Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

DOM ZDRAVLJA (DENTALNA MEDICINA) I EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI

Dana 26.09.2019. godine (četvrtak) s početkom u 10:00 h, u Bjelovaru, u okviru provedbe projekta „JAVNOST – OSOBE S INVALIDITETOM – POLITIKA“ održana je tiskovna konferencija Udruge tjelesnih invalida Bjelovar povodom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti (od 16. do 22.09.2019. godine) pod motom: „Krećite se s nama!“.
Konferencija je održana ispred Doma zdravlja, (Dentalna medicina – ulaz prilagođen osobama s invaliditetom), a pozvani su ravnateljica Doma zdravlja Ljubica Čaić, predstavnici osnivača, Bjelovarsko-bilogorska županija: župan, zamjenica župana i pročelnica, predstavnici Grada Bjelovara, sredstva javnoga priopćavanja i članovi UTIB-a. Na konferenciju odazvala se ravnateljica Doma zdravlja, poslavši glavnu sestru Doma, PR i članovi.

image

Ispred Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, predsjednik Tomislav Novosel, prof. naglasio je važnost Europskoga tjedna mobilnosti za osobe s invaliditetom: Ovaj Europski tjedan mobilnosti naglasak stavlja na sigurno hodanje i vožnju biciklom te na koristi koje oni imaju za naše zdravlje, okoliš i stanje na bankovnom računu! Aktivni oblici prijevoza, poput hodanja i vožnje biciklom ne proizvode emisije i čine naše srce i tijelo zdravima. Pridružujemo se aktivnostima s naglaskom na redefiniciju pojma mobilnosti kod osoba s invaliditetom:
> Osobna mobilnost OSI = preostali kapacitet + potporna tehnologija (štap, štake kolica, osobni automobil);
> Opća mobilnost OSI = osobna mobilnost + dostupnost usluga (prometnice, javni prijevoz, pristupačnost objektima davatelja usluga)

image

U tom kontekstu ovom prilikom pozdravljamo primjer dobre prakse osnivača Bjelovarsko-bilogorske županije i Doma zdravlja, (Dentalna medicina – ulaz prilagođen osobama s invaliditetom) kao korisnog rješenja za osobe u kolicima i teže pokretne.

image

Sudionici:
1. Predstavnici Doma zdravlja i članovi i zaposlenici Udruge
2. Predstavnici medija
3. Volonteri

Stranica 1 od 1 //