Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

„MEKSIKO“ PUTOPISNO PREDAVANJE MARTINE HAUTMAN MATIJAŠ

Martina Hautman Matijaš rođena je u Bjelovaru. Završila je Opću gimnaziju i Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu. Zaposlena je kao pedagoginja u V. osnovnoj školi Bjelovar i vlasnica je Mandala joga studija.  Obožava putovati i posjetila je tridesetak zemalja.
Svaki kraj našeg planeta ima svoju energiju – Azija je divlja, Afrika spora, Kanada ljubazna, a Meksiko? Meksiko je divan! Bučan, plesan, mirisan, strpljiv! Meksiko je veliki učitelj. Još kad u njega stigneš s djecom, ali bez prtljage koju si ponio, s letom koji kasni, zatvorenim trgovinama, ali mjesec koji gledaš najveći je i najljepši koji si ikada vidio. Shvatiš odmah – ovo će biti nešto posebno. I gledaš sebe kako putujući rasteš…

image

Kroz zanimljivu prezentaciju Martine Hautman Matijaš, doživjeli smo djelić Meksika kako je u kratkom opisu i sama napisala: „Meksiko je divan! Bučan, plesan, mirisav, strpljiv. Meksiko je veliki učitelj“.

image

Prepuna dvorana studijskog odjela knjižnice, gdje su bili prisutni i predstavnici Udruge tjelesnih invalida Bjelovar te članovi literarne radionice, svjedoči o interesu i potrebi za ovakvim prezentacijama, što je sasvim u skladu s tvrdnjom Martine Hautman Matijaš: „Putovanja otvaraju oči!“.

image

Stranica 1 od 1 //