Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

DIGITALNI POPIS STANOVNIŠTVA 2021.

SURADNJA UDRUGE TJELESNIH INVALIDA BJELOVAR I CENTRA ZA CJELOŽIVOTNO UČENJE I KULTURU
„DIGITALNI POPIS STANOVNIŠTVA 2021“

U prostoru Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar u srijedu 22. rujna članovi Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, kroz sustav e-građanin, uz stručnu pomoć, samostalno su sudjelovali u popisivanju stanovništva 2021. godine. Dio je to početne edukacije “E-građanin popis stanovništva Republike Hrvatske 2021. godine”.

image

– CUK i Udruga tjelesnih invalida uspješno surađuje već dugi, dugi niz godina, još od vremena Pučkog otvorenog učilišta. Suradnja se najviše temelji na sustavu e-građanin, putem kojeg osobe s invaliditetom uspješno rješavaju potrebne obveze. S tom komponentom smo krenuli prije četiri, pet godina, rekla je Zvjezdana Galkowski, ravnateljica CUK-a.

image

– S obzirom da se društvo i sustav javne uprave digitalizira, na nama je da naše korisnike podučimo tom segmentu te im maksimalno olakšamo život i svakodnevicu. Od početka smo znali da će e-građanin osobama s invaliditetom biti itekako koristan. Vrlo brzo smo okupili sve dionike, dogovorili način rada i eto, danas održali edukaciju vezanu za popis stanovništva, rekao je prof. Tomislav Novosel, predsjednik Udruge tjelesnih invalida Bjelovar.
Udruga je poziv za edukaciju poslala na oko 200 e-mail adresa, od čega se odazvalo 40-ak osoba.
– Zahvaljujući prijašnjim radionicama digitalnog opismenjavanja, mnogi članovi su samostalno i uspješno odradili digitalni popis stanovništva, što je za svaku pohvalu. Dakle, proces im je bio poznat jer su već bili upoznati s određenim informatičkim alatima, kazao je Slobodan Kaličanin, voditelj edukacije.

image

– Sretna sam i zadovoljna što imamo priliku unaprijediti svoje sposobnosti. Računalo sam prije koristila na poslu, tako da sam već imala određeno predznanje. Zahvaljujući radionicama i edukacijama, stečene vještine sam nadograđivala i za sebe mogu reći da sam digitalno pismena, poručila je Višnja Jeličić, umirovljenica, članica UTIB-a i polaznica edukacije.

Stranica 1 od 1 //