Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

ČLANOVI UTIB-A NA „10.TEDX NKPP BJELOVAR“ KONFERENCIJI

U petak, 8. rujna 2023. godine u prepunom Studijskom odjelu Narodne knjižnice “Petar Preradović” održana je deseta po redu TEDx NKPPBjelovar konferencija. I na ovogodišnjem TEDx-u sudjelovali su izvrsni govornici, a ove godine to su bili:  Ela Naranđa , Baiba Krumina, Đuro Gavran, Irma Unušić i Dijana Hodalić.

image

Vlasnica obrta za digitalni marketing elaOrange, predavačica na CUK-u Bjelovar i ljubiteljica pčelarstva, Ela Naranđa, pružila je inspiraciju i dala praktične savjete malim poljoprivrednicima (i svima drugima!) o tome kako uspješno prodati svoje proizvode online, iskoristiti moć digitalne tehnologije i kreativnih strategija, bez potrebe za značajnim financijskim ulaganjima. U današnjem digitalnom dobu mogućnosti besplatne online prodaje pružaju nevjerojatne šanse malim poljoprivrednicima da prošire svoje poslovanje i dosegnu globalno tržište.

Baiba Krumina, profesionalna je mindfulness trenerica iz Latvije koja je svoje kvalifikacije stekla u UCSD Mindfulness Centru u SAD-u, a iskustvo u korporativnim financijama čini ju jedinstveno kvalificiranom trenericom mindfulnessa za raznolike organizacije. Baiba pomaže pojedincima, timovima i njihovim vođama da postanu obazriviji te da žive sretnije i manje stresne poslovne živote.
Baiba je otkrila što ju je desetogodišnje iskustvo meditacije naučilo o treniranju uma za postizanje smirenosti, radosti i blagostanja te kako koristiti mindfulness, odnosno tehniku usredotočene svjesnosti kako bismo oblikovali svoj mozak i postali sretniji.

Đuro Gavran filmski je redatelj i suosnivač producentske kuće Pipser. Režirao je više od 30 dokumentaraca među kojima i nagrađivani dokumentarni film „Jedna od nas“ koji se bavi problemom seksualnog nasilja te dokumentarnu serija „Dobra ekonomija“ koja ispituje koncept održive ekonomije u Hrvatskoj. Režirao je i niz dokumentaraca koji su fokusirani na djecu i različitost, a trenutno razvija dugometražni dokumentarni film o odnosu očeva i djece te se bavi produkcijom promotivnih i korporativnih filmova koji promoviraju održivu budućnost. Đuru je pismo razredne kolegice, 15 godina nakon završetka srednje škole, potaknulo da napravi dokumentarni film, a proces rada na filmu motivirao ga je da pokrene edukativnu kampanju o seksualnom nasilju nad djecom.

Polazeći prvenstveno od svog osobnog iskustva plesna umjetnica Irma Unušić dočarala je sasvim drugačiju kazališnu predstavu. Predstavu u kojoj možemo dodirnuti, u kojoj se možemo kretati, pomirisati, osluškivati i osjećati sigurno jer nam je dopušteno biti ono što jesmo i doživljavati kako želimo. Bez očekivanja i predrasuda. Kazalište koje dopušta da osjetimo svoj unutarnji ples i pokrene nas.
Irma se bavi edukativnim, koreografskim, izvođačkim i producentskim radom u području suvremenog plesa. Osnivačica je i voditeljica Umjetničke organizacije SHOOMA koja djeluje u polju izvedbenih umjetnosti za mladu publiku s posebnim fokusom na kreiranje kazališnih iskustava koji pomiču granice onoga što predstave za djecu i mlade mogu biti.

Dijana Hodalić, profesorica je ruskog jezika i fonetike, vlasnica Studija za komunikaciju slušanje, glas i govor Difon d.o.o. Dijana je govorila o govorničkim znanjima koja su u sadašnje vrijeme nužna svima, u gotovo svim zanimanjima i situacijama. Saznali smo zašto je važno znati kako sastaviti govor, kako privući publiku, argumentirano iznijeti svoju ideju, smanjiti tremu pred javni nastup, kako slušati, jer slušanje je jednako važno kao i govorenje, argumentirano se obraniti od verbalnih napada, učiniti glas i govor ugodnim i uvjerljivim.

image

Na Konferenciji iz UTIB-a bili su: V. Jeličić, T. Novosel i S. Novosel.

Stranica 1 od 1 //