korisnika – OSI: motiviranost, upornost, podrška zajednice (obitelj, udruga, prijatelji, sustav).

image

Kroz izobrazbu je prošlo 16 kandidata od kojih je 8 položilo a ostali su u statusu ponavljanja pojedinih faza – naglasio je Vlado Benčak, zamjenik predsjednika Udruge.
Ova provedbena godina traje od 1. lipnja 2022. do 31. svibnja 2023. a ukupno je za ovu aktivnost predviđeno 24.000,00Kn, naglasila je Tea Bošnjak, bacc.oec. – voditeljica projekata i projektnih aktivnosti.

image
image

20-godišnja Marieta Magdić iz okolice Bjelovara vozački je položila prije godinu dana te je s nama podijelila zadovoljstvo i sreću činjenicom da je sada samostalnija te se može baviti sportom i pomoći obitelji i lokalnoj zajednici u raznim aktivnostima.
Njen kolega, godinu stariji Tin Jelinić Plivalić iz Čazme kaže: “Snalažljiv sam i mogu raditi bilo gdje, prilagodit ću se kao svaka osoba, trenutno mi je vozački prioritet.

image
image
image

Sudionici:
1. Tomislav Novosel, prof. – predsjednik;
2. Vlado Benčak – zamjenik predsjednika;
3. Tea Bošnjak, bacc.oec. – voditeljica projekata i projektnih aktivnosti;
4. Nada Bilek – voditeljica ureda;
5. Štefica Diebalo – tajnica UIB;
6. Kandidati B kategorije – Valentina Kuzmek, Ines Seleš, Marieta Magdić, Rafael Tomrecaj, Tin Jelinić-Plivalić, Danijel Žganjar;
7. Sredstva javnog priopćavanja

Više o svemu:
https://www.youtube.com/watch?v=U2AgWYI8zsg&t=214s
Slavonskobrodska televizija- Reportaža; izvor: Youtube kanal
https://www.youtube.com/watch?v=D6Fs4LYcZus&t=1029s
Mreža TV-Vijesti (pogledati na 12:37 min); izvor: Youtube kanal

Stranica 1 od 1 //