Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

27. HRVATSKI SIMPOZIJ OSOBA S INVALIDITETOM S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM

image

image

Dana 24. i 25. listopada 2022. u hotelu Diplomat u Zagrebu, u organizaciji Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH održan je 27. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem, o temi ”Konvencija UN o pravima osoba s invaliditetom – o nama uvijek s nama – od slogana do realnosti”.

image

SOIH je Simpozij održao u suradnji sa Zavodom za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, pod pokroviteljstvom predsjednika RH, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grada Zagreba.
Dvodnevni Program Simpozija obuhvatio je sljedeće teme: Akcijski plan izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2021.-2024. – snažna podrška provedbi KPOSI; Novi Opći komentar na članak 27. KPOSI Rad i zapošljavanje; Izazovi u zapošljavanju osoba s invaliditetom; Integrativne radionice; Europske strategija za skrb; Prikaz mobilne aplikacije Pristupačni Zagreb; Izazovi, pozitivna iskustva i preporuke u pružanju podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela; Predstavljanje rada skloništa za žene žrtve nasilja i Boćanje kao izazovi za sportaše s invaliditetom: Također su se održale dvije Radionice o temama Žene s invaliditetom i Mladi s invaliditetom.

image

image

Drugi dan Simpozija održana je Konferencija ”Zajedno znanjem” pod motom ”Nije znanje znanje znati, već je znanje znanje dati”. Konferencija se održala u okviru Razvojne suradnju u području centara znanja za društveni razvoj, a predstavila se Nacionalna razvojna strategija RH do 2030. godine te iskustva i primjeri dobre prakse Centara znanja u područjima Uključiva i solidarna Hrvatska, Digitalna Hrvatska i Zelena i održiva Hrvatska.

U ime UTIB-a na Simpoziju je sudjelovao predsjednik Tomislav Novosel, prof. s pratnjom.

Stranica 1 od 1 //