Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

OBILJEŽAVANJE DANA RIJETKIH BOLESTI

28.veljače 2023. u Bogovićevoj ulici u Zagrebu, od 12 do 14 sati, kraj skulpture ‘prizemljenog sunca’ održano je tradicionalno druženje s građanima, suradnicima i predstavnicima institucija i medija te su podijeljeni informativni i edukativni materijali.

image

„Jedan doktor je svojim studentima objasnio kako su rijetke bolesti poput zebre jer kada čujemo zvuk kopita, svi ćemo prvo pomisliti na konja, a ne na zebru.
Tako je zebra u svijetu postala simbol oboljelih od rijetkih bolesti! No, poveznica ima još – kako zebrama pruge pomažu u mimikriji, tako i rijetke bolesti često ostaju prikrivene, izgledaju poput drugih bolesti pa točnoj dijagnozi najčešće prethodi nekoliko pogrešnih.“
Zbog opisane simbolike, kao tema ovogodišnje kampanje odabrana je zebra, te se je moglo aktivno uključiti i pokazati svoje ‘prugice’ i svoje ‘zebrice’.

image

Kampanja je uključila medijsku kampanju u gradu Zagrebu - city lights i city bilboard s plakatima, gostovanja u tv i radioemisijama na temu rijetkih bolesti te kampanju na društvenim mrežama.

image

U provedbu kampanje bile su uključene brojne škole s područja cijele Hrvatske koje čine mrežu podrške učenicima oboljelim od rijetkih bolesti.
Ispred Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, kampanji se je pridružio predsjednik Tomislav Novosel, prof. s asistenticom.

image

Stranica 1 od 1 //