Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

AKTIVNOSTI UDRUGE TJELESNIH INVALIDA BJELOVAR ZA VRIJEME PANDEMIJE COVID-19

Početkom ožujka 2020. godine Udruga tjelesnih invalida Bjelovar suočena je s novom, nesvakidašnjom i neviđenom situacijom: članovi, zaposlenici i volonteri suočeni su s pandemijom COVID-19 – tražili su izlaz u obrani od ovoga „nevidljivog“ neprijatelja.

image image


U svrhu zaštite djelatnika Udruge i svih onih koji dolaze radi savjeta, problema i zdravstvenih usluga, osiguran je kutak za dezinfekciju ruku te informacije o ponašanju u skladu s naputcima Kriznog stožera civilne zaštite. Pored mjera koje smo počeli provoditi u prostorima Udruge, osigurali smo i naše korisnike osobne asistencije te njihove asistente koji su u neposrednom kontaktu s korisnicima, njihovim obiteljima i domom u kojemu žive. Prenamijenili smo dio projektnih sredstava za nabavu neophodnih zaštitnih sredstava i opreme: 1. Od tvrtke Naš izvor d.o.o. iz Čakovca naručili smo perive zaštitne maske za lice, koje smo podijelili našim asistentima i zaposlenicima; 2. Zauzimanjem predsjednika Županijskog stožera civilne zaštite gosp. N. Alića dobili smo 556 zaštitnih perivih maski, 840 jednokratnih rukavica i 2 litre dezinfekcijskog sredstva; 3. Od Ljekarne Bjelovar naručili smo zaštitne materijale u vrijednosti od 8.000,00 kn. S nabavljenim sredstvima planiramo pokriti dvomjesečne potrebe zaštite zaposlenika, članova, asistenata i korisnika.

image image


S ciljem osiguranja maksimalne sigurnosti, od tvrtke „Multiservis“ d.o.o. naručili smo temeljitu dezinfekciju radnoga prostora, sanitarnih čvorova i pomoćnih prostorija. Zaposlenici (Nada Bilek, Štefica Diebalo i Tea Bošnjak) svakodnevno provjetravaju i dezinficiraju prostorije.

Za vrijeme najveće eskalacije pandemije (3 tjedna), prema naputcima Kriznog stožera civilne zaštite organizirali smo rad na daljinu, od kuće. S ciljem što efikasnijega rada na osobnom ili prijenosnom računalu, na platformi www.edukacije.hr, uz kupovinu prava na korištenje i dobivanja određenog broja US/PW-a, naučili smo osnovne pojmove i potrebne alate za rad na daljinu. Ovaj način organizacije je posebno važan s aspekta korektne provedbe projektnih aktivnosti Udruge i propisanih mjera u smislu borbe protiv COVID-19, http://utib.hr/invalididogadjaji/rad_od_kue_u_izvanrednim_okolnostima_it_segment/.

image image


image

image

Udruga posjeduje kombi s podiznom rampom, kojega smo opremili i pripremili svim potrebnim zaštitnim intervencijama i sredstvima: zaštitne maske za lice, jednokratne rukavice, sredstvo za dezinfekciju te zaštitna barijera između vozača i korisnika prijevoza, maksimalni broj putnika – dva (2) . 

Udruga tjelesnih invalida Bjelovar ima za cilj i dalje promicati mjere zaštite i opreza i poziva na odgovorno ponašanje i na poštivanje dnevnih uputa nadležnih tijela u borbi protiv COVID-19. www.koronavirus.hr.

Stranica 1 od 1 //