Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

IX. PLIVAČKI MARATON „SRCEM PROTIV BARIJERA RAB 2019.“

„Srcem protiv barijera“ naziv je tzv. Krešinog plivačkog maratona za osobe s invaliditetom. Naime, Krešimir Butković, rapsko-zagrebački književnik i kolumnist, paraplegičar, inicijator je Rapskog plivačkog maratona za osobe s invaliditetom koji se svake godine održava na otoku Rabu u mjestu Barbat, od plaže Vodenča do otočića Dolin i natrag u dužini od 1480 m.

image

Ove su godine na IX. rapskom maratonu sudjelovali i članovi UTIBa iz Bjelovara s visokim stupnjem tjelesnoga oštećenja: Marko Mišić, Paulina Mišić – pratnja, Josip Cimerman, Zdenka Šorša, Tajana Gluhak, Vjekoslav Zeko – pratnja, Dragan Pavić, Đurđa Vučetić i Dražen Horvat – vozač.
Po dolasku u grad Rab smješteni smo s ostalim sudionicima u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivana Rabljanina. Poslijepodne smo proveli na plažama, u šetnji gradom i druženju u ugostiteljskim objektima.
U subotu, 24.8.2019. u 8.30 počeo je plivački maraton koji su ove godine „isplivale“ Tajana Gluhak i Đurđa Vučetić, a medalje su dobili i svi koji su svojim sudjelovanjem podržali ovaj humanitarni maraton.

image

Cilj održavanja maratona – premostiti barijere oko nas i osvijestiti politiku i društvo te ih senzibilizirati za problematiku OSI, ostvaren je, a mediji su zabilježili nastojanje da se u Hrvatskoj izgradi Dom za OSI čijoj realizaciji doprinosi i humanitarni Rapski plivački maraton za OSI.

image

U nedjelju, 25.8.2019. godine oprostili smo se sa svim sudionicima maratona i nakon kupanja na Vodenči u 13.00 sati krenuli put Bjelovara kamo smo, nakon polusatnog odmora i osvježenja u Vukovoj Gorici, stigli oko 19.00 sati.
Ovim putem zahvaljujemo gospođi Ani Čačić koja nas je dočekala i ispratila, a u međuvremenu pomagala i koordinirala u svim segmentima našeg boravka na Rabu, kao i gradonačelniku Grada Raba, gospodinu Nikoli Grguriću za večeru i ugodno druženje u restoranu VELUM.

Stranica 1 od 1 //