Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

ODRŽAN 24. HRVATSKI SIMPOZIJ OSOBA S INVALIDITETOM S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM

21. listopada otvoren je 24. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem o temi “Konvencija UN o pravima osoba s invaliditetom“ – globalni ciljevi održivog razvoja do 2030., zapošljavanje na otvorenom tržištu rada i usluge osobnih pomagača. Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH) i ove godine organizirala je Simpozij u partnerstvu sa Zavodom za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (ZOSI) i Gradom Zagrebom, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Zagreba.

image

Na simpoziju sudjelovalo je preko 200 predstavnika nacionalnih saveza i udruga osoba s invaliditetom iz cijele RH, predstavnika ministarstava, gradske uprave te različitih institucija. U radu Simpozija sudjelovali su i predstavnici europskih organizacija osoba s invaliditetom te predstavnici ministarstva i nacionalnih saveza nekih europskih država.

Program simpozija:

image

Posebno naglašavamo:
Catherine Naughton, izvršna direktorica Europskog foruma osoba s invaliditetom (EDF) predstavila je Opći komentar broj 7 Odbora UN za ljudska prava osoba s invaliditetom na članak 4.3. i 33.3. Konvencije kojima se propisuje obveza aktivnog uključivanja osoba s invaliditetom u provedbi i procesu praćenja Konvencije. Ukazala je na potrebu uključivanja osoba s invaliditetom u sve politike i područja donošenja odluka na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. Istaknula je primjere dobre prakse suradnje državnih tijela, institucija i organizacija civilnog društva u zemljama EU.

image

Na simpoziju je, u ime UTIB-a sudjelovao predsjednik T. Novosel, prof. s pratnjom.

image

Stranica 1 od 1 //