Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

ČLANOVI UTIB-a NA PUTOPISOM PREDAVANJU ZA PAMĆENJE

Najpoznatiji hrvatski alpinist, spisatelj, fotograf, redatelj i filmski snimatelj Stipe Božić, gostovao je u četvrtak, 07.04.2022. godine u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar, gdje je za sve ljubitelje avanturističkih priča i doživljaja održao putopisno predavanje za pamćenje.

image

Božić je ovom prilikom bjelovarskoj publici predstavio uspone na najviše vrhove svijeta, dok je u fokusu priče bio uspon na Mount Everest 1979. i 1989. godine. Naš veliki pustolov i avanturist na svojim je putovanjima snimio mnoštvo fotografija i video uradaka, a autor je i mnogobrojnih novinskih članaka te pet knjiga. Pored navedenog, režirao je više od 80 dokumentarnih filmova koji su u sklopu putopisnih serija prikazani na HRT-u. 
Organizator predavanja bila je Narodna knjižnica “Petar Preradović” u suradnji s Kulturnim i multimedijskim centrom. 

image

– Za mene nema veće sreće nego se veseliti tuđoj sreći, ostvarenju snova i postizanju ciljeva, stoga kolegama nastojim uvijek biti na raspolaganju i savjetovati ih prilikom odlaska na planinu i osvajanja vrhova. U današnje vrijeme je to možda nelogično, no za mene je to sasvim normalno. Komercijalni odlazak na Mount Everest stoji najmanje 50 tisuća eura, u što je uključen tamošnji boravak, pomoć Šerpi, kompletna oprema i aparatura, hrana, kisik i sve ostalo. Iznos se čini velikim, ali ne biste vjerovali u kojoj su mjeri naši ljudi spremni platiti takvu ili sličnu životnu avanturu, otkriva Stipe Božić.

U suradnji s Narodnom knjižnicom Bjelovar predavanju je prisustvovalo osam članova Udruge tjelesnih invalida Bjelovar.

Stranica 1 od 1 //