Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

ZAVRŠNA TISKOVNA KONFERENCIJA PROJEKTA „SPONA“

U petak, 04.09.2020. u „Romskoj kući“, Maglenča, s početkom u 10:00 sati održana je završna tiskovna konferencija projekta „SPONA“. Riječ je o projektu vrijednom 1.4 milijuna kuna u cijelosti financiranom europskim novcem, koji se provodio protekle dvije godine, a partneri Bjelovarsko-bilogorskoj županiji kao nositelju projekta bili su Udruga invalida Bjelovar, Udruga osoba s invaliditetom Daruvar, Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva i Udruga Lovari – Romska kuća.

image

Projektom je bilo obuhvaćeno 100 dugotrajno nezaposlenih osoba, među kojima su bili i pripadnici romske nacionalne manjine te osobe s invaliditetom.
Na radionicama, koje su se odvijale u pet gradova naše županije, sudionicima su bile ponuđene teme poput vještina traženja posla, motivacije i komunikacijskih vještina i to kako bi dugotrajno nezaposleni imali veću motivaciju aktivno tražiti posao te se bolje predstaviti poslodavcima.
U Bjelovaru i Daruvaru polaznici su mogli pohađati edukacije za njegovatelj/icu starijih i nemoćnih, njemački i engleski jezik, program osposobljavanja za poslove knjigovođe, cvjećar/ka-aranžer/ka, osnove manikure i web dizajn, a nakon završetka edukacije uvjerenja je dobilo 55 dugotrajno nezaposlenih osoba.

image

Pet članova UTIB-a uspješno je završilo tečajeve: a) Web dizajner: Marko Kašnik, Dalibor Grubač, Marko Mišić i Karla Polančec; b) Njemački jezik: Zoran Dlaka.

image

Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs naglasio je: „Bjelovarsko-bilogorska županija treća je po povlačenju sredstava. Imamo stotinjak projekata koje provodimo, ali ja bih rekao da oni programi koji su vezani uz naše sugrađane su možda i najbitniji, neovisno o vrijednosti. Kada govorimo baš o „Sponi“, istaknuo bih veliki broj partnera koji su s nama sudjelovali u projektu, ali i veliki broj polaznika. Veseli me da je program bio uspješan i dobro proveden u pet naših gradova, da je veliki broj ljudi dobio nova znanja koja im omogućuju javljanja na natječaje i nadamo se da će kroz ovakve programe i dobiti posao“.
U ime Udruge invalida Bjelovar prisutnima se obratio član upravnih tijela Vlado Benčak: „Hvala Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i gospodinu županu što smo uključeni u provedbu ovog programa kroz koji je 5 naših članova dobilo stručna znanja koja će im pomoći da se zaposle ili da zadrže postojeća radna mjesta“.
Na kraju, župan Damir Bajs, svim polaznicima uručio je uvjerenja o osposobljavanju.

image

U ime Udruge tjelesnih invalida Bjelovar na tiskovnoj konferenciji prisustvovale su Štefica Diebalo, tajnica UIB-a, Nada Bilek, voditeljica ureda/koordinatorica i Tea Bošnjak, bacc. oec. voditeljica projektnih aktivnosti.

image

Stranica 1 od 1 //