Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

TISKOVNA KONFERENCIJA POVODOM OBILJEŽAVANJA EUROPSKOG TJEDNA MOBILNOSTI (16. DO 22.09.2020.)

TISKOVNA KONFERENCIJA POVODOM OBILJEŽAVANJA
EUROPSKOG TJEDNA MOBILNOSTI
(16. DO 22.09.2020.)

pod motom
„Mobilnost s nultim emisijama za sve“

Dana 23.09.2020. godine (srijeda) sa početkom u 10:00 h, u Udruzi tjelesnih invalida Bjelovar, I. Gundulića 1, održana je tiskovna konferencija povodom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti (od 16. do 22.09.2020. godine) pod motom: „Mobilnost s nultim emisijama za sve“.
Svake godine od 16. do 22. rujna, u Europi se obilježava najveći događaj posvećen održivoj urbanoj mobilnosti. Ove se godine Europski tjedan mobilnosti (ETM) obilježava pod sloganom “Mobilnost s nultim emisijama za sve”. Bilo koji grad, čak i izvan Europe, pozvan je sudjelovati u ETM-u.

image

Stoga Europski tjedan mobilnosti 2020. potiče građane i lokalne vlasti na poduzimanje koraka kako bi postigli dugoročan cilj ugljično-neutralnog kontinenta. Iako je cilj dugoročne strategije dostižan u dalekoj budućnosti, izravne mjere za smanjenje onečišćenja, emisija ugljika ili prometnih zagušenja mogu polučiti i neposredne učinke. Stoga će pokretanje dugoročnih mjera, poput promicanja bicikliranja i pješačenja, kao i javnoga prijevoza s niskim ili ugljično-neutralnim emisijama, imati vrlo pozitivne izravne učinke.

image

U svrhu promicanja Ciljeva održivog razvoja i primjene Konvencije UN o pravima osoba s invaliditetom, za kraj Europskog tjedna mobilnosti, Ujedinjeni narodi promovirali su prigodni letak s ciljem promoviranja inkluzivnih i održivih gradova i općina za osobe s invaliditetom.
Poseban naglasak treba staviti na dio letka koji govori o „Poduzimanju aktivnosti kako bi gradovi i općine postali inkluzivni i održivi za osobe s invaliditetom“.

image

Ovom prilikom potpisan je UGOVORA O PRIJEVOZU UČENIKA specijalnim kombi vozilom za školsku godinu 2020./2021. između Udruge tjelesnih invalida Bjelovar (u daljnjem tekstu: Davatelj usluge) i V. osnovne škole Bjelovar, (u daljnjem tekstu: Primatelj usluge).

Ugovor su potpisali predsjednik Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, Tomislav Novosel, prof. i ravnateljica V. osnovne škole Bjelovar, Jasmina Vuković, prof.
Naglašeno je da se ovim potpisivanjem povećava mobilnost učenika V. osnovne škole, Također, ovim potpisivanjem simbolički počinjemo kampanju prikupljanja novaca za nabavu novoga kombi vozila. 

image

Sudionici:
1. 5. osnovna škola Bjelovar – Jasmina Vuković, ravnateljica;
2. Članovi upravnih tijela – Tomislav Novosel, prof. – predsjednik, Ankica Krog, Vlado Benčak;
3. Zaposlenice UTIB-a: Nada Bilek, Tea Bošnjak;
4. Zaposlenici UIB-a: Štefica Diebalo; Kristijan Diebalo;
5. Predstavnici medija.

Stranica 1 od 1 //