Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

IZVANŠKOLSKE I IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI UTIB-A

U okviru provedbe druge godine Trogodišnjeg programa „Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s invaliditetom“ kojega financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Udruga tjelesnih invalida Bjelovar omogućila je djeci s teškoćama u razvoju i mladima s invaliditetom izvanškolske i izvannastavne aktivnosti.

image

Uz pripomoć u učenju i savladavanju gradiva djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja, osigurava se i program podrške studentima OSI, te uvođenje inovativnih socijalnih usluga i modela skrbi u zajednici koji doprinose neovisnom življenju i socijalnom uključivanje osoba s invaliditetom.

image

Trenutno, u Udruzi provodimo instrukcije iz matematike u suradnji sa profesoricom Mirjanom Martinjak, koje trenutno polaze dvoje djece iz srednjoškolskog sustava. Upravo se na taj način želi pomoći i pripomoći kako bi ih se što bolje pripremilo za nastavni program, omogućiti im šansu za popravak loše ocjene te postići što bolji rezultat na kraju školske godine.

image

I u ovoj školskog godini 2021./2022. možemo se pohvaliti ponovnom suradnjom sa Logopedskim kabinetom „Demosten“ i logopedicom Lanom Šramek Barišić, mag.logoped, čime smo najmlađim članovima OSI i njihovim roditeljima horizontalno pomogli u shvaćanju i poimanju problema te kako da roditeljima koji su bili u strahu i grču, damo nadu i da ishod pozitivno utječe na obiteljsku dinamiku. 

Stranica 1 od 1 //