Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

VOLONTIRANJE – PRILIKA ZA NOVE KOMPETENCIJE

Menadžment volontera

Od srijede do petka, 04., 05. i 06.11.2015. godine, u Kući ljudskih prava u Zagrebu održane su edukacije u organizaciji Volonterskog centra Zagreb u sklopu projekta „Volontiranje – prilika za nove kompetencije“. Izvoditeljice edukacija bile su Jela Prgić-Znika, Ana Glasnović i Darija Jandrečić iz Volonterskog centra Zagreb. „Volontiranje – prilika za nove kompetencije“ projekt je kojeg provodi Volonterski centar Osijek u partnerstvu s Udrugom za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke, Volonterskim centrom Zagreb, Udrugom MI iz Splita i Autonomnim centrom ACT iz Čakovca s ciljem pružanja podrške socijalnoj inkluziji i povećanja zapošljivosti osoba s invaliditetom koristeći potencijal volonterstva kao priliku za profesionalni i osobni razvoj. Edukacije omogućuju stjecanje i unaprjeđenje znanja i vještina iz područja menadžmenta volontera, razvoj inkluzivnih volonterskih programa te osnaživanje potencijalnih poslodavaca osoba s invaliditetom.

Volontiranje - Prilika za nove kompetencije

Volontiranje - Prilika za nove kompetencije

Program prvog dana: uvod u volontiranje i menadžment volontera, zakon o volonterstvu, prava i obveze te postavljanje temelja i planiranje. Program drugog dana: opis posla za volontere, pronalaženje volontera i selekcija volontera, inkluzivnost, organizacijske vrijednosti, kako reći „Ne“ volonteru. Program trećeg dana: orijentacija volontera, supervizija i podrška, evidencija, vrednovanje, nagrađivanje i evaluacija volontera te kompetencije stečene volontiranjem.

Volontiranje - Prilika za nove kompetencije

Volontiranje - Prilika za nove kompetencije

Radionice su trajale od 9,30 do 16,30 sati. Udrugu tjelesnih invalida Bjelovar predstavljali su Tomislav Novosel, prof., Nikolina Posuda, bacc. therap. occup. i Antonia Buzuk, bacc. oec. 

Stranica 1 od 1 //