Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

KONFERENCIJA ZA VODITELJE UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM

Dana 31. svibnja 2021. godine u hotelu ‘’Diplomat’’ u Zagrebu, u organizaciji HSUTI, održana je ‘’Konferencija za voditelje udruga osoba s invaliditetom’’.

Konferencija je održana u okviru prve godine provedbe trogodišnjeg Programa ‘’Socijalizacija, edukacija i rekreacija osoba s invaliditetom’’ kojeg financijski podržava Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

image

Konferenciju je uz pozdravni govor svečano otvorio Predsjednik Republike Hrvatske, gospodin Zoran Milanović, istaknuvši kako udruge osoba s invaliditetom odrađuju jako važan posao u kojemu im pomaže država.
Milanović je naveo primjer dvoje liječnika s KBC-a u Osijeku koji sele u Dansku kako bi njihovo dijete s autizmom imalo bolje uvjete i skrb u nastavi.
- Uz sve ono što mi pokušavamo, radimo i napredujemo ta razina skrbi u Danskoj je tolika da je to bio glavni okidač da Hrvatska izgubi dvoje relativno mladih liječnika koji su mogli sigurno raditi još 25 godina, rekao je na konferenciji u sklopu prve godine provedbe trogodišnjega programa “Socijalizacija, edukacija i rekreacija osoba s invaliditetom”.

Istaknuo je kako je riječ o važnoj temi te naglasio kako udruge rade važan posao. Sudionicima konferencije poručio je da trebaju iskoristiti novac iz Europskih fondova.
- To sve treba iskoristiti, svaki euro.To je naprosto je činjenica i radi toga jesmo u Europskoj uniji, istaknuo je Milanović.

image

Uz Predsjednika Republike Hrvatske, Konferenciji su prisustvovali pomoćnik ravnatelja HZZ – ESF - Ante Džapo, Pravobraniteljica za OSI – Anka Slonjšak, Državna tajnica u MROSP – Margareta Mađerić, te Državni tajnik u MZO – Tomislav Paljak.
U svrhu osnaživanja mentalnog zdravlja prof.reh. Darko Kobetić prisutnima je održao radionicu o emocionalnoj stabilnosti u izazovnim periodima života.

Predstavnici 50 udruga članica HSUTI iz svih krajeva Hrvatske imali su priliku dobiti vrijedna znanja i informacije na aktualne teme kao što su Financiranje projekata iz EU fondova – ESF, Poslovni plan – temelj uspješnog projekta, Republika Hrvatska u ozračju donošenja novog Strateškog dokumenta za osobe s invaliditetom, kao i o novom natječaju za pomoćnike/asistente u nastavi za udruge OSI.

U ime Udruge tjelesnih invalida Bjelovar u radu Konferencije sudjelovao je predsjednik Tomislav Novosel, prof. s pratnjom.

Više o svemu: https://www.youtube.com/watch?v=WE4sQGREzxg

Stranica 1 od 1 //