Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

SKUPŠTINA LOKALNOG PARTNERSTVA ZA ZAPOŠLJAVANJE BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Dana 10.07.2020. godine (petak) u 10:00 sati u prostorijama Bjelovarsko-bilogorske županije, Velika vijećnica, A. Starčevića 8, Bjelovar održana je Skupština Lokalnog partnerstva za zapošljavanje BBŽ.

Dnevni red:
1. Prijedlog i izbor predsjednika, zamjenika predsjednika, članova upravnog odbora i tajništva Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Bjelovarsko-bilogorske županije.
2. Rasprava o budućim aktivnostima i projektima u sklopu Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Bjelovarsko-bilogorske županije
3. Predstavljanje projekta „Korak bliže zaposlenju“
4. Razno.

image

Gđa. Tanja Herceg predstavila je projekt „Korak bliže zaposlenju“ :
Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Bjelovar i Hrvatskom obrtničkom komorom – Obrtničkom komorom Bjelovarsko-bilogorske županije.

Opći cilj projekta je poticanje poduzetničke kulture u društvu radi rasta i razvoja poduzetništva i obrtništva te povećanje stope samozapošljavanja i zapošljavanja. Projekt je nastavak ranije provedena dva projekta: “Improving capacities od Local partnership for employment” i “Improving capacities of Local partnership for employment STEP 2”.

Kroz projekt predviđeno je provesti osposobljavanje/usavršavanje za nezaposlene pripadnike ranjivih skupina i to osposobljavanje za poslove samostalnog knjigovođe, osposobljavanje za poslove montera suhe gradnje, usavršavanje za poslove operatera CNC tokarilicom i CNC glodalicom, usavršavanje za AutoCAD specijalista i usavršavanje za računalnog operatera.

Također, jedna od projektnih aktivnosti su edukacije za nezaposlene osobe u svrhu promocije i jačanje svijesti o poduzetništvu:"Uvjeti za otvaranje i vođenje obrta” i “Uvjeti za otvaranje i vođenje poduzeća”. Kroz projekt je predviđeno i dodjeljivanje potpora za samozapošljavanje dodjelom potpora male vrijednosti.“

image

image

Udrugu su na Skupštini zastupali voditeljica projektnih aktivnosti UTIB-a, Tea Bošnjak, bacc. oec. i predsjednik Tomislav Novosel, prof.

Više o LPZ: http://lpz-bbz.com.hr/

Stranica 1 od 1 //