Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

TISKOVNA KONFERENCIJA

Održana je 27.01.2021. s početkom u 11:30 sati u prostorijama Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, I. Gundulića 1, Bjelovar – obavezna primjena osobnih mjera zaštite od COVID-19 (udruga je osigurala zaštitne rukavice, maske i dezinfekcijska sredstva).

Partneri: Bjelovarsko-bilogorska županija, Grad Bjelovar, Centar za socijalnu skrb Bjelovar
Opći cilj programa: razvoj alternativnih inovativnih usluga s ciljem prevencije institucionalizacije djece i mladih s teškoćama u razvoju, mladih i odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom, te povećanje kvalitete njihova života.
Posebni ciljevi su:
1. Djeca i mladi – ostati u svojim obiteljima, pohađati školu u mjestu stanovanja, završiti škole i fakultete koji osiguravaju konkurentnost na tržištu rada
2. Odrasle osobe, zaposleni i nezaposleni koji bi htjeli raditi – da se zaposle i da što duže rade
3. Starije osobe s tjelesnim invaliditetom – samostalno kretanje u zajednici, samostalnost i neovisno življenje.

image

Nakon predstavljanja ciljeva i očekivanih rezultata programa održan je operativni sastanak s Instruktažnim centrom Križevci d.o.o. u vezi dogovaranja detalja osposobljavanja potencijalnih polaznika za vozače „B“ kategorije. „Posebno smo ponosni na mogućnost polaganja vozačkog ispita za B kategoriju čime osobe s invaliditetom dobivaju nove mogućnosti, kapacitete i sposobnosti. Do sada je u ovu priču bilo uključeno 16 naših članova, od kojih je vozački ispit uspješno položilo šest kandidata i krenulo sa samostalnom vožnjom. Na taj dio smo utrošili oko 70 tisuća kuna. Ukupni trošak po jednom kandidatu iznosi nešto manje od deset tisuća kuna“, pojasnio je Tomislav Novosel, prof., predsjednik Udruge tjelesnih invalida Bjelovar.
„U Instruktažnom centru Križevci d.o.o. deset je instruktora koji su zaduženi za osposobljavanje vozača, od kojih su neki posebno educirani za rad, odnosno učenje i usavršavanje vožnje kod osoba s invaliditetom. Osim Bjelovara, križevački centar pokriva i Slavonski Brod, Sisak, Daruvar, Varaždin te Čakovec. Jedan od glavnih ciljeva je uspostavljanje mreže autoškola koje provode obuku za osobe s invaliditetom“ naglasio je Domagoj Brunović, voditelj Instruktažnog centra Križevci d.o.o..

image

Sudionici:
1. Predsjednik UTIB-a – Tomislav Novosel, prof.;
2. Instruktažni centar Križevci d.o.o. – direktor Domagoj Brunović;
3. Predstavnik Grada Bjelovara – Ivica Vrhovnik, Odjel za zaštitu na radu, zaštitu i spašavanje, tehničku kulturu i vatrogastvo;
4. Djelatnice UTIB-A – Nada Bilek, voditeljica ureda i Tea Bošnjak, suradnica na projektnim aktivnostima;
5. Polaznici autoškole – Marieta Magdić, Rafael Tomrecaj, Luciano Bosanac, Jasmina Hrlić;
6. Sredstva javnog priopćavanja.

Stranica 1 od 1 //