Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

IZVJEŠTAJ SA 11. ŠKOLE ZA VODITELJE UDRUGA

Tradicionalna Škola za voditelje udruga “Znanjem do bolje kvalitete života osoba s invaliditetom” u organizaciji Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida (HSUTI) odvijala se u Zagrebu, od 22. do 24. listopada, u hotelu Golden Tulip Holiday, uz pokroviteljstvo Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.

11. Škola za voditelje udruga - Znanjem do bolje kvalitete života osoba s invaliditetom

Uvažavajući potrebe voditelja udruga za kontinuiranom edukacijom, stjecanjem novih znanja i vještina kojima će pridonijeti ne samo učinkovitijem djelovanju lokalnih udruga, već i obuhvatnijem ostvarivanju prava i primjerene kvalitete življenja osoba s invaliditetom usvojena je metodološka struktura idejne nositeljice edukacije mr.med.sc. Mirjane Dobranović s naglaskom na način prijenosa znanja i vještina s lokalne prema državnoj razini.

Na Školi se okupilo 64 predstavnika iz 39 lokalnih udruga osoba s invaliditetom – članica HSUTI-a iz cijele Hrvatske.

Okupljene sudionike u ime organizatora pozdravila je mr.med.sc. Mirjana Dobranović, predsjednica HSUTI-a, i Valentina Novak, dipl.socijalna radnica, moderatorica Škole.

Pozdravnim govorom i riječima potpore sudionicima su se obratili uzvanici – dr.sc. Igor Vidačak, predstojnik Ureda za udruge VRH; Dorica Nikolić, prof., državna tajnica za socijalnu skrb u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi; Nikica Franić, dipl.iur., iz Ureda pučkog pravobranitelja, Marija Mustač,dipl.oecc., iz Odjela za zaštitu osoba s invaliditetom Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba; te Tomislav Benjak, dr.med., iz Registra za osobe s invaliditetom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Skupu je također nazočio gospodin Marko Gotovac, dipl.iur., savjetnik za pravne poslove u Uredu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i gospođa Željka Grbac iz Odjela za osobe s invaliditetom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Tematska predavanja održali su: mr.med.sc. Mirjana Dobranović, Petar Gatarić, predsjednik Udruge invalida Križevci, Tomislav Novosel, predsjednik Udruge tjelesnih invalida Bjelovar; Irene Ujčić Rob, predsjednica Društva tjelesnih invalida Grada Rijeke; Marija Mraz, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ iz Koprivnice; Đurđa Penava, predsjednica Udruge za poticanje razvoja osoba s posebnim potrebama „Srce“ iz Sv. Ivana Zeline; Zvonko Andročec, iz Društva osoba s invaliditetom „Baranjsko srce“ iz Belog Manastira; i Jozefina Kranjčec, predsjednica Udruge invalida Kutina, Gordana Mišković iz Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Slavonski Brod.

11. Škola za voditelje udruga - Znanjem do bolje kvalitete života osoba s invaliditetom


11. Škola za voditelje udruga - Znanjem do bolje kvalitete života osoba s invaliditetom


Stranica 1 od 1 //