Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

X. MEĐUNARODNA NAUČNO-STRUČNA KONFERENCIJA „Unapređenje kvalitete života djece i mladih“

21. - 23. 06. 2019. godine
Istanbul, Turska

TEME KONFERENCIJE:
• Unapređenje kvalitete života djece predškolskog i školskog uzrasta
• Unapređenje kvalitete života mladih
• Unapređenje kvalitete života djece i mladih s posebnim potrebama
• Slobodne teme

OBLICI UČEŠĆA:
• Plenarna izlaganja
• Usmena izlaganja
• Poster prezentacije
• Učešće bez izlaganja

image

Na Konferenciji je, u okviru projektnih aktivnosti, na poziv Udruženja za podršku i kreativni razvoj djece i mladih Tuzla i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, u ime Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, sudjelovao predsjednik Tomislav Novosel, prof. s asistenticom. Održao je plenarno izlaganje „Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom“.

image
image

Rad je objavljen u Zborniku radova Konferencije.

image

Za ovogodišnje sudjelovanje i doprinos uspješnoj provedbi: 

image

Za višegodišnje sudjelovanje i doprinos:

image

Oko 70 predavača izlagalo je tokom 4 dana svoje radove. Spomenimo samo neke: Slavica M. Golubović: Dijagnostika i diferencijalna dijagnostika autizma i stanja sličnih autizmu; Ljiljana Igrić, Mateja Marinić: Inkluzivno obrazovanje i pomoćnici u nastavi; Jozefina Kranjčec: Spektar usluga udruga; Teodora Not, Smiljana Eljuga, Dajana Bulić, Vanda Kos Jerković: Iskustva u poticanju inkluzivne zajednice - nevidljive učiniti vidljivima.

I na kraju (citat):
Turska je zemlja koja se nalazi na dva kontinenta, gdje se susreću istok i zapad, ukrštaju kulture i religije, pa upravo zbog bogatstva različitosti i svojih kontrasta predstavlja veoma atraktivnu turističku destinaciju.
Istanbul je grad neopisive ljepote, grad pun života čija je istorija stara preko 20000 godina. Za neke Istanbul predstavlja bajku iz lOOl noći ili vrata Orijenta, a za druge posjetioce on je metropola koja se nalazi na mjestu gdje se spajaju Azija i Evropa.
Car Konstantin je ovaj grad 330 godine p.n.e. proglasio glavnim gradom Rimskoga carstva. Istočna rimska imperija daje mu svoj poseban istorijski pečat, a nakon njene propasti 1453. godine Osmanlije, kao novi gospodari grada, u njega unose duh orijenta.

image
image

Stranica 1 od 1 //