Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

ČLANOVI UTIB-A NA PREDSTAVLJANJU PROGRAMA EU U KOPRIVNICI

Desk Kreativne Europe - Kultura pri Ministarstvu kulture i medija i Nacionalna kontakt točka programa Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti pri Uredu za udruge Vlade Republike Hrvatske u suradnji s Europe Direct Koprivničko križevačke županije, PORA- Regionalnom razvojnom agencijom Koprivničko-križevačke županije te ENTER Koprivnica d.o.o. organizirali su predstavljanja programa Unije u Koprivnici u utorak 14. studenog 2023. godine s početkom u 10:00 sati u ENTER Koprivnica d.o.o.

image

U prvom dijelu, zajednički su predstavljeni programi Kreativna Europa - potprogram Kultura, jedini mehanizam Unije za podršku kulturnim i kreativnim sektorima koji je predstavila Morana Bigač Leš, Desk Kreativne Europe-kultura i program CERV - Građani, jednakost, prava i vrijednosti, najveći program do sada namijenjen promicanju i zaštiti vrijednosti Unije: demokracije, vladavine prava, temeljnih prava, ravnopravnosti, jednakosti, borbe protiv svih oblika nasilja i diskriminacije, transparentnosti i dobrog upravljanja, koji je predstavila Željka Markulin, Ured za udruge Vlade RH, Nacionalna kontakt točka programa. Predstavljanje je obuhvatilo upoznavanje s mogućnostima koje programi nude kao i aktualne informacije o trenutno otvorenim i nadolazećim pozivima i inicijativama u okviru samih programa.

image

Potom su sudionici, ovisno o interesu, podijeljeni u dvije skupine koje su paralelno obrađivale razradu projektnih ideja i odgovarajuću projektnu dokumentaciju. Bila je to prilika za upoznavanje s primjerima dobre prakse, upoznavanja s projektnom dokumentacijom za svaki program, te predstavljanja Funding and tender opportunities portala (FTOP), centralnog portala Unije za prijavu projekata na programe Unije.

image

image

image

Događaju su prisustvovali Vlado Benčak, potpredsjednik udruge i Monika Kezić, suradnica u projektnim aktivnostima.

Stranica 1 od 1 //