Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

MARIETA MAGDIĆ, ČLANICA UTIB-A – NA SEDMODNEVNOM TRENINGU ŽENA S INVALIDITETOM U ROVINJU 24.7. 

Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH krovna je organizacija osoba s invaliditetom po vrstama invaliditeta i roditelja ili skrbnika osoba s invaliditetom koje se ne mogu same zastupati. Mrežu SOIH-a čini 16 nacionalnih saveza i OSVIT kao mreže zaštitnih radionica Hrvatske, putem kojih okuplja preko 250 lokalnih udruga osoba svih vrsta invaliditeta u cijeloj Republici Hrvatskoj.

image

image

O TRENINGU Marieta kaže: Ovih 7 dana provedenih u Rovinju, u centru M.A.R.E , s mrežom žena mi je definitivno promijenio poglede na određene situacije i probudio svijest da se istinski neke stvari događaju.  Prezentacije, međusobni razgovori, širenje različitih iskustava su upravo ono što je na mene ostavilo veliki dojam, te želim prenesti znanje koje sam dobila na ostale, te im dati poticaj da za bilo kakvu situaciju ne šute.
Osim sa mrežom žena, tjedan sam provela i sa ženama iz Ukrajine, koje su također osobe s invaliditetom.  One su nam ispričale svoje situacije i iskustva koja su se desila i koja se dešavaju trenutno, tj. rat u Ukrajini. Veoma su zahvalni Hrvatskoj što su njih i ostale osobe s invaliditetom primili ovdje i osigurali im smještaj. 

image

Jedan dan smo imali trening pisanja EU projekata, te kako i sama trenutno idem na edukaciju za suradnika EU projekata, proširila sam znanje i naučila nešto novo.
Shvatila sam da ustvari ne znamo ispravno komunicirati; na predavanju „Vještine komunikacije“ pronašla sam se u raznim situacijama te shvatila da moram poraditi na svojoj komunikaciji sa ostalima, ali i sa samom sobom. Sve u svemu svi su veoma dragi, pristupačni i osjećala sam se kao u vlastitom domu te bih drage volje htjela ponovno sudjelovati.
U ime Udruge tjelesnih invalida Bjelovar na sedmodnevnom treningu žena s invaliditetom u Rovinju sudjelovala je članica udruge Marieta Magdić s pratnjom.

image

image

Stranica 1 od 1 //