Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

OBILJEŽAVANJE 3.XII. – MEĐUNARODNOG DANA OSOBA S INVALIDITETOM

OBILJEŽAVANJE 3.XII. – MEĐUNARODNOG DANA OSOBA S INVALIDITETOM

Koje je održano u utorak, 03.12.2019. godine, u prostorijama hotela Central, Bjelovar, V. Lisinskoga 2, s početkom u 13,00 sati. 

  Raspored: 
   - Okupljanje sudionika od 13,00 do 13,30 sati;
   - Prigodni program; - Pozdravna riječ domaćina i gostiju;
   - Svečani ručak u 14,00 sati;
   - Zabava uz glazbeni sastav “Bolero“, druženje i ples;
   - Završetak u 18,00 sati.

image

Nakon intoniranja himne, prigodni program izveli su članovi UOSIT-a pod vodstvom prof. Ruže Milić. 

image

Na inicijativu TISPOL-a – mreže prometnih policija država Europe provodi se preventivnorepresivna akcija „ENABLE“. Ovu akciju koja je usmjerenu na nadzor korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za invalide od strane drugih osoba i moguću zlouporabu znaka pristupačnosti, uz policijske službenike provodi i prometno redarstvo Grada Bjelovara o čemu su prisutne upoznale Maja Barbir Grubić, dipl. krim., službenica za odnose s javnošću Policijske uprave Bjelovarskobilogorske sa suradnicima.

image

U skladu s ovogodišnjim motom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom:
„Osigurajmo stvarno sudjelovanje osoba s invaliditetom u donošenju odluka i kreiranju javnih politika“, predsjednik Udruge invalida Bjelovar Tomislav Novosel, prof. naglasio je: 
Sinergijsko djelovanje JLS, regionalne uprave (BBŽ) i ustanova očekujemo naročito u nastojanju održanja postignutih rezultata i ostvarenju novih:
1. Osnivanje Odbora za OSI u BBŽ i Gradu Bjelovaru kao tijela gradskoga vijeća i skupštine BBŽ;
2. Izrada strategije grada Bjelovara i BBŽ za osobe s invaliditetom; 3. Pokretanje inicijative za osnivanje Zaštitne radionice u Gradu Bjelovaru;
4. Suradnja u prijavama i provedbama nacionalnih i europskih projekata s ciljem povećanja kvalitete života osoba s invaliditetom i svih građana.

Prigodnim govorima i čestitkama prisutnima su se obratili gosp. R. Kovačić, BBŽ i V. Baštijančić Erjavec, Grad Bjelovar.

image
image

“Djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, njihovim roditeljima i starateljima, stručnim djelatnicima i volonterima, te svima koji sudjeluju u skrbi i poboljšanju kvalitete življenja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, upućujemo čestitke povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 03.12.”

Stranica 1 od 1 //