Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

LITERARNA RADIONICA U PRIRODI

Članovi literarne radionice zaputili su se 10.05.2023. potražiti inspiraciju za svoje radove u zelenoj, čarobnoj prirodi na obroncima Bilogore.

image

image

image

Posjetili su Planinarski dom Kamenitovac na hrptu brežuljka Kamenitovca povrh sela Maglenče, na rubu šume Mačjak. Od doma se pruža prekrasan vidik na bjelovarsku dolinu, Kalnik i Prigorje.
Uz cvrkut ptica, svjež zrak i sunčeve zrake pročitani su prigodni stihovi i citati o povezanosti čovjeka i prirode. Kao jedan od najljepših odabran je citat Jean – Jacques Rousseau
“Priroda nas nikad ne vara, mi smo ti koji sebe zavaravamo.”

image

Uslijedio je obilazak izletišta Vrata Bilogore, smještenog na jednoj od najviših točaka Bilogore otkuda pogled seže sve do Sljemena i Kalnika preko Medvednice i Ivančice; te vjetrovitog Vidikovca, prekrasnog mjesta za opuštanje i odmor.

image

Izletnici su se uvjerili u djelomičnu pristupačnost svih objekata koje su posjetili. Oduševljeni prirodom istaknuli su potrebu da se prilikom izgradnje i obnove turističkih objekata posebna pažnja obrati pristupačnosti objekata i prilagođenosti sanitarnih čvorova.

image

Sudionici: Dražen Horvat, Adriana Krog, Božica Pećar, Katarina Pospišil, Draženka Gadanac, Đurđica Đumlija, Karla Polančec i voditeljica literarne radionice Monika Polančec.

Stranica 1 od 1 //