Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

UVODNA KONFERENCIJA PROJEKTA “MI TO MOŽEMO”

Projekt “Mi to možemo”, kojega provodi Grad Bjelovar, predstavljen je javnosti na uvodnoj konferenciji u četvrtak, 6. veljače 2020. Vrijedan je 1.406.786,60 kuna, a u 100%-tnom iznosu financira se iz Europskog socijalnog fonda.

image

Projekt su predstavili gradonačelnik Dario Hrebak i voditeljica projekta Ivana Bekavac, mag. oec. te pritom naglasili:
„Projekt “Mi to možemo” traje dvije godine. U partnerstvu s Udrugom tjelesnih invalida Bjelovar, Udrugom oštećena sluha Bjelovarsko-bilogorske županije i Centrom za socijalnu skrb Bjelovar, cilj je nezaposlenim osobama s područja Grada Bjelovara, omogućiti stručna osposobljavanja koja će im pomoći na tržištu rada. Projekt predviđa šest stručnih osposobljavanja – za računalnog operatera, administratora baze podataka, za internetski marketing, za knjigovođu, gerontodomaćicu te osposobljavanje za poslove suradnika u pripremi provedbe EU projekata. Osposobljavanja su verificirana od Ministarstva znanosti i obrazovanja. U projektu je planirano provođenje informativnih radionica o pravima i mogućnostima nezaposlenih osoba, treninzi i radionice za jačanje samopouzdanja i osnaživanje nezaposlenih osoba za bolji pristup radu, osvješćivanje važnosti suradnje i timskog rada, vlastitih poduzetničkih kompetencija, samozapošljavanje, socijalno poduzetništvo te usluga mentorstva u svrhu individualnih konzultacija i izrade individualnih planova osobnog razvoja za korisnike minimalne zajamčene naknade u svrhu povećanja njihove konkurentnosti na tržištu rada.“

image

U ime Udruge tjelesnih invalida Bjelovar konferenciji su prisustvovali predsjednik Tomislav Novosel, prof. i stručna suradnica i administratorica u projektu Tea Bošnjak, bacc. oec.

image

Predsjednik UTIB-a T. Novosel pozdravio je napor Grada Bjelovara oko provedbe projekta i naglasio: „Kroz ovaj projekt i projekt Bjelovarsko-bilogorske županije, osobe s invaliditetom u prilici su steći nova znanja i vještine i podići kompetencije za utakmicu na otvorenom tržištu rada. UTIB na ovome planu radi već više od 10 godina te je 50 članova završilo razne oblike edukacije i osposobljavanja: ECDL, e-Građani, web dizajn, osnove knjigovodstva, engleski jezik, Start Up program za uredsko poslovanje s praktičnom nastavom. Zaposleno je 15 članova. S obzirom na ovu činjenicu u Gradu Bjelovaru nužno je pokrenuti socijalno poduzetništvo a najprije, osnovati zaštitnu radionicu po modelu „Suvenir nova“ Sirač i „Uriho“ Zagreb. Gradonačelnik je podržao ovu inicijativu!

Stranica 1 od 1 //