Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

ČLANOVI UTIB-A NA ZAVRŠNOJ KONFERENCIJI PROJEKTA MOSI

‘’UNAPRJEĐENJE SUSTAVA KORIŠTENJA PRAVA OSOBA S INVALIDITETOM U PODRUČJU MOBILNOSTI’’

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture kao korisnik i Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD) kao partner u samoj su završnici provedbe važnog projekta MOSI – ‘’Unaprjeđenje sustava korištenja prava osoba s invaliditetom u području mobilnosti’’, u sklopu kojeg se izdaju Europska i Nacionalna iskaznica te Europska parkirališna karta za osobe s invaliditetom. Hrvatska je prva država članica EU koja istodobno uvodi Europsku iskaznicu i Europsku parkirališnu kartu za osobe s invaliditetom.

image

Projekt MOSI financiran je iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a vrijedan je preko dva milijuna eura. Ovom prilikom Vas pozivamo da nam se pridružite na završnoj konferenciji projekta MOSI - ‘’Unaprjeđenje sustava korištenja prava osoba s invaliditetom u području mobilnosti’’ koja će se održati u petak, 23. veljače 2024., s početkom u 10:00 sati, u Kristalnoj dvorani hotela Westin (Kršnjavoga 1, Zagreb)

image

image

Nakon konferencije održat će se panel pod nazivom ‘Napredne tehnologije - nove mogućnosti’. Panelisti su Dražen Antolović, Ravnatelj uprave za cestovni promet, cestovnu infrastrukturu i inspekciju (MMPI), Marica Mirić, predsjednica Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH, Darijo Jurišić, zamjenik pravobranitelja za osobe s invaliditetom, Viktor Jozić, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Sinergija Samobor, doc. dr. sc. Tomislav Benjak, dr. med., specijalist javnog zdravstva, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu (HZJZ), dr. sc. Goran Pejić, predsjednik Uprave Centra za vozila Hrvatska te Ivana Norac-Kevo, specijalist za istraživanje trendova, analizu regulative i povezana rješenja u AKD-u. Voditelj panela je Leon Čuljak.
Predstavnik UTIB-a T. Novosel pohvalio je ovaj sinergičan projekt i napor, da se uz relativno malo novaca i truda iskoristi akumulirani kapital uređenih baza podataka u korist ranjivih skupina. Podsjetio je na pionirski rad Dr. M. Bobuša, gđe M. Mirić, T novosela i R. Kovačića koji su, na temelju elemenata KUN o OSI mapirali BBŽ i izdali papirnati priručnik u smislu pristupačnosti javnih objekata i davatelja usluga. AKD-ovim algoritmom ovaj posao može se mnogo šire i kvalitetnije obaviti opisom i brojkama i dostaviti onima kojih se to tiče (načelnici općina, gradonačelnici, župani, ministri, premijer i predsjednik), kako bi se trenutno raspoloživa sredstva (NPOO i ITU) proporcionalno usmjerila na povećanje kvalitete života ranjivih skupina na cijelom teritoriju RH! Oko svega, sa svojim skromnim potencijalom stojim na raspolaganju!

image

U ime UTIB-a u radu skupa sudjelovali su predsjednik Tomislav Novosel, prof. i voditeljica ureda Nada Bilek.

Stranica 1 od 1 //