Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

ČLANOVI UTIB-a POHAĐAJU TEČAJ ZA RADIOAMATERE

U okviru odobrenoga programa Ministarstva socijalne politike i mladih (MDOMSP) ˝Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom˝, Udruga tjelesnih invalida Bjelovar u suradnji s Radio klubom „Nikola Tesla“ Bjelovar, organizira tečaj za radioperatere. U utorak, 26.11.2019. u 12:00 sati u prostorijama Udruge, I. Gundulića 1, Bjelovar, organizirana je radionica:

RADIOAMATERIZAM – NEOGRANIČENA KOMUNIKACIJA

BEZ:
➢ PRETPLATE
➢ CENZURE
➢ TELEFOVA
➢ INTERNETA

SA:
➢ SUSJEDIMA, PRIJATELJIMA, POTPUNIM STRANCIMA…
➢ LJUDIMA S PODRUČJA HRVATSKE, EUROPE I SVIJETA
➢ SA ČLANOVIMA (ASTRONAUTIMA) MEĐUNARODNIH SVEMIRSKIH POSTAJA

„Radioamaterski operatori održavaju bežičnu komunikaciju s prijateljima, članovima obitelji ili pak potpunim strancima, te često pomažu svojim zajednicama u svrhu održavanja komunikacija u kriznim situacijama (nesreće, katastrofe), a usput povećavaju svoje znanje radijske i elektroničke teorije

image
image

Radioamaterizam je hobi unutar tehničke kulture kojim se bave ljudi cijeloga svijeta. Radioamateri koriste suvremenu opremu za komunikaciju s ostalim radioamaterima za javne potrebe u slučaju nesreća, katastrofa te rekreaciju.

image

Članovi Udruge tjelesnih invalida, polaznici tečaja, od dugogodišnjih radioamatera uče kako koristiti različite načine komuniciranja koje koriste radioamateri, kako koristiti frekvencijsku modulaciju, što su odašiljači, frekvencije. Koriste uređaje za komunikaciju te na tečaju uče kako se komunicira s radioamaterima iz Hrvatske, Europe i svijeta.

Članovi koji pohađaju tečaj pristupit će ispitu na kojemu će pokazati ključna znanja i razumijevanje koncepta radiamaterizma. 

U Republici Hrvatskoj se razlikuju dva razreda radioamatera: P – početnička razina te A - razina. Po završetku ovoga tečaja članovi će polagati P – početničku razinu.

image

Stranica 1 od 1 //