Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

TERENSKA POSJETA U OKVIRU PROVEDBE DRUGE GODINE DVOGODIŠNJEG PROGRAMA „ASISTENTI – BOLJI ŽIVOT

Dana 15.04.2022. godine izvršena je terenska posjeta obitelji KOA Marka Zvonara povodom uvođenja usluge osobne asistencije u okviru provedbe druge godine dvogodišnjeg programa usmjerenog osiguravanju usluge osobnog asistenta osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, pod nazivom “Asistenti – bolji život osoba s invaliditetom!”.

image

Tom prilikom, KOA Marko Zvonar, OA Ivana Jungvirt te obitelj KOA upoznati su s aktivnostima svakodnevnog življenja: samozbrinjavanja, produktivnosti i socijalnih aktivnosti. Usluga se pruža 80 sati mjesečno prema unaprijed utvrđenom planu korisnika, a o pruženoj usluzi vodi se izvješće o radu o izvršenim uslugama izraženim u minutama; pročitan je i uručen Etički kodeks OA-KOA te je OA potpisala UOR.

image

Opći cilj projekta je unapređenje kvalitete života osobama s najtežim oblikom invaliditeta, omogućiti im socijalnu uključenost te doprinijeti ostvarivanju ljudskih prava i dostojanstva.
Usluga osobne asistencije predstavlja pružanje potpore osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima.
Projekt je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a na konferenciji su prezentirani ciljevi, očekivani rezultati, održivosti te evaluacija i supervizija projekta.

image

image

Izvršena je terenska posjeta obitelji KOA Petra Petričića povodom zamjene osobne asistentice koja prelazi na drugo radno mjesto i traži sporazumni raskid radnog odnosa.

image

Terensku posjetu izvršili su voditelj projekta Tomislav Novosel, prof. i Nada Bilek, voditeljica ureda i koordinatorica OA.

Stranica 1 od 1 //