Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

TISKOVNA KONFERENCIJA I DONIRANJE RAČUNALNE OPREME ČLANOVIMA

Povodom završetka prve godine trogodišnjeg programa „Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom“ održana je dana 14.06.2021. godine (ponedjeljak), ispred prostorija Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, I. Gundulića 1, Bjelovar.
Opći cilj programa: razvoj alternativnih inovativnih usluga s ciljem prevencije institucionalizacije djece i mladih s teškoćama u razvoju, mladih i odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom, te povećanje kvalitete njihova života i života njihovih obitelji.
Posebni ciljevi su:
1. Djeca i mladi – ostati u svojim obiteljima, pohađati školu u mjestu stanovanja, završiti škole i fakultete koji osiguravaju konkurentnost na tržištu rada.
2. Odrasle osobe, zaposleni i nezaposleni koji bi htjeli raditi – da se zaposle i da što duže rade.
3. Starije osobe s tjelesnim invaliditetom – samostalno kretanje u zajednici, samostalnost i neovisno življenje.

image

Odlukom Izvršnog odbora dio otpisane opreme je rashodovan i tehnološki dorađen; sudionicima predmetnog programa donirana su dva (2) laptopa i jedno (1) stolno računalo. Na taj način, u granicama mogućnosti, pomogli smo korisnicima da se snađu u novim okolnostima COVID-19; počeli smo graditi mehanizme koji će nam omogućiti da u idućim razdobljima imamo višu razinu otpornosti na slične situacije.

image

Kao partner, u suradnju s Gradom Bjelovarom, provodili smo projekt “Mi to možemo”; podrška nezaposlenim, dugotrajno nezaposlenim osobama, osobama s invaliditetom i primateljima minimalne zajamčene naknade u procesu socijalnog uključivanja i zapošljavanja na bjelovarskom području. Od planiranog uključivanja 60 dugotrajno nezaposlenih osoba, ukupno je bilo uključeno njih 76. Osim UTIB-a partneri na projektu bili su Udruga osoba oštećena sluha BBŽ, Centar za socijalnu skrb Bjelovar i Hrvatski zavod za zapošljavanje PU Bjelovar. Programe obrazovanja odraslih u sklopu projekta završila je ukupno 41 osoba, od toga deset (10) članova UTIB-a. Njima su ovom prilikom donirani prikladni tableti koji će im olakšati lakše savladavanje gradiva i prepreka u napredovanju. Tablete su dobili:
Milkica Basta
Suzana Petreković
Delimir Obrazović
Đurđica Crkvenac
Anđelko Petričević
Mihael Mandić
Karla Polančec
Katica Djak
Dalibor Grubač
Luciano Bosanac

image

Stranica 1 od 1 //