Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

SEMINAR: SPECIJALIST ZA OBRAČUN PLAĆA I KADROVSKU ADMINISTRACIJU

Održan je u utorak i srijedu, 26. i 27.5.2020. od 9:00 do 16:00 sati u Hotelu Westin, Ul. Izidora Kršnjavog 1. u organizaciji tvrtke „Mapa znanja“ http://mapaznanja.hr/

image

Novim i izmijenjenim poreznim propisima znatno su se izmijenila pravila u oporezivanju dohotka pa tako i pravila obračuna plaća kao jednog od najsloženijih područja. Aktualan je i novi Ovršni zakon koji u jednom dijelu uređuje i provedbu ovrhe na primanjima iz radnih odnosa pa će tako poslodavci danom stupanja na snagu novog Ovršnog zakona prestati biti tijelo nadležno za provedbu ovrhe na plaći svojih radnika, čime bi im poslovanje trebalo biti u znatnoj mjeri pojednostavljeno.
Novi krug Porezne reforme donijet će i izmjene u obračunu plaća i naknada plaća prije svega mladih do 30 godina starosti.

image

Svrha ovog seminara/radionice je bilo naučiti i osposobiti polaznike za samostalni obračun plaće i naknade plaće kroz praktične primjere, približiti polaznicima problematiku oporezivanja dohotka od nesamostalnog rada te ih upoznati sa svim specifičnostima vođenja kadrovske administracije. Seminar/radionica je dala širu edukaciju koja kombinira pravila oporezivanja dohotka, praksu vođenja kadrovske administracije te osnove radnog prava čije poznavanje je neophodno kod obračuna plaće i naknade plaće.

image

Seminar je namijenjen referentima i specijalistima za obračun plaće i naknade plaće, voditeljima računovodstva, voditeljima ljudskih potencijala, pravnicima koji se bave radnim pravom, poduzetnicima i vlasnicima poduzeća, direktorima pojedinih odjela i menadžerima te svim zainteresiranim osobama koje sudjeluju u procesima obračunavanja dohotka, vođenja kadrovske administracije te žele naučiti i razumjeti sve procese koji se isprepliću u ovom složenom području.
U ime Udruge tjelesnih invalida Bjelovar na seminaru su sudjelovali predsjednik Tomislav Novosel, prof i Nada Bilek, voditeljica ureda/koordinatorica.

Stranica 1 od 1 //