Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

TEMATSKI SKUP „TRENING ZA MLADE OSOBE S INVALIDITETOM O NEOVISNOM ŽIVLJENJU“

Povodom 06.10.2020. Svjetskog dana cerebralne paralize, u skladu s planiranim zajedničkim aktivnostima, Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize, u sklopu 8.centra znanja organizirao je tematski skup pod nazivom „Trening za mlade osobe s invaliditetom o neovisnom življenju“
Tematski skup održan je u srijedu, 07.10.2020. u prostorijama Udruge tjelesnih invalida Bjelovar.

image

Prije tematskog skupa, u prostorijama je održana tiskovna konferencija na kojoj je član IO gospodin Vlado Benčak rekao nekoliko riječi o Svjetskom danu cerebralne paralize, o promjenama uzrokovanim pandemijom COVID-19 i potrebnim prilagodbama promjenama i izazovu kako život učiniti lakšim i boljim.
Ines Seleš, voditeljica edukacijskih aktivnosti iznijela je opće podatke o broju oboljelih od cerebralne paralize u svijetu i u Udruzi tjelesnih invalida Bjelovar. Istaknula je važnost rane intervencije i rehabilitacije kod djece i mladih.

image
image

U 11:00 sati iz Bruxellesa je putem aplikacije ZOOM počeo tematski skup koji su putem računala pratili Katarina Pospišil, Kristijan Diebalo kao mlade osobe s invaliditetom i ostali prisutni članovi UTIB-a.
Filozofiju neovisnog življenja su prezentirali mlade osobe iz Grčke, Hrvatske i Belgije uz osvrt na probleme i izazove koje susreću u svojim zemljama.
Na kraju tematskog skupa zajednički zaključak svih sudionika u raspravi je da mladi i osobe s invaliditetom imaju pravo na izbor, donošenje odluka i pravo na pogreške.
Istaknut je problem zapošljavanja.

image

Tematskom skupu prisustvovali su Katarina Pospišil, Kristijan Diebalo, Vlado Benčak, Tea Bošnjak, Nada Bilek, Ankica Krog i Ines Seleš.

Stranica 1 od 1 //