Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Poziv na sudjelovanje u akciji

Poziv na sudjelovanje u akciji

-> Udruga tjelesnih invalida Bjelovar djeluje na području grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije i okuplja osobe s tjelesnim invaliditetom radi promicanja i ostvarivanja kvalitetnijeg života osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta.
-> U okviru trogodišnjeg programa iz područja socijalne skrbi pod nazivom “Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s invaliditetom“, financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Udruga tjelesnih invalida Bjelovar organizira akciju prikupljanja sredstava za nabavku Tarta EMYS leđni naslon, 4 rebra, L. Contour, sa nosačem za sklopiva kolica za člana Mladena Rajkovića.
-> Mladen Rajković je rođen 1971. godine, završio je Višu upravnu školu. Pri padu na ledu ozlijedio je vratnu kralježnicu i od tada boluje od tetrapareze spastica koja mu bitno otežava samostalno kretanje i obavljanje svakodnevnih potreba, a za kretanje koristi štake i kolica. Zbog uznapredovale slabosti u rukama sve više se koristi kolicima. Do sada je imao pet operacija kralježnice: dvije vratne i tri operacije lumbalne kralježnice, zbog čega mu je znatno otežano sjedenje u kolicima sa klasičnim naslonom.
Usprkos tome Mladen se aktivno bavi sportom:
- trenira stolni tenis u STKI „Sokol“ iz Bjelovara; na zadnjem Državnom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom održanom u Vukovaru 2018. godine osvojio je treće mjesto u kategoriji 2 (kolica),
- vodi Sportski klub Udruge tjelesnih invalida Bjelovar gdje se i natječe u visećoj kuglani,
- na zadnjim Državnim sportsko rekreativnim igrama u Poreču 2017. godine, kao član ekipe Bjelovarskog sportskog saveza osoba s invaliditetom, osvojio je treće mjesto u visećoj kuglani u kategoriji kolica, ekipno i pojedinačno.
-> Za očuvanje trenutnog fizičkog stanja i sprečavanje napretka bolesti Mladenu je potreban posebni anatomski, fleksibilan i jedinstveno dizajniran leđni naslon koji smanjuje bolove kod dugotrajnog sjedenja u kolicima. Naslon se može savijati i pomicati kako bi pružio više slobode kretanja u svakodnevnim aktivnostima a moguće ga je montirati i na sportska kolica i na kolica koja koristi kod kuće.
-> Ovim putem vam se obraćamo za pomoć pri nabavci navedenog pomagala koje košta 8.070,00kn prema priloženoj ponudi.
-> Ovaj dopis šaljemo na adrese 40 poslovnih subjekata s područja Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije te jedinicama lokalne samouprave. Molimo vas za pomoć prema vašim mogućnostima.

Donacije možete uplatiti na račun Udruge:
IBAN: HR7824020061500020301
poziv na broj: 38164141690
s naznakom „Donacija za Mladena Rajkovića“

Više informacija o pomagalu možete saznati na: https://bauerfeind.hr/proizvod/tarta-emys/

Rezultate akcije i iznos prikupljenih sredstava možete pratiti na http://www.utib.hr

Prilozi:
1. Ponuda

Za Vašu donaciju, jamčimo:
• Da će biti namjenski utrošena u skladu s ciljevima Udruge
• Da će Vaše ime biti istaknuto na Web stranici Udruge te u svim drugim popisima donatora Udruge. Želite li ostati anonimni, molimo da nas kontaktirate na e-mail utib@utib.hr
• Obvezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših donatora i korisnika usluga
Primijetite li bilo kakvu pogrešku u Vašoj donaciji (npr. pogrešno utipkan ili naveden iznos), kontaktirajte nas na e-mail utib@utib.hr ili na telefon 043/220-004.
Vaše donacije možemo promijeniti i/ili otkazati kontaktirate li nas unutar 30 dana od dana donacije.


Poziv na sudjelovanje u akciji