Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

START-UP NACIJA: HRVATSKA TEMATSKA MREŽA ZA RAZVOJ PODUZETNIŠTVA I SAMOZAPOŠLJAVANJA

Dana 04.05.2022. godine (srijeda) s početkom u 10.00 sati u prostoru male vijećnice Bjelovarsko-bilogorske županije, dr. Ante Starčevića 8, Bjelovar održana je grupna rasprava u projektu Start-up nacija: Hrvatska tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja. Raspravu je inicirala Hrvatska zajednica županija koja je partner u projektu kao i Udruga „Bolje sutra“ iz Koprivnice, čiju je pozivnicu za sudjelovanje u raspravi dobila i Udruga tjelesnih invalida Bjelovar.

image

S obzirom na prvu aktivnost koja je provedena istoimenim projektom, a radilo se o Fokus grupi, ova aktivnost nudila je raspravu u kojoj su sudjelovali javni, civilni i privatni sektor. Teme grupne rasprave bile su stvarne potrebe start-upa, samozapošljavanje i poduzetništva u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Cilj grupne rasprave bio je omogućavanje uvida u javno mnijenje i specifične interese i potrebe civilnog društva, javnog i privatnog sektora kako bi se u konačnici oblikovale smjernice za unapređivanje javnih politika vezanih uz start-up, poduzetništvo i samozapošljavanje.

image

Sudionici grupne rasprave:
1. Udruga „Bolje sutra“ Koprivnica – predsjednica Marija Mraz sa stručnim suradnicima;
2. Bjelovarsko-bilogorska županija – Martina Posavac – Ćurić, pročelnica UO za gospodarski razvoj i komunalne djelatnosti BBŽ;
3. Bjelovarsko-bilogorska županija – Daliborka Vrankić, UO za gospodarski razvoj i komunalne djelatnosti BBŽ;
4. Hrvatski zavod za zapošljavanje BBŽ;
5. Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje Suvenir Arbor, Sirač;
6. LAG Sjeverna Bilogora;
7. Udruga tjelesnih invalida Bjelovar – Vlado Benčak, dopredsjednik Udruge i Tea Bošnjak, bacc.oec., voditeljica projekata.

START-UP NACIJA: HRVATSKA TEMATSKA MREŽA ZA RAZVOJ PODUZETNIŠTVA I SAMOZAPOŠLJAVANJA

Dana 10.03.2022. s početkom u 11.00 sati u Maloj vijećnici Grada Bjelovara Udruga tjelesnih invalida Bjelovar sudjelovala je u doprinosu izgradnje kapaciteta javnog i civilnog sektora za kvalitetno prenošenje potreba u društvu i zagovaranje unapređenja javnih politika socioekonomskog razvoja.

image

Prema pozivu Marije Mraz, predsjednice Udruge „Bolje sutra“ iz Koprivnice koja je partner Udruge GTF-Inicijativa za održivi rast iz Zagreba riječ je o projektu Start-up nacija: „Hrvatska tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja doprinosi izgradnji kapaciteta javnog i civilnog sektora za kvalitetno prenošenje potreba u društvu i zagovaranje unapređenja javnih politika socioekonomskog razvoja“.
Cilj projekta je poticati stvaranje kvalitetne višesektorske suradnje između organizacija civilnog društva, jedinica lokalne samouprave i javnih znanstvenih institucija. Razvoj dijaloga kroz uspostavljanje tematske mreže Hrvatska start-up nacija doprinijet će uravnoteženom socioekonomskom razvoju i napretku hrvatskog gospodarstva.

image

image

Udrugu tjelesnih invalida Bjelovar predstavljali su:
1. Tomislav Novosel, prof. – predsjednik Udruge;
2. Nada Bilek – voditeljica ureda;
3. Tea Bošnjak, bacc.oec. – voditeljica projekata
4. Monika Polančec – stručna suradnica na provedbi projektnih aktivnosti.

Stranica 1 od 1 //