Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

BESPLATNA PRAVNA POMOĆ PRAVNE KLINIKE PRAVNOG FAKULTETA U ZAGREBU

Dana 22.10.2020. (četvrtak) u prostorijama Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, I. Gundulića 1, u periodu od 10,00 do 14,00 sati održana je besplatna pravna pomoć Pravne klinike sa Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Projekt vanjskih klinika održava se već osmu godinu zaredom. Godišnje se održava sedam krugova u čak četrnaest gradova preko kojih pristigne u prosjeku tristotinjak predmeta. Te brojke govore o velikoj zainteresiranosti građana za takav način pružanja besplatne pravne pomoći. Zbog epidemiološke situacije prouzročene virusom COVID-19 na razini cijele države, nije bilo moguće održati planirani broj posjećenosti. Time je uspostavljen novi oblik komunikacije koji će se pokušati osigurati u onim mjestima u kojima informatička infrastruktura to dopušta, to znači da će se pokušati održavati intervjue i dežurstva videopozivima.

Udruga invalida Bjelovar sklopila je Sporazum o suradnji s Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Zagrebu koja pruža besplatnu pravnu pomoć socijalno ugroženim osobama. Time je osigurano svim članovima članica Udruge invalida Bjelovar osoba s invaliditetom u navedenom terminu dobiti odgovore na pitanja vezana za:

• ostvarivanje prava na osnovi članstva u udruzi
• ostvarivanje prava na osnovi invaliditeta
• ostvarivanje prava iz područja socijalne skrbi
• ostvarivanje prava iz područja zdravstvene skrbi sustava obrazovanja
• sustava zapošljavanja, rada i profesionalne rehabilitacije
• sustava mobilnosti

image

Sudionici: Predstavnici Pravne klinike Pravnog fakulteta u Zagrebu, članovi Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, članovi Udruge slijepih Bjelovar, članovi Udruge gluhih i nagluhih Bjelovar, članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama.

Stranica 1 od 1 //