Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

LJETOVANJE ČLANOVA UTIB-A U STUDENTSKOM DOMU U RIJECI

U suradnji s Društvom tjelesnih invalida Grada Rijeke Udruga tjelesnih invalida iz Bjelovara organizirala je od 7. do 14.8.2019. godine sedmodnevno ljetovanje za svoje članove s najvećim stupnjem tjelesnog oštećenja i za njihove pratnje.
U srijedu, 7.8.2019., u 5 sati ujutro krenuli su na put sljedeći članovi UTIB-a: Marijana Grgić, Tatjana Margetić - osobni asistent, Marko Mišić, Paulina Mišić – pratnja, Josip Cimerman, Zdenka Šorša, Đurđa Vučetić, Zlatko Horvatić – pratnja i Dražen Horvat – vozač.

image

U Rijeci smo se smjestili u četverokrevetne sobe u jednom od paviljona u Studentskom naselju Ivan Goran Kovačić. Pristup paviljonu i svi prostori – sobe, kuhinja, dnevni boravak, zajednička kupaonica, tuševi, WC-i, terasa – potpuno su prilagođeni osobama u invalidskim kolicima, s hodalicama i sa štakama u što se i osobno uvjerio predsjednik UTIB-a, gospodin Tomislav Novosel, koji nas je posjetio i u paviljonu i na plaži.

image

Kupanje, sunčanje, šetnje i ostali oblici rekreacije i rehabilitacije odvijali su se na plaži Kostanj – potpuno prilagođenoj osobama s invaliditetom – prilazne staze, rampa za ulazak i izlazak iz mora, dizalica za spuštanje i podizanje u i iz mora. Na plaži se nalaze 2 tuša, WC i tuš-kabina. Organizirana je i spasilačka služba kod koje se mogu besplatno unajmiti suncobrani. Aparat s toplim napitcima (po 2 i 3 kn!) je na parkirališnom prostoru, u hladovini, a na udaljenosti od stotinjak metara je i caffe bar. Na kupanje smo odlazili kombijem, prema dogovoru – u jutarnjim i/ili poslijepodnevnim satima.

image

Uz druženje, razgovore, društvene igre, uzajamnu pomoć tijekom svih 7 dana bolje smo se međusobno upoznali, a time ponovo osvijestili potrebu aktivnog uključivanja osoba s invaliditetom u javni, kulturni, sportski i rekreacijski život s ciljem osnaživanja vlastite ličnosti i uključivanja šire društvene zajednice u brigu osobama s najvećim postotkom tjelesnog oštećenja i pomoć pri ostvarivanju navedenih životnih potreba.
Puni dojmova, sretni i zadovoljni, zahvalni UTIB-u i Društvu tjelesnih invalida grada Rijeke vratili smo se u Bjelovar u srijedu, 14.8.2019. u 20.00 sati sa željom da se što više osoba, članova UTIB-a odluči za ljetovanje u Rijeci jer će tako rekreacijom i rehabilitacijom poboljšati i očuvati svoje tjelesno stanje.

Stranica 1 od 1 //